Bless edukuje dziecko :)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Dobra, zakończmy tę farsę, bo dyskusją dłużej tego nazwać nie można.
Dla ukojenie nerwów - zapraszam do kawiarni Literatka
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=3564
Ale tam to już kulturalnie, bez wulgaryzmów proszę
Pozdrawiam
Dla ukojenie nerwów - zapraszam do kawiarni Literatka
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=3564
Ale tam to już kulturalnie, bez wulgaryzmów proszę
Pozdrawiam
Wiesz co to jest "twardogłowy"? To taki ktoś który swoim zablokowanym umysłem siedzi w małym światku i nie widzi niczego poza tym co mu wbito do łbaMate pisze:To nie ja je straciłem, podobnie jak spokój w rozmowie...Katylina pisze:Nie graj idioty - nie czytaj tego co ty chcesz - czytaj do końca. Kto ci kurwa mać powiedział że to argument? Żałosne...Mate pisze: No proszę państwa, mamy kolejny solidny argument
Czyżbyś stracił swoje argumenty?
OptimusPrime, Taraś, Pniak - zabierajmy się stąd, nie ma sensu już rozmawiać. I tak niektórzy zaczynają rzucać kurwami, wyzywać od idiotów... Cóż, niektórym puszczają nerwy jak widzę, a to niezdrowo dla serduszka
Nie potrafisz odpowiedzieć? Czy może po prostu straciłeś argumenty? Co, Kwachu się nie upił? Wiesz co? Powiem ci że upił się dnia kiedy zdał władzę Kaczorkowi. Będziesz mu to wypominał do końca roku?
Można i nawet trzeba krytykować rząd komunistyczny i to co robili. Nie wolno krytykować wszystkiego przed '89. Bo to jest opóźnienie umysłowe. SB było, poza paroma przypadkami, nie groźne. Tortury o jakich mówicie to lata '40-'50. Potem się uspokoiło. Zmarł wujek Stalin. Radzę poczytać. Zresztą, w Wujku było ZOMO, nie SB. Oni nawet rozkazu nie dostali. Ich wina. Popiełuszko był błędem. Ale co poza tym? Tortury? Poproszę przykłady. To nie KGB Mate.
A ja myśle że osoba której sie kończą argumenty chwyta za przekleństwa i ubliżanie a potem tylko siła tylko nas nie zbanujcie
ks Zalewski za to że nie chciał z nimi współpracować dostał taki łomot że ledwo sie wykaraskał ........chcesz więcej??Ale co poza tym? Tortury? Poproszę przykłady.
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, o 22:43 przez Taraś, łącznie zmieniany 2 razy.
Po pierwsze - żadne słowo które ty wypowiedziałem nie miało przyczyny.
Po drugie, obrażanie nie jest w mojej gestii. Po prostu martwi mnie ten radykalizm.
Po trzecie Mate i Taraś, jeżeli uważacie że nie podoba się to na na forach Młodzieży Wszechpolskiej i Radia Maryja znajdziecie mnóstwo przyjaciół.
I po ostatnie - Mate, nie przejmuj się moim serduszkiem. Mnie nerwy nie puszczają - po prostu głupi ludzie mnie denerwują.
Po drugie, obrażanie nie jest w mojej gestii. Po prostu martwi mnie ten radykalizm.
Po trzecie Mate i Taraś, jeżeli uważacie że nie podoba się to na na forach Młodzieży Wszechpolskiej i Radia Maryja znajdziecie mnóstwo przyjaciół.
I po ostatnie - Mate, nie przejmuj się moim serduszkiem. Mnie nerwy nie puszczają - po prostu głupi ludzie mnie denerwują.
Już wiem, czemu nosisz tę czapkę czerwonoarmistyKatylina pisze:Wiesz co to jest "twardogłowy"? To taki ktoś który swoim zablokowanym umysłem siedzi w małym światku i nie widzi niczego poza tym co mu wbito do łbaMate pisze:To nie ja je straciłem, podobnie jak spokój w rozmowie...Katylina pisze: Nie graj idioty - nie czytaj tego co ty chcesz - czytaj do końca. Kto ci kurwa mać powiedział że to argument? Żałosne...
Czyżbyś stracił swoje argumenty?
OptimusPrime, Taraś, Pniak - zabierajmy się stąd, nie ma sensu już rozmawiać. I tak niektórzy zaczynają rzucać kurwami, wyzywać od idiotów... Cóż, niektórym puszczają nerwy jak widzę, a to niezdrowo dla serduszka
Nie potrafisz odpowiedzieć? Czy może po prostu straciłeś argumenty? Co, Kwachu się nie upił? Wiesz co? Powiem ci że upił się dnia kiedy zdał władzę Kaczorkowi. Będziesz mu to wypominał do końca roku?
Można i nawet trzeba krytykować rząd komunistyczny i to co robili. Nie wolno krytykować wszystkiego przed '89. Bo to jest opóźnienie umysłowe. SB było, poza paroma przypadkami, nie groźne. Tortury o jakich mówicie to lata '40-'50. Potem się uspokoiło. Zmarł wujek Stalin. Radzę poczytać. Zresztą, w Wujku było ZOMO, nie SB. Oni nawet rozkazu nie dostali. Ich wina. Popiełuszko był błędem. Ale co poza tym? Tortury? Poproszę przykłady. To nie KGB Mate.
Jeżeli twierdzisz, że UB było poza paroma przypadkami niegroźne, Popiełuszko był błędem (on, jego zabójstwo...?)
Wybacz Katylina, do tej pory Ty obdarzyłeś mnie paroma inwektywami (głupi człowiek, idiota, twardogłowy) ja zatem również się skuszę.
SLD jest bezpośrednią spuścizną PZPR, poza metodami niestety niewiele się zmieniło. Z przykrością muszę zauważyć, że jesteś zbyt ograniczony, by to pojąć.
Jeżeli twierdzisz, że po śmietci Stalina był już lajcik, naprawdę postaraj się o lepszą edukację historyczną.
A co do zaproszeń na forum - zapraszam Ciebie na Kubę, tam dalej wierzą w komunizm, nadasz się
Powiem ci tyle GÓWNO mnie obchodzi Radio Maryja i tymbardziej Pseudo narodowa młodzieżówka tych idiotów zwących sie wszechPolakami mną przemawia rozsądek a jak słysze te bzdury co piszesz to właśnie sie zastanawiam kto jest naprawde głupi i kto jest idiotą..........Po trzecie Mate i Taraś, jeżeli uważacie że nie podoba się to na na forach Młodzieży Wszechpolskiej i Radia Maryja znajdziecie mnóstwo przyjaciół.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ja się już nie udzielam w tematach życiowo-politycznych, bo dziwnym trafem ludzie zwykle lubią w nich atakować mnie personalnie, czego nie lubię.
Ale Mate ma u mnie piwo i metr janowskiej kiełbasy za całokształt.
A Ty Fanatyku zastanów się... "Popiełuszko był błędem". Błędem?! Śmierć człowieka - nieważne, że ksiądz - jest po prostu błędem? Złym posunięciem w polityce?
Poza tym pragnę zauważyć, że jeszcze był taki Grzegorz Przemyk.
I że nie on jeden był.
To nie były "błędy".
Ani wyłączna wina ZOMO.
Koniec z mojej strony.
A Ty Fanatyku zastanów się... "Popiełuszko był błędem". Błędem?! Śmierć człowieka - nieważne, że ksiądz - jest po prostu błędem? Złym posunięciem w polityce?
I że nie on jeden był.
To nie były "błędy".
Ani wyłączna wina ZOMO.
Koniec z mojej strony.
To chyba najlepsze podsumowanie dotychczasowych rządów PIS :]raf pisze:Mate, największą zasługą rządu jest to, że zajmujac się WSI, lustracją, pedałami, i zawłaszczaniem wszystkiego co można nie zdążył nic spieprzyć w gospodarce. A liczenie tego co spieprzył juz mi się znudziło...
W dziedzinach ważnych dla zwykłych obywateli nie zrobili nic. Gospodarki nie ruszyli w cale. Reforma szpitali, też nic. Problem z wypłacaniem emerytur, to samo. Zamiast zająć się sprawami naprawdę ważnymi, zajmują się przejmowaniem kolejnych instytucji i leczeniem swojej fobii o wszechobecnym spisku.
Do tego ta propaganda sukcesu z Ziobro na czele. Wmawiał ludziom że lekarza zamordował swojego pacjenta i że dzięki niemu już nikt nie zginie, a to Ziobro ma krew na rękach bo przez jego "reklamie" drastycznie spadła ilość przeszczepów a każdy przeszczep mniej to 1 denat na koncie Ziobry. Oby tak dalej PIS
Żeby nie było SLD też mi się nie podoba. Ogólnie nie widzę na scenie politycznej naprawdę ciekawej oferty programowej, ale czego można spodziewać się w kraju gdzie elitę intelektualną wybija sie co kilkadziesiąt lat...
Po pierwsze, SB było potem. UB i MBP było tym polskim KGB. SB było, w większości, nie bezpieczne.Mate pisze:Już wiem, czemu nosisz tę czapkę czerwonoarmistyKatylina pisze:Wiesz co to jest "twardogłowy"? To taki ktoś który swoim zablokowanym umysłem siedzi w małym światku i nie widzi niczego poza tym co mu wbito do łbaMate pisze: To nie ja je straciłem, podobnie jak spokój w rozmowie...
Jeżeli twierdzisz, że UB było poza paroma przypadkami niegroźne, Popiełuszko był błędem (on, jego zabójstwo...?)
Wybacz Katylina, do tej pory Ty obdarzyłeś mnie paroma inwektywami (głupi człowiek, idiota, twardogłowy) ja zatem również się skuszę.
SLD jest bezpośrednią spuścizną PZPR, poza metodami niestety niewiele się zmieniło. Z przykrością muszę zauważyć, że jesteś zbyt ograniczony, by to pojąć.
Jeżeli twierdzisz, że po śmietci Stalina był już lajcik, naprawdę postaraj się o lepszą edukację historyczną.
A co do zaproszeń na forum - zapraszam Ciebie na Kubę, tam dalej wierzą w komunizm, nadasz się
Po drugie, byłem na wycieczce w Moskwie. Kupiłem bo mogłem. Tak samo bym kupił czapkę z SS. Jestem zapalonym historykiem.
Po trzecie - co jest złego z PZPR? Wszyscy członkowie są źli? Skoro klasyfikujesz PZPR jako złą organizację to w pełni zasługujesz na twardogłowego - nie nazywam cię idiotom ani głupim człowiekiem, twoje zachowanie jest takie.
Po śmierci Stalina było lepiej. To widać w książkach historycznych. Już mnie nie ucz historii.
Ja nie jestem komunistą - jestem socjaldemokratą. Skoro nie potrafisz rozróżniać to rzeczywiście, nie wypowiadaj się.
A jakieś argumenty? Ja swoje przedstawiłem - zachowujecie się jak PiS - zero argumentów, mnóstwo solenia bzdur.Taraś pisze:Powiem ci tyle GÓWNO mnie obchodzi Radio Maryja i tymbardziej Pseudo narodowa młodzieżówka tych idiotów zwących sie wszechPolakami mną przemawia rozsądek a jak słysze te bzdury co piszesz to właśnie sie zastanawiam kto jest naprawde głupi i kto jest idiotą..........Po trzecie Mate i Taraś, jeżeli uważacie że nie podoba się to na na forach Młodzieży Wszechpolskiej i Radia Maryja znajdziecie mnóstwo przyjaciół.
Popiełuszko był błędem - nie atakuje się ludzi. Błędem SB. A jak to nazwiesz? Spiskiem? Bez jaj proszę...Skavenblight pisze:Ja się już nie udzielam w tematach życiowo-politycznych, bo dziwnym trafem ludzie zwykle lubią w nich atakować mnie personalnie, czego nie lubię.
I że nie on jeden był.
To nie były "błędy".
Ani wyłączna wina ZOMO.
Koniec z mojej strony.
Był i Przemyk i inni. To były błędy SB. Nie spiski, tortury. Żadna z tych spraw nie była zaplanowana przez górę. To się nazywa "popisówka". Nikt w KC nie był głupi. Nie ryzykowali by.
@ Miko
Full poparcie.
Przez pierwszy rok rządów PiSu wykorzystaliśmy więcej środków unijnych niż przez 2 lata rządów SLD - i to WYŁĄCZNIE zasługa rządu PiSu.Jankiel pisze:To nie rząd rozdziela pieniądze unijne. Praktycznie o wszystkim decydują samorządy. UE zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że władza centralna rozpieprzyłaby i zdefraudowała 90% środków.decyzje gabinetu w sprawie podejmowania kroków gospodarczych, rozdzielania pieniędzy unijnych, rozmówy z inwestorami, promowanie polskiego rynku inwestycyjnego, szczyty gospodarczo-ekonomiczne
Raf - chcesz jakąś bezsprzecznie dobrą ustawę? To masz nakaz jazdy na światłach
Bzdury Bzdury Bzdury.............
Mówimy o Polsce czy ZSRR?? Jak o Polsce to Stalin miał pewną pacynkę która sie zwała BierutPo śmierci Stalina było lepiej. To widać w książkach historycznych. Już mnie nie ucz historii.
Przeczytaj wszystkie moje posty argumentów jest tam od groma......widocznie do ciebie nie docierająA jakieś argumenty? Ja swoje przedstawiłem - zachowujecie się jak PiS - zero argumentów, mnóstwo solenia bzdur.
1 Bzdura w tym roku wzrosła o 7.5 %Gospodarki nie ruszyli w cale
2 Bzdura ,a 30% podwyżki to co to niby jest??Reforma szpitali, też nic.
3 Bzdura ,moim zdaniem jedynym człowiekiem kompetentnym na teke ministra i któremu coś chce sie zmieniać jest Ziobro więc prosze wieszajcie sobie psy na wszystkich ale tylko nie na nim.............Do tego ta propaganda sukcesu z Ziobro na czele
Nie bądź tak samokrytyczny wobec siebie.Taraś pisze:Bzdury Bzdury Bzdury.............
Słyszałeś o takiej rzeczy tak destalinizacja w 1956? Czy może to też cię ominęło?Mówimy o Polsce czy ZSRR?? Jak o Polsce to Stalin miał pewną pacynkę która sie zwała BierutPo śmierci Stalina było lepiej. To widać w książkach historycznych. Już mnie nie ucz historii.
Poza ideologicznym bardachem, nic nie ma.Przeczytaj wszystkie moje posty argumentów jest tam od groma......widocznie do ciebie nie docierająA jakieś argumenty? Ja swoje przedstawiłem - zachowujecie się jak PiS - zero argumentów, mnóstwo solenia bzdur.
[/quote]3 Bzdura ,moim zdaniem jedynym człowiekiem kompetentnym na teke ministra i któremu coś chce sie zmieniać jest Ziobro więc prosze wieszajcie sobie psy na wszystkich ale tylko nie na nim.............Do tego ta propaganda sukcesu z Ziobro na czele
ŻADEN ALE TO ŻADEN MINISTER SPRAWIEDLIWOŚCI, NIKT NIE MA PRAWA POWIEDZIEĆ ŻE KTOŚ JEST WINNY PRZED WYDANIEM PRAWOMOCNEGO WYROKU SĄDU. A tak Zero zrobił ze sprawą doktora G. Ziobro jest chamskim i aroganckim gnojem - to akurat wiem od ludzi którzy go znają. Nie nadaje się na Ministra Sprawiedliwości. Poza byciem drugim po Kaczorze, jest nikim. NIC NIE ZROBIŁ. ABSOLUTNIE NIC.
Taak, nie ma to jak ładne określenia na przedstawicieli przeciwnego obozu.Katylina pisze:Ziobro jest chamskim i aroganckim gnojem - to akurat wiem od ludzi którzy go znają. Nie nadaje się na Ministra Sprawiedliwości. Poza byciem drugim po Kaczorze, jest nikim. NIC NIE ZROBIŁ. ABSOLUTNIE NIC.
Przypomina mi się wypowiedź pewnego szewca, który został premierem
"Jest pan zerem, panie Ziobro"
Z tego co wiem to wykorzystanie fuduszy unijnych jest raczej kwestią lokalną, rząd pieniędzy unijnych raczej nie wykorzystuje, gdyby tak było to SLD na pewno miałoby lepsze wyniki bo jakby każdy uszczknął sobie coś z kasy UE to pieniądze rozchodziłyby się w tempie błyskawicznym.Ypsilanti pisze:...Przez pierwszy rok rządów PiSu wykorzystaliśmy więcej środków unijnych niż przez 2 lata rządów SLD - i to WYŁĄCZNIE zasługa rządu PiSu...
Abstrahując od tego czy uberprokurator zerem jest czy nie to co jak co, ale Miller w kwestii jednolinijkowców i "złotych myśli" bije tak naprawdę całą aktualną ekipę. Takie teksty jak "jest pan zerem...", czy "mężczyznę poznaje się nie po tym..." to istne perełki.Mate pisze: "Jest pan zerem, panie Ziobro"
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, o 23:35 przez b_sk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaś z tego co ja wiem, to rząd najpierw ustala sposób rozdzielania pieniędzy samorządom One nie trafiają od razu z kasy unijnej do poszczególnych samorządów, miejscem tranzytowym jest rząd właśnieb_sk pisze:Z tego co wiem to wykorzystanie fuduszy unijnych jest raczej kwestią lokalną, rząd pieniędzy unijnych raczej nie wykorzystuje, gdyby tak było to SLD na pewno miałoby lepsze wyniki bo jakby każdy uszczknął sobie coś z kasy UE to pieniądze rozchodziłyby się w tempie błyskawicznym.Ypsilanti pisze:...Przez pierwszy rok rządów PiSu wykorzystaliśmy więcej środków unijnych niż przez 2 lata rządów SLD - i to WYŁĄCZNIE zasługa rządu PiSu...
To samorządy składają podania.Mate pisze:Zaś z tego co ja wiem, to rząd najpierw ustala sposób rozdzielania pieniędzy samorządom One nie trafiają od razu z kasy unijnej do poszczególnych samorządów, miejscem tranzytowym jest rząd właśnieb_sk pisze:Z tego co wiem to wykorzystanie fuduszy unijnych jest raczej kwestią lokalną, rząd pieniędzy unijnych raczej nie wykorzystuje, gdyby tak było to SLD na pewno miałoby lepsze wyniki bo jakby każdy uszczknął sobie coś z kasy UE to pieniądze rozchodziłyby się w tempie błyskawicznym.Ypsilanti pisze:...Przez pierwszy rok rządów PiSu wykorzystaliśmy więcej środków unijnych niż przez 2 lata rządów SLD - i to WYŁĄCZNIE zasługa rządu PiSu...
"Spieprzaj dziadu"? Brzmi znajomo?Mate pisze:Taak, nie ma to jak ładne określenia na przedstawicieli przeciwnego obozu.Katylina pisze:Ziobro jest chamskim i aroganckim gnojem - to akurat wiem od ludzi którzy go znają. Nie nadaje się na Ministra Sprawiedliwości. Poza byciem drugim po Kaczorze, jest nikim. NIC NIE ZROBIŁ. ABSOLUTNIE NIC.
Przypomina mi się wypowiedź pewnego szewca, który został premierem
"Jest pan zerem, panie Ziobro"
"Małpa w czerwonym"?
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Jeśli chodzi o wychwalanie sądów 24 godzinnych to radze się przyjrzec bliżej tej sprawie, a potem klepac jadaczką i pienic się na forum. Sądy zobowiązane są do trzymania dyżurów biegłych, sędziów, adwokatów i prokuratorów na niespotykaną dotąd skale. Nic dziwnego, że w zasadzie przez trzy miesiące obowiązywania tej ustawy zużyli roczne środki na biegłych Po drugie kazdy ma prawo do adwokata wedle własnego uznania. Wystarczy, ze kibic, dajmy na to, z Gdańska narozrabia w Katowicach i stanie przed sądem 24 godzinnym i oświadczy, że nie chce tego adwokata, którego mu sąd przydzielił, a chce znajomego z Gdańska. I w ten sposób cała procedura bierze w łeb. Niech żyją genialni ustawodawcy
PS. Już cos takiego pare razy mieliśmy i nazywało się "sądy doraźne", dla niepoznaki zwane oficjalnie "postępowaniem uproszczonym" lub "przyspieszonym"
PPS. Tylko czekam na to jak ktoś z PiSu (a pewno któras z Kaczek) wypowie jedno znane wszystkim zdanie: Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". Tak to pasuje do ich obecnych działań na polu walki teczkowej i babrania się w ordynacjach wyborczych
PS. Już cos takiego pare razy mieliśmy i nazywało się "sądy doraźne", dla niepoznaki zwane oficjalnie "postępowaniem uproszczonym" lub "przyspieszonym"
PPS. Tylko czekam na to jak ktoś z PiSu (a pewno któras z Kaczek) wypowie jedno znane wszystkim zdanie: Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". Tak to pasuje do ich obecnych działań na polu walki teczkowej i babrania się w ordynacjach wyborczych
A magister z katedry w której się specjalizuję, która jedzie po PiSie aż miło, Ziobrę szanuje. Ma znajomego z Ministerstwie Sprawiedliwości (który dostał posadę za poprzedniej ekipy) i wie co się tam dzieje - Ziobro nie wywalił ludzi zatrudnionych przez poprzedników, zachowuje się bardzo racjonalnie, rozsądnie i jest tam szanowany.Katylina pisze:Ziobro jest chamskim i aroganckim gnojem - to akurat wiem od ludzi którzy go znają. Nie nadaje się na Ministra Sprawiedliwości. Poza byciem drugim po Kaczorze, jest nikim. NIC NIE ZROBIŁ. ABSOLUTNIE NIC.
No a poza tym ma jedną bardzo ważną cechę - jemu chce się coś robić. Owszem, czasami trochę przesadzi, ale przynajmniej stara się coś zrobić, ma zapał i chęć naprawienia czegoś w naszym kraju - czego o poprzednikach powiedzieć się nie da.
Żadne z tych określeń nie dotyczyło polityków przeciwnego obozu. Poza tym zarówno jedno jak i drugie nie były wypowiedziane bezpośrednio, wiemy o nich tylko dzięki czułości mikrofonów. Ile takich wypowiedzi polityków z różnych ugrupowań, rządów i krajów krąży po mediach - zliczyć niepodobna.Katylina pisze: "Spieprzaj dziadu"? Brzmi znajomo?
"Małpa w czerwonym"?
Zaś wypowiedź premiera-szewca była jawna, podczas przesłuchania.