SILESIAN MASTER 2500 DE Heavy Thunderstomp

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Re: DE 2500 Heavy Thunderstomp

Post autor: Zeppelin »

Ale jest statystycznie mniejsze szansa. Oraz mniej czarów z power scrolla do rzucenia
I believe in Honour.!

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

No ja tak tego nie widzę: Powiedzmy, chcesz mieć kluczowy czar by rzucić go z ifki.

Rzucasz 3 czary. Nie losujesz 6tki. Masz powiedzmy 1,2,3 (nie ma znaczenia, co)

Przy czarce z 2ma czarami, pasują ci wyniki:

które mają co najmniej jedną 1,2,3
które mają dublet
które mają w sobie 6

Przy rzucie 1,2,3, jedynym wynikiem, który nie daje nam 6tki jest rzut 4,5. Czyli mamy 17/18 (94,(4)%) szansy, na ten czar.

Inna możliwość: Ta z 3 czarami ma np 1,2,6 -> zamieniamy 6tkę na 0.

Wtedy: Czarka z 2ma czarami, musi mieć wyniki:

które mają co najmniej jedną 1,2
które mają dublet
które maja w sobie 6tkę

Przy rzucie 1,2,0, wyniki, które nie dają nam 6tki: rzut 3,4, rzut 3,5, rzut 4,5. Czyli mamy 15/18 (83,(3)%) szansy na ten czar.

Możliwe że obliczenia są błędne, ale sprawdziłem rzucając kostkami : na 20 rzutów na czary, przy zamianie 6tki na 0 jak wypadnie przy 6ciu kostkach, miałem tylko 3 razy sytuację, że nie miałem 6tki na czarce z power scrollem.

A przecież nie trzeba kasować 6tki z czarodziejki z 3ma czarami (jak sięrzuca z 8-10 kostek ifka powinna wyjsc mimo to :))

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

A przecież nie trzeba kasować 6tki z czarodziejki z 3ma czarami (jak sięrzuca z 8-10 kostek ifka powinna wyjsc mimo to :))
a w jakiej to grze można tyloma kostkami rzucać? :P
Obrazek

Pedros
Oszukista

Dark Elfy mogą rzucić nawet z 12tu. Dzięki zasadzie Druchii Sorcery.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Ale nawet Dark Elfy na rzucanie ilości PD nie są wstanie wyrzucić 12 :wink: A taki PS jest mega przydatny - bo jak pisałem już wcześniej fakt,czy wygram ,czy nie (przynajmniej tak było w jakiś 8 bitwach na 16) zależało czy rzucę ifko-T ,czy a zwłaszcza ifko-brzytwę
I believe in Honour.!

Pedros
Oszukista

Nie mówię nie na power scrolla. Też go będę wystawiać po przemyśleniach. To było do tego, że nawet jak nie chcesz zrezygnować z brzytwy z czarodziejki bez power scrolla (tej z 3ma czarami), to ciągle można rzucić z ifki dzięki ilości kostek do rzucenia czaru. Pokazałem po prostu, że szansa na wyrzucenie 6tki najpierw rzucając czarodziejką z 3ma czarami, a dopiero potem tej z 2ma daje bardzo dużą szansę na efekt, na który liczymy :twisted:

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Dobra czas na ostateczną wersję na Silesian Master:

Lord na smoczku whip of agony , hotek , 4+warda (heavy armour)
shield ,cloak

Master bsb
-pendant , soulrender
-full armour
-pegaz

2lvl czarka - Power Scroll , Opel Amulet shadow
2lvl czarka - seal of ghrond i tome of furione -shadow

19xkuszników , FCG , tarcze
19xkuszników, FCG ,tarcze
10kuszników , muzyk
10xkuszników

20xBG , FCG, banner of murder, champion : ALBO słomka ALBO Ironcure Icon + Relic Sword ALBO relic sword + dragonbane gem ogólnie mam takiego konkretnego pomysłu na niego

2x hydry

Zastanawiam się nad paroma rzeczami : wyrzucenie Opal Amulet / Połączenie 2x10 kuszników i dać sztandar / zmiana kombinacji na championie BG.

Jeśli macie jakiś pomysł zmiany itemków itp to proszę piszcie może akurat wpadniecie na coś ciekawszego niż ja mam :D
I believe in Honour.!

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Challenge! Udowodnię Ci, że na Haji wygrałeś tylko dzięki fartowi i zwałowaniu mnie na steadfaście :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Wolę to zrobić towarzysko ( nazwę to tak bo szkoda mi Ślązka w 1 bitwie 20-0 pojechać :P ). No i mam nadzieję spotkać jakiś "ciekawszych" ludzi z ciekawszymi rozpami , których znam tylko z tego ,że stoją wyżej w rankingach :D
I believe in Honour.!

Andrzej
Pan Spamu

Spoko rozumiem. Sam bałbym się z sobą grać :twisted:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

według mnie bardzo dobry jest terror na championie BG
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

ej, ktoś tu już chyba miał challenge zaklepany... Chyba że HE boją się Bretonnii :twisted:

Andrzej
Pan Spamu

A to sorry, bo z tego co napisałeś mi na pm zrozumiałem że Cię nie będzie :)

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

ekipa już dogadana, rozpiska w sumie przetestowana, Lublin i okolice jadą na podbój Śląska :twisted:
i strasznych HE jakoś się zanadto nie boimy, wolę grać przeciw temu deathstarowi, niż thunderstompom DE :wink:

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

No i dobra czas podsumować SILESIAN MASTERA - ogólnie byłem 10, co jak na mnie jest dobrym wynikiem , choć niestety gdybym ładniej i więcej malował aspirowałbym do top5 :). Turniej był mega.!

1 Bitwa grałem z Dmitrem i jego DE mega Thunderstompem wynik 18-2 dla mnie.
Cały myk polegał na wystawieniu przeciwnikowi na ryj BG zdanie Stuborna z przerzutem i wjebanie się hydrą ,smokiem i pegazem wjego mantysię i czarkę na smoku. Jako ,że zdałem stubborna i ,że udało mi się rzucić brzytwę i dojść 1 hydrą ,smok i pegaz zapolowali na hydry. BG zrobili swoje ,ale niestety padli , hydra została i skończyła resztkę smoczka. Grało się super z zaje przeciwnikiem. Ale miałem też szczęście bo 10kuszników zabiło 5 shadów ,a asseek niezdał LD i spieprzył za stół. :D

2.Bitwa ze Szmytem.
Niestety pegaz wychodził mi za krawędzi... Smok miał blokować magię jego magów (hotek na ryju PG). Wszystko poszło do przodu , kusze rozpoczeły ostrzał. W jego turze DP walnęło w BG ,PG w hydrę (rzucił 8 albo 9 na szarżę) i w fazie magii jebnął słoneczkiem i ścisnął mi 2 hydry :lol2: (to było zajebiste) DP padli się od BG został tylko Genio. Smok walczył z jakimiś włocznnikami co dodatkowo strzelali. W mojej turze wszystko stało .ale dałem brzytwę na BG ,a Ci rozwalili genia z 1+ AS z przerzutem i 4+ warda. PG walnęło w BG , ja do kanapki dowaliłem bsbeka , odział kuszników. Rozwalliłem mu bsbeka i w mojej turze walnąłem obniżenie T. Rozwaliłem mu tych PG , Włóczników , magów ,ale mi padły te hydry , mag się rozjebał i wyszło 16-4 dla mnie

3.Bitwa z Golonkiem - grało się chujowo ,gracz spinał, wałował , przeklinał itp. grało się kiepsko.
Smok oblał LD na 6 albo 7 z przerzutem , rozjebbałem mu slanna , po czym powiedział ,że walczyłem z championem , który zdechł turę przed przyjęciem slana challenga z moim bsbkiem , no chyba ,że może sobie zmienić slana z champinem w trakcie challengu (bo turę po przyjęciu przez slana challenga uzdrowił chamipona). Ogólnie było 6-14 ,ale jako ,że 10skinków przetrwało ostrzał kuszy i wjebało się do wieży (watchtower) przegrałem (bo żeby zakończyć bitwę trzeba było rzucić 5+ rzucił 5). Gracz tragedia > zaprzeczenie battla w jaki wierzę :shock: zajął wieże i z 6-14 zrobiło się 1-19 :mrgreen: #-o

4.Bitwa z poł żywym Pedrosem - grało się łatwo i przyjemnie ,gracz nie wykazał się zbytnio to przegrał 17-3 (chociaż jego mantysia to klasa zajebała mi ze 600pkt :lol2: ). Był w takim stanie ,że co 3 zdanie brzmiało tak -> Ejjj.... bo zapomniałem...mogę :D ?

5.Bitwa z Irkiem (dwarfy) jako ,że był to B'n'G to zastrzelił mi smoka , a 2hydry (1z brzytwą) i pegaz bsb rozkręciło klocek hamasów w 2 tury i wygrałem 19-1

pkt z bitew 71 na 100 za hobbystykę 10 na 20 ,czyli 81 i 10miejsce.

Co do rozpy to tylko zmienię rzecz na championie BG ,bo ten fear jest do dupy a reszta sprawdziła się zajebiście (miałem farta w paringach w kościach ,więc może dlatego :lol2: ).Zamierzam tę rozpę przypiłować do każdego formatu

Dzięki wielkie za mastera przeciwnikom ,orgom i zajebistym sędziem. ( i Jankielowi za figsy -> to był chyba jedyny master kiedy Twoje figsy zajeły tak niskie miejsce :lol2: )

Aaa i jestem zadowolony :mrgreen:
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

( i Jankielowi za figsy -> to był chyba jedyny master kiedy Twoje figsy zajeły tak niskie miejsce )
Już nie pamiętam mastera, na którym bym był wyżej niż na 10 :P
Może jakoś w 6 edycji
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

oj tam oj tam...większość Twoich ludków była duzo niżej bo zwarzywiłem ten turniej nieco:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ