Ja maluję mało dokładnie a i tak zabiera mi to dużo czasu [ godzina, półtorej na model] i wyraźnie mnie to męczy, zwłaszcza denerwuję mnie ten zabieg niby przyspieszający malowanie polegający na malowaniu od razu całego oddziału - nie widzę żeby było wyraźnie szybciej. Może dziesięć minut na figurce to zaoszczędza. Motywuję się, że chce mieć wszystko pomalowane, ale popołudnia spędzone na malowaniu uważam za stracone w związku z tym, że jestem zmęczony. Tzn jest satysfakcja po pomalowaniu modelu i na półce/stole z odległości pół metra wygląda ok, ale po przysunięciu do linii oczu jest słabo i widać wyraźne niedociągnięcia. Także sam nie wiem, może rzeczywiście warto malować np samych herosów a resztę armii, żołnierzy w szeregach olewać ewentualnie kłaść 2-3 kolory. Poprawiacie niedociągnięcia na modelach już kiedyś pomalowanych jak je zauważacie ? Jak z malowaniem jest u was ? Jakbym miał skaveńską/goblińską armie na 3k to chyba bym się powiesił
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
PS Płacenie za malowanie w battlu od razu odrzucam z racji na chore ceny za pomalowanie figurki. W skirmishu można jeszcze zapłacić za 10figurek ale w WFB odpada, no chyba, że jakieś nasze ulubione modele. Albo jak się ma malarzy, którzy pomalują hurtowo i dostatecznie po 2zł od modelu