Prywatyzacja lasów [do zamknięcia]

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Re: Prywatyzacja lasów

Post autor: Virgo »

Żaba pisze:w kwestii LEP-u - czy otwarcie dostępu zawodu lekarza (prawnika bo ruchy w kwestii aplikacji były podobne) jest działaniem promującym nepotyzm :shock: #-o ale nie jestem specjalistą w tej kwestii orientuje się tylko w założeniach reformy...
Tak, będzie promowało dopuszczanie do zawodu osoby na obecną chwilę zbyt głupie żeby go wykonywać :D

Awatar użytkownika
Silverbolt
Chuck Norris

Post autor: Silverbolt »

Dziś faktycznie liczy się technika, ale jak mawiał napoleon wojna to pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.
Obrazek

Kreon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kreon »

Powiedzmy sobie szczerze nie ma co się denerwować już, ludzie w tym kraju się obudzą za 7 lat jak będziemy w gorszej sytuacji niż Grecja. Wtedy nasi kacapscy przyjaciele z chęcią nam pomogą jak zawsze zresztą, mają w tym praktykę kochana Żabko.

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Akurat otwarcie zawodów jest konieczne. Z racji tego, że konkurencja jest za mała.

Za malo ludzi zyskuje uprawnienia i za mało je traci. A powinno byc tak, ze troche latwiej niz obecnie jest je zyskac i duzo latwiej jest je stracic. W PL na trzydziesci tysiecy bledow lekarskich orzekanych jest rocznie dwiescie na korzysc pacjenta... a zeby stracic u nas uprawnienia lekarskie trzeba sie Baaardzo natrudzic.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Teraz żeby zatrudnić syna po płatnej medycynie musi on przynajmniej zdać LEP. Po zniesieniu tegoż wystarczy, że ukończy studia :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Wracajac do lasów bedzie przejebane ot co (gdy wejdą do struktur budżetowych RP).

Inżynier leśnictwa
Gremlin
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Virgo pisze:
Żaba pisze:w kwestii LEP-u - czy otwarcie dostępu zawodu lekarza (prawnika bo ruchy w kwestii aplikacji były podobne) jest działaniem promującym nepotyzm :shock: #-o ale nie jestem specjalistą w tej kwestii orientuje się tylko w założeniach reformy...
Tak, będzie promowało dopuszczanie do zawodu osoby na obecną chwilę zbyt głupie żeby go wykonywać :D
rozumiem że z pomysłami Pis-u/Korwina Mikkego na otwarcie zawodów prawniczych (częściowo już zrealizowanych) absolutnie się nie zgadzasz, jesteś też za zwiększeniem roli korporacjonizmu w gospodarce (więcej pozwoleń i uprawnień do wykonywania wszelakich zawodów o których decyduje twoja przyszła konkurencja - samorząd zawodowy) ?

Ż.

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Nie jestem za zniesieniem LEPu z powodów wyżej wymionionych. EOT :D

Kreon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kreon »

Sytuacja będzie dokładnie odwrotna, wszyscy będą musieli ukończyć studia tak samo, i pracować będą najlepsi a nie Ci którzy mają tatusia, mamusie, wujka, dziadka, czy teściową na stanowisku. Właśnie dzisiejszy system jest promowaniem ludzi zbyt głupich do wykonywania zawodu, po prostu nie mają konkurencji więc nie muszą się starać.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

ja zadam pytanie

O czym wy do chuja pierdolicie ? Prywatyzacja lasów a tu o otwarciu zawodów i milionie innego gadania o polityce. Jeszcze trochę takiego gadania o wszystkim i kolejna kłódka na tematy polityczne.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

gokish pisze:Jeszcze trochę takiego gadania o wszystkim i kolejna kłódka na tematy polityczne.
Jakby nie było zniesienie LEP i stażów, prywatyzacja lasów - są to tematy polityczne, które jako kontrowersyjne powodują powstawanie różnych opinii, więc jedyne co tu jest błędne to sam temat, który po prostu powinien być zmodyfikowany.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ostatni temat polityczny wyleciał . Więc póki co nowy nie powstanie ( i tak polityczne gadanie jest w temacie Wiara,religia,kościół i tam możecie gadać)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

no cóż licząc się z banem mówię SSSIJJJ

rozumiem że można cierpieć na przerost ego / ilości wolnego czasu ale wpieprzanie się w każdą dyskusję (zwłaszcza prowadzoną w sposób merytoryczny i kulturalny) jest już przegięciem pały - czy zmiana tematu na inny zaproponowany przez Szanownego Cenzora jest akceptowalnym rozwiązaniem ?

z poważaniem,
Ż.

P.S. proszę zwrócić uwagę że to nie ja pierwszy użyłem słów powszechnie uznanych za obraźliwe... :?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Żaba jaką każdą ? Ostatnio tu prawie wcale nie piszę .

Co do tematu politycznego ostatnio Jasiu usunął jeden i ja sam nie podejmę takiej decyzji aby kolejny działał .

cold turkey
Mudżahedin

Zaloż sobie swoj temat ropucho jak chcesz z innym tytułem. Ten ma byc o grozbie prywatyzacji lasów.
Ty zaczales pierwszy spamowac robiac krzywdzace porownanie do ośmieszonych obroncow krzyza i wraku tupolewa, probujac osmieszyc incjatywe zbierania podpisow, by nie wlaczac lasow do chorej budzetowki. Gdy jedno nie ma z drugim nic wspolnego. Cynikiem jest byc bardzo latwo w tym kraju.

A za to ssij do moda powinienes miec od razu bana. Pierwszy raz cos takiego widze na jakimko.lwiek forum.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

cold turkey pisze:A za to ssij do moda powinienes miec od razu bana. Pierwszy raz cos takiego widze na jakimko.lwiek forum.
To zacznij sie powolutku przyzwyczajać. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Nie no Silverbolt to mnie rozbawiłeś Polska Armia nie jest taka zła ja bym powiedział jest tragiczna :mrgreen:

Więc tak Marynarka szkoda tu co kolwiek gadać bo to kompletny syf, kiła i mogiła poza okrętami podwodnymi które bodajże od norwegi dostaliśmy. Swoją drogą po cholerę nam marynarka wojenna jedyne skąd mogą nas napaść ze wschodu i nie potrzebują robić desantów by tego dokonać.

Lotnictwo no tak mamy 48 F-16 + troszkę Migów i SU może jakiejś wielkiej tragedi nie ma ale trzeba zauważyć, że nie mamy za dużo lotnisk i istnieje możliwość, że w przypadku wojny to nasze wspaniałe lotnictwo można roznieść na lotniskach. No i oczywiście kompletny brak porządnych śmigłowców szturmowych bo ta garstka Mi-24 to szkoda gadać.

Armia Lądowa... no tak po prostu potęga 4 Dywizje z czego jedna będzie Likwidowana a te co zostaną to stacjonują w Szczecinie, Żeganiu i Elblągu biorąc pod uwagę, że jedyne potencjalne zagrożenie jest na wschodzie to dyslokacja sił jest wręcz rewelacyjna :D Czołgów mamy mniej niż Białoruś a z tym około 900 co mamy to jedynie 128 może się do czegoś nadaje bo reszta to T-72 i jego klon PT-91...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

@ cold turkey rozumiem że opinia każdego autorytetu jest dla Ciebie zawsze wiążąca, ostateczna i bezdyskusyjna a mod jako istota nadludzka nigdy się nie myli (bo ja tam się mylą jak każdy człowiek) to dobrze wpisuje się w bolszewicki sposób myślenia argumenty argumentami ale Partia ma zawsze racje... :roll: a BTW może byś ustosunkował się do moich "chybionych" argumentów :mrgreen:

pzdr,
Ż.

P.S. rozumiem i akceptuje że ścisłe nie trzymanie się tematu ma sens przy dyskusjach typu kwestia zasad czy jak podkręcić procka ale przy luźnych, politycznych dywagacjach nie bardzo ma sens no chyba że się uprzesz i jako autor wątku poprosisz moda o kasowanie wszelkiego spamu - Twoja wola, choć obawiam się że tak okrojony temat umrze śmiercią naturalną

P.P.S. szkoda że żaden z Szanownych interlokutorów nie podjął się merytorycznej polemiki ze mną, jak już pisałem nie mam wyłączności na prawdę i chętnie poznaję inny punk widzenia, ale najwyraźniej łatwiej schować się za sukienką moderatora - taka postawa budzi mój głęboki szacunek.

cold turkey
Mudżahedin

Twój ostatni post jest ładny musze przyznac.

Co do tematu to jest ściśle konkretny i dotyczy lasów. Lepiej zeby umarł smiercia naturalna z braku postow niz zeby pojawialy sie w nim posty bagatelizujace sprawe czy proby jego dyskredytacji sprowadzajaca obawy o przyszla prywatyzacje lasow do wydarzen smolenskich. Obrzydliwa manipulacja to jest.

Pierwszy raz napisze pozdrawiam.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

@Cold turkey

Żaby osobiście nie znam ale trochę na forum jestem i jego wypowiedź jest normalna patrząc przez pryzmat forum :D

ODPOWIEDZ