No i nie chodziło mi o takie dosłowne zatrzymaniu się w czasie, ale też nagle nie zmieni się mapa świata, Imperium zniknie z powierzchni ziemii i tym podobne.
theudulf pisze:"Kiedyś byliśmy silni, potężni liczni, nasze zwyciestwa były wielke wspaniałe bla bla bla, ale karl franz kopnął w kalendarz i wszystko się jebło... PS. Sigmar ty ci**u" Najnowsze kroniki Imperium.
Widzę, że się rozumiemy. Jako Druchii prędzej zdezerteruję, niż stanę ramię w ramię z tymi słabiznami z Ulthuanu, no chyba, żeby zsabotować.theudulf pisze:Ja też nie mam nic przeciwko jakimś zmianom, ale samo oświadczenie, że chaosowi uda się rozwalić cały stary świat i na polu bitwy z "dobrych" zostaną krasnoludy i leśne elfy a Witch King wspomoże swoich białych braci (brzmi to nadzwyczaj sarkastycznie i rasistowsko, prędzej mu da po buzi) mija się z istotą całego świata warhammera, ja wiem, ze to jest dark fantasy, ale ta wizja to chyba w stylu Monty Pythona ( kobieta nizołek cesarzem, jaaasne). Nie zawracałbym tym sobie głowy gdyby nie oświadczenie, że jest to oficjalna wizja przyszłości, nie alternatywa.
@Gerald
Szkopuł polega na tym, ze w dark fantasy nie pojawi się taki luke skajpłotek który z pomocą swojego starego zabije imperatora i wszystko wróci do normy i będzie cacy.
@ Rasti
Ja osobiście prędzej pokazałbym HE faka i pozwolił Slaanusiowi gwałcić ich do upadłego. Poza tym w tamtym uniwersum nie będzie już ani DE ani HE, będą tylko elfy oraz ich dobrzy zdrewniali kumple z lasów starego świata. Bez obrazy oczywiście.
@Kubon
To akurat napisałem jako sarkastyczny przykład, który zagości w WFB jeśli "dogonimy" Warhammer Forge.
No widzisz, ja niestety nie mam dostępu do booka 90% armii, a i jakoś nie zamierzam ich ściągać. To akurat jest troszkę dziwne, jak w 6 edycji mieli te swoje zabawki z SoC. To tak jakby nagle Imperium zabrać dajmy na to Ulryka, bo im nie pasuje do koncepcji i wymazać wszelkie zapiski co do udziału tych oddziałów w Soc, ale nie będę się spierał.Eltharion pisze:Ojoj któs tu jest do tyłu i nie wie ze się 2 lata temu pokazał nowy AB do DE ( oczywiście mysle o theudulfie)
Bo w nowym AB do DE nasze mroczniaki nie wyznają ani nie wyznawały ,,Slaanusia '' tylko mrocznych bogów elfów (wszystko jest w booku ) na których czele stoi Khain i to jego głównie czczą DE a oprócz tego innych mrocznych elfich bogów -.-
Z 6 ed booka została tylko wzmainka ze Morathi została zgwałcona przez demony slaanesha
A po zatym ja tez jestem za żeby zaczeło sie cos dziac w świecie Warhammera tylko że jak wybuchnie tyle inwazji szczególnie na stary swiat to srednio widze przyszłosć WFRP
Jako Druchii prędzej zdezerteruję, niż stanę ramię w ramię z tymi słabiznami z Ulthuanu, no chyba, żeby zsabotować.
Eltharion pisze:Ojoj któs tu jest do tyłu i nie wie ze się 2 lata temu pokazał nowy AB do DE ( oczywiście mysle o theudulfie)
Bo w nowym AB do DE nasze mroczniaki nie wyznają ani nie wyznawały ,,Slaanusia '' tylko mrocznych bogów elfów (wszystko jest w booku ) na których czele stoi Khain i to jego głównie czczą DE a oprócz tego innych mrocznych elfich bogów -.-
Z 6 ed booka została tylko wzmainka ze Morathi została zgwałcona przez demony slaanesha
A po zatym ja tez jestem za żeby zaczeło sie cos dziac w świecie Warhammera tylko że jak wybuchnie tyle inwazji szczególnie na stary swiat to srednio widze przyszłosć WFRP
To był jego plan zanimSiriael pisze:"Sojusz" między Mrocznymi Elfami a Wysokimi nie zgodny z fluffem? Malekith nie chce zagłady Ulthuańczyków, lecz chce by tamci uznali go za swojego władcę...