Magnetyczne podstawki pod regiment
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Magnetyczne podstawki pod regiment
W nowym silniku sklepu będą konta użytkowników (a więc i historia zamówień) i tym samym jakieś kumulowane rabaty. Historię zamówień oczywiście zmigruję ze starego systemu
(ale nowy system to pewnie przed grudniem-styczniem nie nastąpi, wymaga jeszcze trochę pracy)
(ale nowy system to pewnie przed grudniem-styczniem nie nastąpi, wymaga jeszcze trochę pracy)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Matkobosko, przecież to będzie gigantyczne.
Poskładanie z dwóch 10x3 nie wchodzi w grę?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie wiem jak by było z magnesami ale przyklejałem tak kiedyś ołowiane obciążniki pod podstawki i było ok.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
albo dwie 5x6Tomash pisze:Matkobosko, przecież to będzie gigantyczne.
Hmmm...
Ostatnio miałem na fizyce o magnetyzmie i wg. pewnej zasady można namagnesowywać na stałe stal twardą i tylko po podgrzaniu do wysokiej temperatury lub po wielokrotnym zrzucaniu ich na Ziemię z dużą siłą. Czyli podsumowując jak chwile potrzymamy magnes przytknięty do stali twardej to zamienia się w magnes. Nie da się tego wykorzystać montując kawałki takiej stali
Jutro mam zamiar przeprowadzić eksperymenty
Ostatnio miałem na fizyce o magnetyzmie i wg. pewnej zasady można namagnesowywać na stałe stal twardą i tylko po podgrzaniu do wysokiej temperatury lub po wielokrotnym zrzucaniu ich na Ziemię z dużą siłą. Czyli podsumowując jak chwile potrzymamy magnes przytknięty do stali twardej to zamienia się w magnes. Nie da się tego wykorzystać montując kawałki takiej stali
Jutro mam zamiar przeprowadzić eksperymenty
Przeprowadziłem się właśnie na magnetyczne traye i jestem bardzo zadowolony - koniec z przewracającymi się figurkami, które trzeba co chwilę ustawiać. Wystąpił jednak pewien problem - niektóre magnesiki się odklejają. To chyba moja wina - użyłem zwykłego superglue zamiast średnogęstego cyjanokrylu. Jeśli problem będzie się powtarzał, to chyba skleję magnesy w gniazdach z GS-u odpowiednim klejem.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
@Kasa: Ale po chcesz magnesować stal blaszek? Wystarczy że jest ferromagnetykiem i namagnesowane są magnesy podklejone do podstawek.
@Duderson: Ja będę jeszcze oćwiczał distal albo jakiś inny w miarę rzadki klej dwuskładnikowy, bo mnie też to denerwuje. (PS. w nadchodzącym tygodniu odbieram nową partię blaszek, w tym zaginione 150x65 i wysyłamy braki )
@Duderson: Ja będę jeszcze oćwiczał distal albo jakiś inny w miarę rzadki klej dwuskładnikowy, bo mnie też to denerwuje. (PS. w nadchodzącym tygodniu odbieram nową partię blaszek, w tym zaginione 150x65 i wysyłamy braki )
Nie zrozumiałeś- nie chcę magnetyzować blachy na podstawce, tylko zamiast magnesów w podstawkach dać właśnie namagnesowaną stal twardą. Jak to rzeczywiście działa to można trochę przyoszczędzićTomash pisze:@Kasa: Ale po chcesz magnesować stal blaszek? Wystarczy że jest ferromagnetykiem i namagnesowane są magnesy podklejone do podstawek.
)
Urobisz się jak głupi magnesując stal, a otrzymany w ten sposób magnes będzie zwyczajnie za słaby. Te magnesiki nie bez powodu są robione z materiału zawierającego neodym, poczytaj o magnesach z metali ziem rzadkich:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rare-earth_magnet
http://en.wikipedia.org/wiki/Rare-earth_magnet
-
- Wałkarz
300 magnesików wyniosło mnie jakieś 46 zeta wliczając kuriera. Potem dopiero do mnie dotarło że spieprzyłem - zabieram się za szczury, więc magnesików powinno by ze dwa razy tyle.
Zgrzyt
Zgrzyt
Za nicka. Spadłem z krzesła, Zgrzycie Dupogryzie.
Mam pomysł: zrób fillera w którym ukryty zostanie elektromagnes. Albo nawet niech on sam będzie tym fillerem, tylko musisz go wystylizować na produkt szczurów. Jak podłączysz do blaszanego traya i popodklejasz dodatkowe blaszki w podstawkach, powinno działać. Przy oddziałach 200 slavów takie rzeczy mogą się mieścić.
Mam pomysł: zrób fillera w którym ukryty zostanie elektromagnes. Albo nawet niech on sam będzie tym fillerem, tylko musisz go wystylizować na produkt szczurów. Jak podłączysz do blaszanego traya i popodklejasz dodatkowe blaszki w podstawkach, powinno działać. Przy oddziałach 200 slavów takie rzeczy mogą się mieścić.