Herald Tzeentcha Generał
MoS-Life
Scroll
Herald Khorna Bsb
GIoD
Firestorm
40 blodków FCG Endless
20 horrorków sztandar i muzyk
10 plagusów sztandar
5 Flamerów
1 Fiend
1 Fiend
Równiutko 1600pkt
Jeden klocek do walki tomoże mało ale zauważyłem że wykonywanie scenariuszy bywa trudniejsze jak ma się kilka dużych klocków.
Plagusie to taki trzymacz szmatki (mają t4 więc mniej się boję ostrzału łuczników) gdzieś na tyłach armii.
Horrorki w ilości 20 powinny styknąć. Mają muzyka i sztandar więc są i cennym i mobilnym oddziałem.Dodatkowo chanelling i rzucenie jakiegoś śmiecio pocisku.
Bloodki. Po tym co robiły na ostatnim turnieju w Łodzi nie wychodzę z domu bez 40 FCG.Miażdżą mosznę i wszystko inne.
Fiendy-nigdy nie uzywałem. Może się przydadzą.
Demony na Kohortex-a nóż widelec pojadę.
Demony na Kohortex-a nóż widelec pojadę.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Łeeee. To z dupy taki regulamin. Zamiast Fienda może bym znalazł punkty na 5-6 furii.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Zamiast tych plagusuów wrzuciłbym 10tkę horrorów - też mogą się kitrać z tyłu, a dodatkowo channelują i jeszcze mogą cisnąć pociska. No i zamiast fienda 5 furii ze względu na legalność.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
ta armia nigdy nie była skomplikowana... bierze się to co najlepsze i nie patrzy się na "klimat", bo przecie to demony aaa.. że innych bogów to hu...j z tym, przecie można je jakoś zachęcić do "współpracy" (?)Kefas pisze:demoniczne rozpiski... takie nieskomplikowane...
co do rozpiski zamiast fiendów furie... jakoś nie przekonywuje 1fiend 3 może i tak ale 1 nie za bardo, lepsze 5 furi
i czemu herald Khorna nie ma armora? da o wiele większą przeżywalność jego w razie czego
jeśli chcesz jakieś pkt jeszcze... to 30 BL powinna starczać na te pkt. gez obawy, dał bym w plagusy przynajmniej 5... ale jak uważasz
Na ostatnim turnieju bsb bez armoura zginął tylko raz (razem z resztą oddziału się sypnął).
Jakoś nie przekonuje mnie ten sv. wolę za te pkt dorzucic jakis model.
Co do horrorów. Jakośnie odczuwam potrzebu kolejnego oddziału czarującego.
Niby chanelling jest ok. Ale pocisku nie rzucę bo zasięg mały i trzeba się pokazać. A tego własnie chcę uniknąć.
Przy plagusiach jest ten plus ze az tak sie chowac nie muszą.
Jakoś nie przekonuje mnie ten sv. wolę za te pkt dorzucic jakis model.
Co do horrorów. Jakośnie odczuwam potrzebu kolejnego oddziału czarującego.
Niby chanelling jest ok. Ale pocisku nie rzucę bo zasięg mały i trzeba się pokazać. A tego własnie chcę uniknąć.
Przy plagusiach jest ten plus ze az tak sie chowac nie muszą.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken