Pomóżcie początkującemu
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Aragorn007
- "Nie jestem powergamerem"
Pomóżcie początkującemu
Mam parę pytań.
1. Może mi ktoś wyjaśnić dokładnie działanie Wielkiego Działa?? Proszę jeszcze o rozwiązanie problemu
Sytuacja 1
D- działo O- obsługa ==== - linia strzału działa G- nocnik
GGGG
O GGGG
O D ============== GGGG =======+
O GGGG
Czy jeśli na linii strzału są jakieś jednostki, to otrzymują one jakieś obrażenia?
Sytuacja 2
G- greatsword M- miecznik imperium D- driady
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
Sytuacja wygląda tak:
1. Driady wygrały z Miecznikami. Miecznicy uciekają. Spotykają na sojej drodze regiment Greatswordów, co się dzieje jeśli przeciwnik zadeklarował że goni mieczników i on też wpada na Greatswordow??
2. Proszę o wyjaśnienie paru zasad:
Szał
Nienawiść
Niezłomny
Determinacja
1. Może mi ktoś wyjaśnić dokładnie działanie Wielkiego Działa?? Proszę jeszcze o rozwiązanie problemu
Sytuacja 1
D- działo O- obsługa ==== - linia strzału działa G- nocnik
GGGG
O GGGG
O D ============== GGGG =======+
O GGGG
Czy jeśli na linii strzału są jakieś jednostki, to otrzymują one jakieś obrażenia?
Sytuacja 2
G- greatsword M- miecznik imperium D- driady
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
DDMM ----> GG
Sytuacja wygląda tak:
1. Driady wygrały z Miecznikami. Miecznicy uciekają. Spotykają na sojej drodze regiment Greatswordów, co się dzieje jeśli przeciwnik zadeklarował że goni mieczników i on też wpada na Greatswordow??
2. Proszę o wyjaśnienie paru zasad:
Szał
Nienawiść
Niezłomny
Determinacja
Na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedz w księdze zasad (Rule Book).
kup, pozycz od kolegi, przeczytaj w sklepie ksiazke z zasadami - cokolwiek - to wyjasni Ci o wiele wiecej niz zadawanie pytan, na ktore nikomu nie chce sie odpowiadac bo wszystko jest opisane w zasadach
pozdrawiam
kup, pozycz od kolegi, przeczytaj w sklepie ksiazke z zasadami - cokolwiek - to wyjasni Ci o wiele wiecej niz zadawanie pytan, na ktore nikomu nie chce sie odpowiadac bo wszystko jest opisane w zasadach

pozdrawiam

Również polecam przeczytanie książki z zasadami - to nie boli.
Jeśli jeszcze nie masz, to polecam jej zakup - jest bardzo przydatna.

-
- "Nie jestem powergamerem"
trochę mnie to denerwuje, bo pomocy oczywiście mozna szukać, ale to nie jest szukanie pomocy tylko takie trochę 'wykorzystywanie' jak nie przeczytasz podręcznika to się niczego nie nauczysz dokładnie i wyczerpująco. Podręcznik to podstawa 
pzdr

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Ojj Krassus zapomniałeś, że podręcznik "własny[oryginalny]" ma jak co 30 gracz z ligi to fajnie. Kolega pewnie jest uczciwy i nie ściągnął sobie z netu bookaKrassus pisze:Również polecam przeczytanie książki z zasadami - to nie boli.Jeśli jeszcze nie masz, to polecam jej zakup - jest bardzo przydatna.

Ciekawe ile z nas ma własnego RB - najczęściej słyszy się na turnieju - KTO MA RB !!!!! i dostajesz go z drugiego końca sali heheh
- Temple Guard
- Falubaz
Teraz można kupić mały podręcznik ze Skullpassa za grosze, więc nie wiem jak można nie posiadać rulebooka grając w WFB 

A ja podłączę się z takim pytankiem:
Gdzie w Rulebooku jest napisane, że w VII edycji rank to min 5 modeli? Nie znalazłem takiej informacji w dziale Units & Ranks. Nie ma nawet informacji jaki najmniejszy oddział można wystawić. Gdzie jest takie info?
Gdzie w Rulebooku jest napisane, że w VII edycji rank to min 5 modeli? Nie znalazłem takiej informacji w dziale Units & Ranks. Nie ma nawet informacji jaki najmniejszy oddział można wystawić. Gdzie jest takie info?