jestem gamoń, nie umiem czytać ze zrozumieniem i w ogóle cofam pytanieArbiter Elegancji pisze:nic się nie dzieje bo nie możesz wylosować wtedy scorcha
jak dostaniesz z silą 5 w dzwon to rzucasz pojedynczą K6 na efekt, więc najwięcej ile możesz wyrzucić to 6, a schorch jest na 9-10
Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ten
jest najnowszy i raczej to się przez najbliższe lata nie zmieni
jest najnowszy i raczej to się przez najbliższe lata nie zmieni
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jak wygląda udział w walce poganiaczy?
Wisła Kraków.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jak się stykają z wrogiem to z racji posiadania bicza są traktowani jakby mieli AHW. Jak sie nie stykają to zza jednego szeregu Rat-Ogrów lub zza max 3 GR wypłacają po jednym ataku.
Jak się z nimi nie stykasz to nie możesz w nich bić.
Jak chodziło ci o coś innego to doprecyzuj pytanie.
Jak się z nimi nie stykasz to nie możesz w nich bić.
Jak chodziło ci o coś innego to doprecyzuj pytanie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Dzięki, o to mi chodziło
Wisła Kraków.
Muszą używać halabard w walce, nie da się użyć zwykłej broni. Jedyne co dają tarcze, to chronią przed ostrzałem.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Mam takie pytanie do szczurowiczów na tym forum.. wiem wiem banalne ale..
U Skavenów są różne klany, czy wybór klanu ma wpływ na dostępne jednostki czy podział no klany to po prostu ogólno pojęty "flufffffff"
chodzi mi oto czy grając klanem np "mrocznych inzynierow" moge miec w rozpisce rat ogry ktore sa dajmy na to z klanu "podstepnych genetykow"?
po prostu chce w rozpisce miec doomwhel+monkow+stormvermin+dzwon+ratogry+jezzaile+ceanserbearer+gutter runners+night runers + slavy mozna tak? Czyli wszystko wymieszac w jednej armi?
Pozdrawiam
U Skavenów są różne klany, czy wybór klanu ma wpływ na dostępne jednostki czy podział no klany to po prostu ogólno pojęty "flufffffff"
chodzi mi oto czy grając klanem np "mrocznych inzynierow" moge miec w rozpisce rat ogry ktore sa dajmy na to z klanu "podstepnych genetykow"?
po prostu chce w rozpisce miec doomwhel+monkow+stormvermin+dzwon+ratogry+jezzaile+ceanserbearer+gutter runners+night runers + slavy mozna tak? Czyli wszystko wymieszac w jednej armi?
Pozdrawiam
Możesz wszystkie wymienione jednostki umieścić w jednej rozpisce armii, nie ma żadnych przeszkód. W 6 edycji była możliwość tworzenia klanowych armii, ale to też raczej jako dodatek niż ogólna zasada.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Na jakiej podstawce umieścić katapultę?
na początku dowolnej tury - Twojej lub przeciwnika.
jezzailli nie ma sensu teraz : trafiają zazwyczaj na 7+ ze sztormiakiem, ale cos amsz za coś: Ty nie strzelisz z działa, przeciwnik nie strzeli z działa i 60 łuczników - oczywiście w dużym skrócie (działa na 4+ przecież mogą, a łucznicy jedynie mają -2)
jezzailli nie ma sensu teraz : trafiają zazwyczaj na 7+ ze sztormiakiem, ale cos amsz za coś: Ty nie strzelisz z działa, przeciwnik nie strzeli z działa i 60 łuczników - oczywiście w dużym skrócie (działa na 4+ przecież mogą, a łucznicy jedynie mają -2)
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
...a moich rozpiskach jezzaile będą się pojawiać w liczbie 3x3 i każda z szarpszuterem albo i nie lub 4x4.... jezzy to bardzo szczurza jednostka z której ciężko mi zrezygnować bo jest strasznie klimatyczna i potrafi nakukać pancerniakom i innym twardzielom chociaż zamiast niej do takich zadań wolę nieocenionych globasków
Właśnie mi przyszedł do głowy plan żeby kilku globków przerobić na bottlków takich szczurasów ze spaczeniowymi koktajlami verinolortova
Właśnie mi przyszedł do głowy plan żeby kilku globków przerobić na bottlków takich szczurasów ze spaczeniowymi koktajlami verinolortova
ja bede czasami tez wystawiac, bo nie po to je zbierałem pieczołowicie i malowałem, aby odłożyć na półkie. Acz wartość bojowa jednostki znacząco spadła imo...
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Witam wszystkich Bitewnych Wodzów wszystkich Klanów! Jako że sam dokańczam zbierać moją armię WoCh(3000pkt), następna w kolejce jest armia Skavenów (2000pkt) Chciałem stworzyć Klan Renegatów wyklęty przez Radę Trzynastu w skład którego miałyby wchodzić jednostki Klanu Skryre i Klanu Moulder, jak oceniacie taki pomysł? I moje kolejne pytanie ilu minimum Szczurogrów polecacie w oddziale i jak oceniacie Koło Zagłady?
Kołem zagłady na DMP zabiłem z zappów UncleanOne'a i w tej samej bitwie przejechałem oddziały za 1700pkt. w kolejnej zeszło od kilku strzał łuczników jak każda nasza jednostka- jest zajebiście losowe i w ten sposób kochaneSiriael pisze:Witam wszystkich Bitewnych Wodzów wszystkich Klanów! Jako że sam dokańczam zbierać moją armię WoCh(3000pkt), następna w kolejce jest armia Skavenów (2000pkt) Chciałem stworzyć Klan Renegatów wyklęty przez Radę Trzynastu w skład którego miałyby wchodzić jednostki Klanu Skryre i Klanu Moulder, jak oceniacie taki pomysł? I moje kolejne pytanie ilu minimum Szczurogrów polecacie w oddziale i jak oceniacie Koło Zagłady?