Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: Quaki »

Mozna robic s&s :]
Pamietajcie ze scouci nie moga szarzowac jesli to oni zaczynaja - jesli to przeciwnik ma pierwsza ture, to w swojej juz moga.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Grichalk pisze:
Irek_Dwarf pisze:Czy scouci mogą szarżować w pierwszej turze za pomocą popychaczki z kowadła ?
Nie. Jeżeli wystawiasz oddział korzystając z zasady scouts, to nie możesz w pierwszej turze zadeklarować nim szarży.
Dzięki o to mi chodziło. Że strzelać moge to wiem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Kumpel wczoraj grał z ogrami na 2999 i teraz pytanie: czy runelord może mieć coś z common magic items?
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

krasnoludy w ogole nie moga miec common itemow...

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Zamiast tego masz Runy na itemach... IMO jest to lepsze rozwiązanie, bo pozwala na łatwe ominięcie ograniczeń typu: tylko 2 Power Scrolle na armię!
Fizycznie scrolle'a nie mam, więc zjadaczkę i tą zwykła mogę mieć ile razy zechcę - ograniczają mnie tylko limity punktowe na postaciach 8)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

dobra to było for fun drugi gracz mu zezwolił
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Jaki gracz bierze commony mając do wyboru Runy? o0 o0

Ściąć mu brodę!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Mam takie pytanko.
Jak klopa z siłą 5 trafi w klocek ludzi elfów (z T3) to robi z nich miazge na 2+?
Jeżeli tak to fajna sprawa ;]

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Dzika Owca pisze:Mam takie pytanko.
Jak klopa z siłą 5 trafi w klocek ludzi elfów (z T3) to robi z nich miazge na 2+?
Jeżeli tak to fajna sprawa ;]
WOW =D> Jak na to wpadłeś ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Chciałem się tylko upewnić ...

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

cahir pisze:Jaki gracz bierze commony mając do wyboru Runy? o0 o0

Ściąć mu brodę!
Wierze
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Witam, na tym forum czytałem gdzieś, że jeśli strzela się do kowadła, to załoga używa touggness kowadła, tylko w close combat używa swojego tougnhessa, jeśli to prawda to mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie to jest napisane? I czy dotyczy to także zwykłych machin wojennych (organki, cannon itd.)?
Z góry dziękuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

Jak najbardziej jest to prawda. Dotyczy to wszystkich maszyn(takie są 8 edycyjne zasady maszyn).
Napisane jest to na stronie 108-109 RB, a w przypadku kowadła dodatkowo potwierdzone oficjalną erratą do krasnoludów.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Slayer Zabójców - zanim założysz nowy temat, rozejrzyj się czy już nie ma takiego gdzie możesz napisać to co chcesz.
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Pod ostrzałem nasze dzielne Krasie kitrają się jak tylko mogą za maszyną, co pozwala im na korzystanie z jej tafa :D

Awatar użytkownika
Drakkainen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drakkainen »

Może zadam lekko głupie pytanie już trochę nie jestem w klimatach WFB czy Slayer Army jest dopuszczane do grania i czy można skądś zasady wziąć ?
Zamierzam grać i tak tylko w klimatach domowych a na turniejach rzadko ale pytam czy można grać nią na truniejach?

14000 post w Dziale Krasnoludy ;d

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Slayer Army? o0
Slayerów możesz wystawić w 1 unicie max 30 modeli.
No chyba, że to jakieś starsze edycje...

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie jest dopuszczona na większości turniejów. Musiałbyś przed turniejem prosić orgów o pozwolenie na grę tą armią.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Tak jak napisal Andrzej, nie jest dopuszczona na turniejach i raczej nie ma co nawet pytać :|
Zasady są w dodatku "storm of chaos", jak dobrze poszukasz to można go gdzie nie-gdzie znaleźć :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Dokładnie jest to zakazane choć w 7 ed stosowałem zabójczych piratów był w DoW i fajnie spisywał się ten oddział jednak w tej ed nie można ich stosować, a mam taką ładną ich 12 stkę
Obrazek

ODPOWIEDZ