Kradzieże na turniejach

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: Kradzieże na turniejach

Post autor: Lazur »

Harry Potter jest etatowym szukającym
Obrazek

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

co do zamieszczania zdjęć to jeśli to zdjęcie było by z portalu internetowego np NK FAcebook to można je ściągnąć i wrzucić gdzie się żywnie podoba w regulaminie NK i każdego innego portalu społecznościowego jest pkt w regulaminie ktory do tego uprawnia i osoba wrzucająca zdjecia akceptuje ten pkt ostatnio w uwadze czy gdzieś o tym było :)

bo jakaś laska się oburzyła ze ja na Demotywatorach z besztali :D
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Badyl886

Post autor: Badyl886 »

Ale jaja , nie wiedziałem że żyje w środowisku ,patologicznym oraz kryminogennym . :shock:

Zazwyczaj tak jest że w sobotę na zjazdach pijecie , no i są tego skutki jak się spodliliście to z waszymi figurkami można było robić wszystko . Swoją drogą to cieszcie się że wszystkim nie zabrali figurek. Choć takie ostre starcie z realnym świtem co po niektórym chyba by się przydało.
No normalny Browarhammer 8)

Po pierwej , figurki kradną ludzie którzy są wyrachowani i bezczelni . Ale nic im zrobić nie możecie bo to tylko wykroczenie . Z tego co czytałem ktoś sobie skompletował armie czyimś kosztem . Trudno tak bywa ,w sprawie ścigania sprawcy to nie wiecie kto bo go nie złapaliście .Po za tym figurki po wyjęciu z paczki tracą około 75 % wartości . Czyli mienie o małej wartości .

Figurek pewno niema już w Polsce ,jak były ładnie pomalowane to poszły do Niemiec ,Włoch czy gdzie tam , jakiś dziad kupi je gnojowi z sporą kasę . Ja bym poszukał na forach z innych państw ,może będziesz miął fart nieszczęśniku.

Pani Yudokuno przeszukiwać to pani wje co może teraz , po pierwsze bo to może tylko policja < pani może przeszukiwać forum> jak przyjadą i się nie zabiją po drodze ze śmiechu . Po drugie sprawca wie co zamierzacie więc skipruje towar gdzieś ,albo wywali za okno i ktoś schowa. =D>

Z tym linczem bym uważał na waszym miejscu borowe duszki ,rączki wam pochodzą a potem będziecie bulić do konica życia i tyle . Poza tym nasza władza nie lubi linczowników , z prostej przyczyny monopolista nie lubi konkurencji .

Podsumowując nawaliliście się , zostawiliście jak zwykle bajzel .Ktoś to wykorzystał tak się musiało stać , niechęcę nikogo osądzać ale tak się musiało stać . Nic nie poradzicie koniec kropka.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Badyl piszesz to co najmniej tak jakbyś to Ty kradł te figurki...
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

oj będzie flejm...

Ja chciałem powiedzieć że mimo wszystko uważam że większość społeczności jest bardzo w porządku. po ostatniej bitwie zostałem gorąco przeproszony że przeciwnik zaiwanił mi parę kostek, ale po bitwie miał okazję się zrewanżować kiedy gonił mnie niemal do samochodu żeby mi oddać templatkę i miarkę.

Cóż, czarne owce są wszędzie ale nie dajmy sie zwariować ( ale jak kogoś przyłapiemy to już prosze bardzo.
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

badyl, jesteś zerem! i zapraszam do Wrocławia powiem Ci to prosto w ryj!
ogarnij się chłopczyku, bo chyba nie jestes jeszcze na poziomie ludzi którym dane jest dobrze sie bawic i darzyc względnym zaufaniem...I gwarantuje Ci, że jak bedzie trzeba to pierwszy przeszukam Twoja osobę, pozwij mnie.
Nie wiem skad się biorą tacy ludzie...

EDIT: przepraszam resztę, poniosło mnie...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Zostawcie Badyla -- to nowe konto Deliberitusa886, właśnie je usuwam.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

żal
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

da się zablokować I.P tego gościa?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

dobra ja nie jestem Dorosły ale jak tak patrze to po:
1 ten złodziej to pojeb i tyle
2 STOP chlaniu na turniejach (bo potem takie akcje są jak mówi badyl)
3 badyl ale jak to czytam to normalnie myślę sobie że to ty kradniesz a teraz triumfujesz

CO TO IP TO PEWNIE TAK
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Napewno... ale to nic nie da jak typ ma neo bo tam z tego co wiem IP się zmienia za każdym razem jak się łączysz...
Nie wiem jemu to się chyba w życiu nudzi...

Ale niestety pomimo poziomu wypowiedzi trzeba mu przyznać rację... poza Policją nikt nie może cię przeszukać bez twojej zgody, zgłoszenie kradzieży figurek na Policji zapewne spowoduje jakieś idiotyczne komentarze ze strony Policjantów... a potem będzie przedmiotem żartów na komisariacie (niestety niektórzy nie wiedzą co to hobby), a już linczowanie kogokolwiek skończy się oskarżeniem o uszkodzenie ciała i zawiasami lub pierdlem dla linczowników (to w zależności od stopnia uszkodzenia złodzieja) oraz odszkodowaniem dla niego...

Niestety jak widać w środowisku są złodzieje i trzeba się mieć na baczności a upijanie się w trupa to uniemożliwia...
=D> =D> =D>
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie odpisywac na jego posty prosze. Badyl dostal juz bana, bo to byl inny z forumowych warriorow, ktory nowe konto zalozyl.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Armia jest warta minimum tauzena. Jest to najzwyklejsza kradzież. Żaden policjant nie będzie z tego sobie robił jaj bo po pierwsze mu nie wolno a po drugie ludzie kradną rzeczy o jakich nawet nie masz pojęcia i na pewno figurki nie są przy nich śmieszne. Ogarnij się i nie pisz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

wiem kradną młotki, talerze, pranie, znicze, kwiaty z grobów wszystko co tylko się da sprzedać :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Przemcio251 pisze:
=D> =D> =D>
Hahahahahahaha :D :D :D :D :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Przemcio251 pisze:Ale niestety pomimo poziomu wypowiedzi trzeba mu przyznać rację... poza Policją nikt nie może cię przeszukać bez twojej zgody
Jasne że nie, ale odmowa bycia dobrowolnie przeszukanym przez organizatora turnieju to więcej niż wystarczające do stwierdzenia że typ ma coś pod paznokciami i zaalarmowania środowiska.

Zresztą można w regulaminie turnieju napisać, że przystępując do turnieju dobrowolnie zgadzasz się na przeszukanie w trakcie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Pamiętam dobrych kilka lat temu kiedy skończyłem w pełni malowanie swoich WE i pojechałem na mastera do Lublina. Zadowolony z porządnej armii wieczorkiem przy piwku zacząłem klimatyczną potyczkę. Ustawiłem na skraju stołu swoich wszystkich łuczników, co by mogli wyrządzić, jak najwięcej szkód. Było to koło 40 figurek metalowych 5 edycyjnych z których się bardzo cieszyłem.
Już nie pamiętam kto wtedy podszedł i zaczął przyglądać się mojej rozgrywce, ale coś go poniosło. I, jakże nie walnie pięścią w stół z wściekłości (może jakiś WAAAGH mu do głowy strzelił) a moje figurki poszybowały pięknie na ziemię. Kiedy je podnosiłem z ziemi po wcześniejszej wymianie słownej z "rękoczyńcą" przeklinałem pod nosem za każdym razem widząc odpryśniętą mocno farbę.
Ci co jeszcze pamiętają moją armię wiedzą, że sporo pracy w nią włożyłem ;).

To taka anegdotka mała by rozluźnić atmosferę.

Natomiast co do tematu kradzieży to nie da się przed tym ustrzec. Chyba, że robić imprezy w miejscach z możliwością np. szafek i kluczyka dla każdego z graczy. Takie szafki, jak na siłowniach, czy basenach. Nie potrzeba wtedy by ktoś mocno tego pilnował a ochrona zawsze jakaś jest.
A złodzieja, jak się wykryje nie trzeba linczować, opluwać itd. Po prostu wezwać policję. Myślę, że to wystarczy, aby człowiek który zniża się do poziomu złodzieja figurek został odpowiednio psychicznie poszarpany.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Barbaro źle mnie zrozumiałeś chlać oczywiście można ale dopiero po zakończeniu bitwe jak figsy są pod kluczem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bo prohibicja na masterach zapewne nie przejdzie :mrgreen: :mrgreen:

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

moze jakas kamerka postawiona przez orga obejmująca całą salę to faktycznie dobry pomysł ;]
chociaż jako straszak, zeby złodziejaszek nie miał za łatwo :P
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Chetnie bym sobie ukradl taka kamerke. Dobry pomysl!

ODPOWIEDZ