Pomóżcie początkującemu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aragorn007
"Nie jestem powergamerem"

Pomóżcie początkującemu

Post autor: Aragorn007 »

Mam parę pytań.

1. Może mi ktoś wyjaśnić dokładnie działanie Wielkiego Działa?? Proszę jeszcze o rozwiązanie problemu

Sytuacja 1

D- działo O- obsługa ==== - linia strzału działa G- nocnik

GGGG
O GGGG
O D ============== GGGG =======+
O GGGG

Czy jeśli na linii strzału są jakieś jednostki, to otrzymują one jakieś obrażenia?

Sytuacja 2

G- greatsword M- miecznik imperium D- driady

DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG

Sytuacja wygląda tak:
1. Driady wygrały z Miecznikami. Miecznicy uciekają. Spotykają na sojej drodze regiment Greatswordów, co się dzieje jeśli przeciwnik zadeklarował że goni mieczników i on też wpada na Greatswordow??

2. Proszę o wyjaśnienie paru zasad:

Szał
Nienawiść
Niezłomny
Determinacja

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedz w księdze zasad (Rule Book).

kup, pozycz od kolegi, przeczytaj w sklepie ksiazke z zasadami - cokolwiek - to wyjasni Ci o wiele wiecej niz zadawanie pytan, na ktore nikomu nie chce sie odpowiadac bo wszystko jest opisane w zasadach :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Również polecam przeczytanie książki z zasadami - to nie boli. ;) Jeśli jeszcze nie masz, to polecam jej zakup - jest bardzo przydatna.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Nindox Arf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nindox Arf »

trochę mnie to denerwuje, bo pomocy oczywiście mozna szukać, ale to nie jest szukanie pomocy tylko takie trochę 'wykorzystywanie' jak nie przeczytasz podręcznika to się niczego nie nauczysz dokładnie i wyczerpująco. Podręcznik to podstawa :wink:

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."

Amor patriae nostra lex

Salamun Aleykum

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Krassus pisze:Również polecam przeczytanie książki z zasadami - to nie boli. ;) Jeśli jeszcze nie masz, to polecam jej zakup - jest bardzo przydatna.
Ojj Krassus zapomniałeś, że podręcznik "własny[oryginalny]" ma jak co 30 gracz z ligi to fajnie. Kolega pewnie jest uczciwy i nie ściągnął sobie z netu booka ;)
Ciekawe ile z nas ma własnego RB - najczęściej słyszy się na turnieju - KTO MA RB !!!!! i dostajesz go z drugiego końca sali heheh
Obrazek

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Ale w sklepach leza do przeczytania.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Teraz można kupić mały podręcznik ze Skullpassa za grosze, więc nie wiem jak można nie posiadać rulebooka grając w WFB :)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Temple Guard pisze:Teraz można kupić mały podręcznik ze Skullpassa za grosze, więc nie wiem jak można nie posiadać rulebooka grając w WFB :)
Ja mam RBki do czwartej, piątej i szóstej edycji, nie chce mi się jakoś kupwać najnowszego :P

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

lith pisze:Ale w sklepach leza do przeczytania.
Ja wiem czy tak leżą. Chcesz kupić kup a nie czytaj. Kto później wymiętolony podręcznik kupi ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Libero
Plewa

Post autor: Libero »

A ja podłączę się z takim pytankiem:

Gdzie w Rulebooku jest napisane, że w VII edycji rank to min 5 modeli? Nie znalazłem takiej informacji w dziale Units & Ranks. Nie ma nawet informacji jaki najmniejszy oddział można wystawić. Gdzie jest takie info?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

wielkosc oddzialow masz podane w AB a nie RB

szeregi mozesz miec nawet i 2 osobowe,nikt ci nie broni
ale rank bonus dostajesz za 5 modeli w szeregu -RB p.38

ODPOWIEDZ