Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Mozna robic s&s :]
Pamietajcie ze scouci nie moga szarzowac jesli to oni zaczynaja - jesli to przeciwnik ma pierwsza ture, to w swojej juz moga.
Pamietajcie ze scouci nie moga szarzowac jesli to oni zaczynaja - jesli to przeciwnik ma pierwsza ture, to w swojej juz moga.
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Dzięki o to mi chodziło. Że strzelać moge to wiemGrichalk pisze:Nie. Jeżeli wystawiasz oddział korzystając z zasady scouts, to nie możesz w pierwszej turze zadeklarować nim szarży.Irek_Dwarf pisze:Czy scouci mogą szarżować w pierwszej turze za pomocą popychaczki z kowadła ?

krasnoludy w ogole nie moga miec common itemow...
Zamiast tego masz Runy na itemach... IMO jest to lepsze rozwiązanie, bo pozwala na łatwe ominięcie ograniczeń typu: tylko 2 Power Scrolle na armię!
Fizycznie scrolle'a nie mam, więc zjadaczkę i tą zwykła mogę mieć ile razy zechcę - ograniczają mnie tylko limity punktowe na postaciach
Fizycznie scrolle'a nie mam, więc zjadaczkę i tą zwykła mogę mieć ile razy zechcę - ograniczają mnie tylko limity punktowe na postaciach

"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Jaki gracz bierze commony mając do wyboru Runy? o0 o0
Ściąć mu brodę!
Ściąć mu brodę!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
WOWDzika Owca pisze:Mam takie pytanko.
Jak klopa z siłą 5 trafi w klocek ludzi elfów (z T3) to robi z nich miazge na 2+?
Jeżeli tak to fajna sprawa ;]

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Witam, na tym forum czytałem gdzieś, że jeśli strzela się do kowadła, to załoga używa touggness kowadła, tylko w close combat używa swojego tougnhessa, jeśli to prawda to mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie to jest napisane? I czy dotyczy to także zwykłych machin wojennych (organki, cannon itd.)?
Z góry dziękuje.
Z góry dziękuje.

- Romendakil
- Mudżahedin
Jak najbardziej jest to prawda. Dotyczy to wszystkich maszyn(takie są 8 edycyjne zasady maszyn).
Napisane jest to na stronie 108-109 RB, a w przypadku kowadła dodatkowo potwierdzone oficjalną erratą do krasnoludów.
Napisane jest to na stronie 108-109 RB, a w przypadku kowadła dodatkowo potwierdzone oficjalną erratą do krasnoludów.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Pod ostrzałem nasze dzielne Krasie kitrają się jak tylko mogą za maszyną, co pozwala im na korzystanie z jej tafa 

- Drakkainen
- "Nie jestem powergamerem"
Może zadam lekko głupie pytanie już trochę nie jestem w klimatach WFB czy Slayer Army jest dopuszczane do grania i czy można skądś zasady wziąć ?
Zamierzam grać i tak tylko w klimatach domowych a na turniejach rzadko ale pytam czy można grać nią na truniejach?
14000 post w Dziale Krasnoludy ;d
Zamierzam grać i tak tylko w klimatach domowych a na turniejach rzadko ale pytam czy można grać nią na truniejach?
14000 post w Dziale Krasnoludy ;d
Slayer Army? o0
Slayerów możesz wystawić w 1 unicie max 30 modeli.
No chyba, że to jakieś starsze edycje...
Slayerów możesz wystawić w 1 unicie max 30 modeli.
No chyba, że to jakieś starsze edycje...
Nie jest dopuszczona na większości turniejów. Musiałbyś przed turniejem prosić orgów o pozwolenie na grę tą armią.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak jak napisal Andrzej, nie jest dopuszczona na turniejach i raczej nie ma co nawet pytać
Zasady są w dodatku "storm of chaos", jak dobrze poszukasz to można go gdzie nie-gdzie znaleźć

Zasady są w dodatku "storm of chaos", jak dobrze poszukasz to można go gdzie nie-gdzie znaleźć

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..