THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt. - regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt.

Post autor: Barbarossa »

IMO główną rzeczą, która się za bardzo sprawdza w magii, jest Power Scroll. Zarówno na dwellersów, speed of light czy waagh ;)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tak Zbyszku. Power Scroll jest znacznie lepszy niz recast popychaczki :D

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Regulamin turnieju w pierwszym poście. Enjoy! :)

Będziecie musieli przemyśleć rozpy od nowa... :P
Szczególnie polecam Waszej uwadze pierwszy scenariusz i tabele krain, w ktorych toczą się bitwy. Nie ma innego Balancing Patcha. Warto się wczytać i zrozumieć. :)
Obrazek

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Max Ward 5+

Czyli Pendant działa na 1-2 czy od sily 5 działa tylko na 5tce?

Super pomysł z losowym miejscem bitwy =D>

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Pomysł fajny.
Jak na ziemiach "Pustkowia chaosu" działają:
master rune of balance
obecność runsmitha/runelorda
obecność kowadła

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Pedros pisze:Max Ward 5+

Czyli Pendant działa na 1-2 czy od sily 5 działa tylko na 5tce?

Super pomysł z losowym miejscem bitwy =D>
Nie może dawać więcej niż dwa punkty ochrony (czyli na 1-2).
Dzięki. :)
Jak na ziemiach "Pustkowia chaosu" działają:
master rune of balance
obecność runsmitha/runelorda
obecność kowadła
Nie ma żadnych bonusów do liczby uzyskanych w wyniku rzutu na wiatry magii kostek. I nie ma żadnych bonusów do rzutu kostkami. Prosta sprawa: 2D6 i total dla rzucającego czary a większy wynik z kości dla rozpraszającego.
Obrazek

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Pomysł z krainami bardzo fajny ale dajcie chociaż 1 która by parki maszynowe zabolała

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Postaraliście się Panowie :)
Gratuluję rewelacyjnego pomysłu na balans :D Oby tak dalej a będziemy grać w najlepszego bitewniaka jaki dotąd powstał :D
A więc pozostaje mi tylko przestudiować warianty którymi chciałem zagrać i wybrać ten najbardziej korzystny :) Na taki turniej to nawet z innych miast ludzie powinni przyjechać :D
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Kozioł pisze:Pomysł z krainami bardzo fajny ale dajcie chociaż 1 która by parki maszynowe zabolała
+1 :roll:
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Pedros
Oszukista

A sposób losowania różnych "krain" do gry był specjalnie zaplanowany na 2k6?

Bo promuje on środkowe krainy.

Sprawiedliwiej (chyba że efekt był zamierzony) byłoby losowanie k6 (z 3-4 jako ziemie neutralne (bo ta kraina miała największą szansę)) albo przerzucać 6tkę.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Kozioł pisze:Pomysł z krainami bardzo fajny ale dajcie chociaż 1 która by parki maszynowe zabolała
Pierwszy scenariusz je boli. Zreszta po dlugich debatach doszlismy do wniosku, ze strzelanie w tej edycji niczego nie rozstrzyga. Jest wciaz nudne, ale czyni daleko mniejsze spustoszenie niz wiekszosc kombatów czy czarów. W pierwszej wersji krain była też Lustria, która dawała ulewe na pole bitwy (Rain Lord z life z 7edycji, który konczył się w losowej turze), ale zrezygnowalismy z tego z wczesniej wymienionych powodów. Im wiecej wezmiesz maszyn, tym wiecej punktów nie zyskasz w pierwszym scenariuszu. :)
Postaraliście się Panowie :)
Gratuluję rewelacyjnego pomysłu na balans :D Oby tak dalej a będziemy grać w najlepszego bitewniaka jaki dotąd powstał :D
Pedros pisze:A sposób losowania różnych "krain" do gry był specjalnie zaplanowany na 2k6?

Bo promuje on środkowe krainy.
Tak miało być. Wiemy, że promuje te krainy. Doświadczeni batlowcy też będą wiedzieć, co im najbardziej grozi. :)
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, o 23:00 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Pedros
Oszukista

Może dodać 6tą krainę, że przy każdym strzale z maszyny bez BS'a ty i przeciwnik rzucacie scater/artylery i osoba mająca ponieść straty wybiera zestaw kości?

Podobną zasadę miała specjalna hydra do DE w 6tej edycji gdy się strzelało w jej pobliże.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Pedros pisze:Może dodać 6tą krainę, że przy każdym strzale z maszyny bez BS'a ty i przeciwnik rzucacie scater/artylery i osoba mająca ponieść straty wybiera zestaw kości?

Podobną zasadę miała specjalna hydra do DE w 6tej edycji gdy się strzelało w jej pobliże.
Dopuszczam możliwość minimalnych poprawek i uściśleń w kwestiach, ktorych nie przewidzieliśmy (jak wspomniany przez Ciebie pendant, ktorego definicja nie obejmowała zbyt precyzyjnie). Nowych krain i innych wiekszych zmian nie planujemy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

goblinski kamien kradniecia kostki i master rune of balance w scenariuszu z krolestwami jak rozumiem zabiera kostke przeciwnikowi ale nie dodaje wlascicielowi tak?

czy od rzutow odejmuje sie modyfikatory? np. za cascet lub corpskarty?

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Może wybiorę się do Was na pierwszy mój rozegrany turniej!
Pewnie będę mocno chapał dzidę, ale będzie zabawnie.

Nie mogę wygenerować sobie ID bo jest błąd jak się klika w link...
Kiedy się buli wpisowe, bo nie znam zwyczajów?
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! :D NSFW
http://jandraws.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Pustkowia Chaosu: zła aura osłabia magów i rzucane przez nich czary - do użytku magów sa tylko i wyłącznie kosci wygenerowane w tej turze przez wiatry magii (nie ma dodatkowych kości mocy/rozpraszania z umiejętności i przedmiotów, channelowania, itp.). Do rzutów nie dodaje się żadnych modyfikatorów (za przedmioty, poziom maga, itp).

Trochę mi to klimatem nie podchodzi. W książkach o Felixie i tym krasnalu zawsze na pustkowiach chaosu wiatry magii wiały najsilniej.

ale pomysł super :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Hmmm no mi też się tak wydaje... może ta kraina powinna promować demony i woch :?: :mrgreen: :mrgreen:

Ogólnie zasady jak najbardziej spoko :!: :D napewno się pojawię :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Shino pisze:goblinski kamien kradniecia kostki i master rune of balance w scenariuszu z krolestwami jak rozumiem zabiera kostke przeciwnikowi ale nie dodaje wlascicielowi tak?

czy od rzutow odejmuje sie modyfikatory? np. za cascet lub corpskarty?
Doprecyzowałem zapis. Nic nie wplywa na liczbe kości, ktore zostały wygenerowane rzutem na wiatry magii. Rzucisz 3+6, to czarujacy ma 9 kosci a dispelujący 6. Czary rzuca się z samych kości - nie używamy zadnych modyfikatorów (ani ujemnych, ani dodatnich). Ile rzucisz, tyle przeciwnik musi przerzucić. Tak wiec w tej krainie nie działają: Banner of Sorcery, Morks Spirit Totem, Master Rune of Balance, Staff of Sneaky Stealing, Black Periapt, dodatkowe kostki dla slana, helfickie +1 do dispela, itd.
Lazur pisze: Trochę mi to klimatem nie podchodzi. W książkach o Felixie i tym krasnalu zawsze na pustkowiach chaosu wiatry magii wiały najsilniej.
Dla kogo wieją, dla tego wieją. Na naszych turniejach nie wieją. :)
Lazur pisze:ale pomysł super :D

Gopal pisze: Nie mogę wygenerować sobie ID bo jest błąd jak się klika w link...
Kiedy się buli wpisowe, bo nie znam zwyczajów?
Dzięki za pomoc, Shinux. Zmieniłem tez juz stary link w regulaminie. Sorki za wprowadzenie w bład, dawno nikt z nas z tego linka nie korzystał... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Melduję że dokonałem rejestracji i mam juz ID!

:D

Zobaczymy co z tego będzie!
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! :D NSFW
http://jandraws.tumblr.com/

ODPOWIEDZ