Sfery Magii VIII edycji - Klasyfikacja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: Sfery Magii VIII edycji - Klasyfikacja

Post autor: #helion# »

Ci co uważają że beast jest słaby to nie grali nim ani przeciwko, ja gram regularnie i jak ludzie widzą co robię z imperialnym BSB, Grand Masterem, Inner Circlami lub nawet dużym magiem w chalendżach to łapią się za głowę a potem płaczą; gram imperium combatowym, na kawie, przez co nie martwię się że przeciwnik rzuci mi słoneczka czy inne wredne czary, dlaczego?? bo w drugiej turze jestem już w combatach, ja wypuszczam cały arsenał magiczny wtedy a oponent nie ma nic co mógłby skontrować, jeśli nie wejdzie mi np. +3 do S i A, to wejdzie co innego, a na Inner Circlach z razorem nawet głupie +1 do S i T, robi z nich rzeźników, nie mówiąc o Grand Masterze ze Sword of Anti-heroes (wszędzie są teraz herosi :twisted: ); wystarczy znaleźć zastosowanie; na zakończenie dodam że ma niskie wartości castingu, co przy dużym magu można sprowokować rzucanie na dwóch kościach (-1 do casting value jak rzuca się na kawe, monstery itp.);
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

A więc beast będacy u dołu stawki ma obrońców więc przesuwamy go na środek :D

Ze fire najgorszy sie absolutnie nie zgadzam - bardzo fajny czar podstawowy.
No to metal i light wychodzi, ze sa najgorsze.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

Post autor: Fojtu »

jak chcesz pierwszy czar z fire'a to bierz pierscionek a nie caly lore

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

25p wart przedmiot, zabierający co najmniej jedną kość z pooli i zadający d6 s4. :P
Tak ogółem to fire nie jest taki zły. Tak naprawdę nie da się konkretnie sklasyfikować jaki lore jest najsilniejszy. Dla jednej armii będzie lore of life a dla innej np. lore of beasts... W tym aspekcie zależy dużo od rozpiski by magia uzupełniała możliwości danej armii.

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Wiadomo, że przy wyborze sfery magii dużo zależy od nacji zarówno twojej armii jak i armii przeciwnika.

Ale udało nam się ustalić raczej bezdyskusyjne jako "gołej szkoły magii, samej z siebie" dwa pierwsze miejsca : life i death i dwa ostatnie : metal i light. Wiadomo np., że metal może się często przydać ale death sam z siebie jest lepszy w 70% przypadków etc.Całe zamieszanie jest wokół tych pośrodku stawki czy beast ma być 4 czy 6 :wink: Ale to dobrze, bo swiadczy to o znacznym zbalansowaniu sfer magicznych.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

cold turkey pisze:Wiadomo, że przy wyborze sfery magii dużo zależy od nacji zarówno twojej armii jak i armii przeciwnika.

Ale udało nam się ustalić raczej bezdyskusyjne jako "gołej szkoły magii, samej z siebie" dwa pierwsze miejsca : life i death
bezdyskusyjnie się zgadzam :)

ODPOWIEDZ