Bless edukuje dziecko :)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Nie jestem fanem Kwaśniewskiego, więcje: dla mnie to zawsze był aparatczyk. Ale stosunek gaf i ściem w pojedynku Kwaśniewscy : Kaczyńscy wynosi jakieś 3:16..., przy czym kwaśniewski był u władzy tylko 10 lat, Kaczyńscy sa już 2... ;)

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

raf pisze:Nie jestem fanem Kwaśniewskiego, więcje: dla mnie to zawsze był aparatczyk. Ale stosunek gaf i ściem w pojedynku Kwaśniewscy : Kaczyńscy wynosi jakieś 3:16..., przy czym kwaśniewski był u władzy tylko 10 lat, Kaczyńscy sa już 2... ;)
A PIS:SLD jakieś 16:100 narazie....... :P :roll: :lol: ,po zatem 3 ale jakie......... żadna gafa Kaczora sie nie może równać z Kwachową no może po za tym haniebnym hymnem :P

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Nijlor pisze:Wielcy fani Kwaśniewskiego a co powiecie o jego dofinansowaniu (tzn tej niby fundacji) przez zięcia Kuczmy?? Jak już tak się chciał odwdzięczać to mógł wpłacić pani Kwaśniewskiej, na fundację dla biednych dzieci......
Dla Twojej informacji: wszelkiego rodzaju fundacje zazwyczaj są wspierane przez ludzi bogatych, ot chociażby niejaki George Soros (poniekąd aferzysta).

A PIS:SLD jakieś 16:100 narazie.......
rotfl
SLD przynajmniej kryło się ze swoimi aferami, a PIS wmawia, że to "dla dobra Narodu".

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

rotfl
SLD przynajmniej kryło się ze swoimi aferami, a PIS wmawia, że to "dla dobra Narodu".
Nie mów mi że Pis sprzedaje polskie spółki za grosze za plecami i mówi że to dla dobra narodu podaj chociaż jeden przykład... :P

No jasne dobre chłopaki bo robiły to po cichu i żeby nikt nie wiedział ok SLD jest super bo umią ukrywać swoje przekręty,tylko raz po raz jakieś gówno wypływa robiąc kupe smrodu pokazując jacy są naprawde dobrzy:lol: :roll: :P sory ale twój tekst naprawde mnie rozjebał............. :oops:

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Tak jak napisał Nijlor - jasno widać, jak "czysty" był Kwaśniewski, jeżeli finansował go zięć prez Kuczmy (o słynych "Wakacjach z Agentem" nie wspomnę)
Czy, jak wspomniał Taraś, wysprzedawaniu za grosze spółek, czego jednak PiS nie robi.

Różnica między rządami PiS i SLD jest taka, że o ile PiS może coś robić w odczuciu niektórych nieudolnie, to sprzedawania spółek za bezcen oraz machlojek nie można im zarzucić - są uczciwi.
SLD sprawnie za to sprzedawał, kręcił (nie zaprzeczajcie proszę, za wiele jest spraw słynnych "Baronów" SLD-owskich, afer węglowych, działanlości "charytatywnej" by mówić o uczciwości SLD), ale pod sprawiał pozory profesjonalizmu...

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Witam wszystkich.
Stwierdziłem, że aż się dołącze do dyskusji, mimo iż robię to raz na ruski rok :D
Nie jestem fanem SLD, ale szlag mnie trafia, jak słyszę że : " a SLD też kradło "
To znaczy że skoro oni kradli, to teraz PiS-owcy też mogą ?
Taka polska tradycja polityczna...
Co do porównywania gaf naszych preziów, tak starych jak i nowych, to Raf mnie wyręczył :wink:
A co do krystalicznie czystych działań naszych kochanych Prawych i Sprawiedliwych, to mam nadzieje że nie tylko na mojej twarzy pojawia się uśmieszek kiedy słyszę o kolejnym przetargu unieważnionym z powodu błędów procedularnych....
Pozdrawiam kumatych :)

Holan

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Taraś pisze:
Rząd SLD był bardziej uzdolniony dyplomatycznie. Co z tego że cytujesz wizyty ministrów, kto z kim rozmawiał i o czym? Za rządów SLD tego nie było potrzeba bo w polityce zagranicznej byli poważni i profesjonalni.
Tak ?? a wsiadanie Kwaśniewskiego do bagażnika po paru głębszych w Charkowie było bardzo profesionalne i nie robiło żadnego wstydu Polakom w tym bardzo ważnym dla nich miejscu....... :P :lol:
To za rządów SLD RP weszła do Unii. I to dużo dzięki tej partii.
Bzdura......... każda partia nie sceptycznie nastawiona do UE by wprowadziła nas do niej i to że zrobiło to akurat SLD to o niczym nie świadczy(tzn nawet zrobiła by to Partia emerytów i ręcistów jak by była u władzy) i tak uważam że SLD to banda łapówkarzy ,krętaczy prywatyzujący za grosze polskie przedsiębiorstwa i kopalinie oraz huty.
Przecież to można było o kant dupy obić...zamiast miło rozmawiać z Rosją i negocjować dobre stawki, my się plujemy
Nie rozumiesz tego że Rosja chce mieć wpływy w swoich niedawnych państwach satelickich,i Ruscy chcieli nam narzucić swoje racje niebyło mowy o żadnych negocjacjiach moim zdaniem na starcie.

To co napisałem to nie oznacza że popieram PIS ale jak ktoś pisze że SLD było leprze i to dzięki niej zawdzięczamy wejście do UE i do NATO to mnie poprostu skręca :lol: to banda aferzystów i ,,baronów'' oraz łapówkarzy

Pozdro

[/b]
Po pierwsze, przestań przywoływać Kwacha w Charkowie. Przeprosił, na co chamka Kaczorka nie stać. To już finito.

Po drugie, tak, źle przeprowadzili sprzedaż państwówki. Ale lepsze to, niż gwałt prawa, w dosłownym tego słowa znaczeniu przez PiS.

Po trzecie, SLD to nie jest banda aferzystów i baronów oraz łapówkarzy. Przyznaję, byli tacy. Ale jest to jedyna partia w Polsce która wygrała z 40% poparcia. Byli u władzy dwa razy - to świadczy że Polacy ich chcieli. Więc aż tak źle nie jest.

Po czwarte, mówisz o starej lewicy. Po dojściu Olejniczaka do władzy, SLD oczyściło trochę szeregi. Poleciał Miller, Oleksy sam się zakopał. Powoli partia się czyści. Zanim przywołasz taśmy Gudzowatego - jestem pewny że pewne rzeczy są tam prawdą ale w większości to wszystko jest po prostu pijacka rozmowa...

@Mate

SLD rozsprzedało majątek?
A co robi Ujazdowski z pieniędzmi państwowymi? Dotuje Kościół Katolicki...

Poza tym, SLD nigdy nie rzuciło się na demokrację. Branie lekarzy do wojska w związku ze strajkami, absurdalne rozporządzenia Ministra Edukacji, olewanie wyroków Trybunały Konstytucyjnego, polityczne wykorzystywanie IPNu...kontynuować?

Rząd SLD był zły. Dlatego chcę wstąpić do SLD - żeby w przyszłości zmieniać partię.

Rząd PiS jest uważany za najgorszy jaki Polska kiedykolwiek miała. Już sam fakt mówienia przez PiS że Olszewski był bohaterem wskazuje na opóźnienie umysłowe...

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Holan pisze:Witam wszystkich.
Stwierdziłem, że aż się dołącze do dyskusji, mimo iż robię to raz na ruski rok :D
Nie jestem fanem SLD, ale szlag mnie trafia, jak słyszę że : " a SLD też kradło "
Co do porównywania gaf naszych preziów, tak starych jak i nowych, to Raf mnie wyręczył :wink:
A co do krystalicznie czystych działań naszych kochanych Prawych i Sprawiedliwych, to mam nadzieje że nie tylko na mojej twarzy pojawia się uśmieszek kiedy słyszę o kolejnym przetargu unieważnionym z powodu błędów procedularnych....
Wybacz, ale w takim razie trafiłeś na niekumatego :roll:

Nikt z nas nie posiłkował się argumentem, że "SLD też kradło", ale "SLD kradło". Ponieważ PiS pomimo, że jest krytykowany za nieudolność, nie otrzymał poważnego zarzutu o machlojki, afery czy malwersacje. Ani tym bardziej o złodziejstwo... 8)

@ Katylina - ci lekarze byli wzięci do wojska na DWUDNIOWE szkolenie, i nie miało to związku ze strajkiem... Poczytaj, takie szkolenia są normą wśród lekarzy, losowo wzywa się część co jakiś czas na specjalne przeszkolenia... :wink:

@ Trikk - to, jeżeli nie żyłeś w PRL, to się nie wypowiadaj :wink:
Służba Bezpieczeństwa w PRL dopuszczała się niejednokrotnie zbrodni równych tym, w których brało udział Gestapo... Szkoda, że nie poczytałeś (skoro nie pamiętasz, to zapraszam do lektury chociażby podręczników historii PRL) o potwornych zbrodniach z wczesnego okresu stalinowskiego (lata 1946-1955), odbywało się dziesiątki egzekucji na byłych członkach AK, były wywózki na Sybir (mój dziadek na 10 lat został wysłany na białe niedźwiedzie), więzienia, tortury... Potem, po odwilży 1956 roku i masakrze robotników w Poznaniu, było nieco lepiej. Jednakże nadal trwał terror polityczny.
Potem Gdańsk 1970 - kolejna masakra.
Stan Wojenny, m.in kopalnia Wujek, aresztowania, również tortury.
Zabójstwo ks Popiełuszki, represje...

A to tylko to, co teraz na szybko sobie przypominam.

I Ty mówisz, że UB nie było zbrodnicze...? :?
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, o 21:49 przez Mate, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Holan
Yyyyyyyy albo jestem głuchy i ślepy albo nie wiem ale Pis z tego co wiem jeszcze nikogo nie okradał i nikt nie mówił że mają do tego prawo..... :lol:

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Mate pisze: Fakt, była legalnym organem władzy w PRL. Organem, uznanym dopuszczania się zbrodni komunistycznych, prześladować, mordów, bezprawnych procesów.
Jeżeli, według Ciebie, byli funkcjonariusze zbrodniczej organizacji mają prawo piastować obecnie państwowe urzędy - cóż, gratuluję ;)

A tak apropos - gestapo też było legalne w Niemczech :lol:
No dobrze, ale twierdzisz, ze kazdy jeden esbek był: mordercą, prześladowcą, sadystą i zbrodniarzem? Bo ja nie. Czy każdy esbek wiedział, że kogoś tam mają zabić za bycie w opozycji? Moim zdaniem nie.

Z tego co wiem, to papież też był za czasów wojny w Hitlerjugend, ale jakoś papieżem go wybrali ;)

Acha, ja tam komunistą nie jestem, a w PRL w sumie nie żyłem, ale nie wydaje mi się, by za PRL było jak za okupacji niemieckiej, a tak to przestawiacie.

A co do sądów 24h:

Sorry, ale przy przepelnionych wiezieniach i polskiej sciagalnosci mandatów, to pomysl nie do końca jest dopracowany.

A co do afer:
Ujawienie agentów WSI- wyjasnij mi prosze, jak mozna publicznie oglosic imiona i nazwiska agentow pracujących dla Polski?! W takiej sytuacji ja bym sie bal zostac agentem, zmieni sie ustroj i w środku akcji podadza w tv, ze jestem agentem?o0
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, o 22:02 przez trikk, łącznie zmieniany 1 raz.

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Niekumaci też się zdarzają, nikt nie jest doskonały. :wink:
A co do tego, że nikt PiS-u poważnie nie oskarżył o machlojki, malwersacje i złodziejstwo to nie dziwne. Na takie oskarżenia trzeba poczekać aż zmieni się władza i następni wyciągną brudy obecnych, tak jak to ma miejscze obecnie.

Pozdrawiam, tym razem wszystkich :wink:

Holan

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

No dobrze, ale twierdzisz, ze kazdy jeden esbek był: mordercą, prześladowcą, sadystą i zbrodniarzem? Bo ja nie. Czy każdy esbek wiedział, że kogoś tam mają zabić za bycie w opozycji? Moim zdaniem nie.

Z tego co wiem, to papież też był za czasów wojny w Hitlerjugend, ale jakoś papieżem go wybrali Wink

Acha, ja tam komunistą nie jestem, a w PRL w sumie nie żyłem, ale nie wydaje mi się, by za PRL było jak za okupacji niemieckiej, a tak to przestawiacie.
Do Hitlerjugend brali przymusowo więc jak byś sie urodził w niemczech w tamych latach też byś był ,,Młodym Hitlerowcem'' :roll:

Tak samo można usprawieliwiać gestapo :lol: nie każdy był sadystą i mordercą..........Byli też tak zwani pożądni Niemcy........ :P

Okupacja Niemiecka trwała od 1939 do 1945 a Radziecka od 1945 do 1989 .......... Na pewno komunizm nie mordował narodu ale mordował kraj który toną w długach i wielkiej inflacji a w sklepach niebyło niczego bo wszystko co produkowaliśmy to jechało albo do ZSRR albo było sprzedawane i pieniądze zasilały kapitał Związku Radzieckiego na min Programy kosmiczne i wielkie zbrojenia :roll: :P
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, o 22:02 przez Taraś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Nikt z nas nie posiłkował się argumentem, że "SLD też kradło", ale "SLD kradło". Ponieważ PiS pomimo, że jest krytykowany za nieudolność, nie otrzymał poważnego zarzutu o machlojki, afery czy malwersacje. Ani tym bardziej o złodziejstwo... 8)

@ Katylina - ci lekarze byli wzięci do wojska na DWUDNIOWE szkolenie, i nie miało to związku ze strajkiem... Poczytaj, takie szkolenia są normą wśród lekarzy, losowo wzywa się część co jakiś czas na specjalne przeszkolenia... :wink:

@ Trikk - to, jeżeli nie żyłeś w PRL, to się nie wypowiadaj :wink:
Służba Bezpieczeństwa w PRL dopuszczała się niejednokrotnie zbrodni równych tym, w których brało udział Gestapo... Szkoda, że nie poczytałeś (skoro nie pamiętasz, to zapraszam do lektury chociażby podręczników historii PRL) o potwornych zbrodniach z wczesnego okresu stalinowskiego (lata 1946-1955), odbywało się dziesiątki egzekucji na byłych członkach AK, były wywózki na Sybir (mój dziadek na 10 lat został wysłany na białe niedźwiedzie), więzienia, tortury... Potem, po odwilży 1956 roku i masakrze robotników w Poznaniu, było nieco lepiej. Jednakże nadal trwał terror polityczny.

Co do Hitlerjugend papieża - w 1941 roku należał, co było wówczas w Niemczech obowiązkowe (a miał wtedy 14 lat...)

Przynależność do UB nie była obowiązkowa... Trafiali tam ludzie "z powołaniem", co widać po sposobach, z jakimi obchodzili się z prześladowanymi i ofiarami...

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

OptimusPrime pisze:Obydwoma łapkami podpisuję się pod tym co napisał Nijlor.
Smutne jest, że często Ci liberalni ludzie, którzy płaczą nad "niszczoną przez PiS" demokracją sami jej nie przestrzegają i nie szanują wyboru większości. Sam nie głosowałem na PiS ani na zadnego koalicjanta ale nie znaczy to, że mam zaraz emigrować z kraju :roll: (jak to wiele osób pisało zaraz po wyborach)
By zapewnić sobie lepszą przyszłość..? By nie stracić szansy na karierę, duży dom z rodziną i wygodne życie..? Czemu nie... :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Kurwa mać, bo się wkurwiłem... Czy jedynym argumentem na poparcie PIS jest UB i masakra w moim mieście w roku70? Coś szybko Mate przeskoczyłes z "osiągnięć" rządów PiS na historię... Nie ty rzucałeś kamieniami w suki w 1988, więc zejdźmy już z historii i pogadajmy o teraźniejszości...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Mate pisze: @ Trikk - to, jeżeli nie żyłeś w PRL, to się nie wypowiadaj :wink:

Co do Hitlerjugend papieża - w 1941 roku należał, co było wówczas w Niemczech obowiązkowe (a miał wtedy 14 lat...)

Przynależność do UB nie była obowiązkowa... Trafiali tam ludzie "z powołaniem", co widać po sposobach, z jakimi obchodzili się z prześladowanymi i ofiarami...
Po pierwsze primo, nigdzie nie pisalem, ze PRL BYŁ DOBRY.
Po drugie, nie pisałem, że SB było dobre, a UB=/= SB (jeżeli chodzi o metody działania)
Po trzecie, piszesz mi tu o wczesnym okresie stalinowskim 1946-55. O tym możemy zapomnieć, bo tutaj raczej żaden z UB nie będzie chcial w tym wieku jakiegokolwiek urzedu.
Po czwarte, fajnie, że zrelacjonowales mi PRL, ale nie wiem, jaki to ma związek.
Po piąte, mówisz o represjach, represjach, represjach. Prawda jest taka, że gnojono opozycje, i tylko opozycje. Przeciętny obywatel, który chodził sobie ulicą nie był torturowany, bity, prześladowany i zabijany.

No dobrze, Hitlerjugend było obowiązkowe, ale niektórzy po hitlerjugend katowali żydów i gazowali ich, a inni zostali papieżem. Czy dlatego powinno się mówić generalnie o wszystkich z hitlerjugend?

Jeżeli któryś esbek dopuszczał się czynów, uznawanych teraz za karalne (a było ich naprawdę wielu), to niech go skażą i wtedy mogą mu zakazać. Jeżeli nic na niego nie mają, to na zasadzie domniemania niewinności, nic złego nie zrobił i ograniczanie go jest moim zdaniem niesłuszne.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Mate pisze:

.
Co do lekarzy - do tej pory nie było problemów - nie rób z nas idiotów - ten rząd sam nawet to przyznał...

Odnośnie cytatów:
Taraś pisze:
No jasne dobre chłopaki bo robiły to po cichu i żeby nikt nie wiedział ok SLD jest super bo umią ukrywać swoje przekręty
Mate pisze: Różnica między rządami PiS i SLD jest taka, że o ile PiS może coś robić w odczuciu niektórych nieudolnie, to sprzedawania spółek za bezcen oraz machlojek nie można im zarzucić - są uczciwi.
SLD sprawnie za to sprzedawał, kręcił (nie zaprzeczajcie proszę, za wiele jest spraw słynnych "Baronów" SLD-owskich, afer węglowych, działanlości "charytatywnej" by mówić o uczciwości SLD), ale pod sprawiał pozory profesjonalizmu...
Weź proszę nie pieprz bzdur że sie nie posiłkowaliście takimi oskarżeniami...

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

raf pisze:Kurwa mać, bo się wkurwiłem...
No proszę państwa, mamy kolejny solidny argument :lol:

@ Katylina, to co napisał Taraś o przekrętach:

"No jasne dobre chłopaki bo robiły to po cichu i żeby nikt nie wiedział ok SLD jest super bo umią ukrywać swoje przekręty"

było bezpośrednią odpowiedzią na to, co napisał Nehan:

"rotfl
SLD przynajmniej kryło się ze swoimi aferami, a PIS wmawia, że to "dla dobra Narodu"

Tak więc dla niego (może też dla Ciebie) niewątpliwą zasługą SLD jest umiejętne maskowanie swoich afer... Bingo! :lol:
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, o 22:30 przez Mate, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Mate pisze:
Nie graj idioty - nie czytaj tego co ty chcesz - czytaj do końca. Kto ci kurwa mać powiedział że to argument? Żałosne...

Czyżbyś stracił swoje argumenty?

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Katylina pisze:
Mate pisze:
Nie graj idioty - nie czytaj tego co ty chcesz - czytaj do końca. Kto ci kurwa mać powiedział że to argument? Żałosne...

Czyżbyś stracił swoje argumenty?
To nie ja je straciłem, podobnie jak spokój w rozmowie... :roll:
OptimusPrime, Taraś, Pniak - zabierajmy się stąd, nie ma sensu już rozmawiać. I tak niektórzy zaczynają rzucać kurwami, wyzywać od idiotów... To już nie jest dyskusja na poziomie niestety.
Cóż, niektórym puszczają nerwy jak widzę, a to niezdrowo dla serduszka :lol:
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, o 22:34 przez Mate, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ