Thank you, Captain Obvious!
P,NMSP

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
w sumie praktycznie nic się nie zmieniło...Shinue pisze:co się zmieniło? bo nie jestem na bieżąco
ale ta sytuacja ze steadfastem jest jasna. branie Ld od generala to dodatkowa opcja. RB jest jasny w tym wypadku i LS nie ma co uscislac. tak samo ze stubbornem.tomekjar pisze:Inna sprawa, że zapisy w Steadfaście mówią, że zdaje się na unmodified LD, ale w nawiasie po tym zapisie jest wzmianka o Ld generała też. I teraz wypadałoby ustalić co jest ważniejsze: errata, czy zapis z Rulebooka, ale to już pytanie do możnych battlowego świata. Za to Combat Reform po porażce zawsze się robi na unmodified Ld i już nie będzie tak łatwo odwrócić kloc z Furmanką na przykład.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Ja tego faka zrozumiałem właśnie tak, że teraz snajperka z deatha celuje w pojedynczy model, ale brane jest najwyższe LD w oddziale (dowódca podtrzymuje na duchu swoich żołnierzy...).Barbarossa pisze: Unmodified leadership to teraz najwyższy liderszip w oddziale, bez jakichkolwiek +/- i bez brania liderki od generała. Co jest wkurzające, bo nie jest jasne, jak rozpatrywać snajperkę z deatha dokładnie - bo nie wiadomo, czy ten zapis o unmodified leadership dotyczy oddziału, czy też może modeli w oddziale (a więc czy snajperka leci po najwyższej Ld w oddziale, jak troszeczkę może sugerować FAQ, czy też może na Ld bazowym modelu, jak dotychczas i zgodnie z opisem czaru).
ja też chce wiedzieć:)Aldean pisze:@barb
zrobiłes mi wode z mozgu...szybkie pytanie zatem: jesli 12543523 slavow przegra combat o 1 to na ile zdaje steadfasta będąc 12 cali od generała z ld 7?
pozdrawiam
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
przecież zapowiadali, że będą tak robić.Karli pisze:Panowie, a czy ktoś zauważył pewien epokowy moment w naszym hobby? GW WYDAJE erraty i FAQ na bieżąco!!!
przeciez w RB jest wyraznie napisane, ze do testow na steadfasta mozna brac Ld generala ktora nie jest modyfikowana o przegranego combata.Aldean pisze:@barb
zrobiłes mi wode z mozgu...szybkie pytanie zatem: jesli 12543523 slavow przegra combat o 1 to na ile zdaje steadfasta będąc 12 cali od generała z ld 7?
pozdrawiam
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
A co z tym, że używa się zawsze generalskiego LD, nawet jak jest niższe niż oddziału? (mowa o testach LD na nie "unmodified LD")Mac pisze:Uważam, że sytuacja wygląda tak:
- Do testów "LD" używasz największego LD możliwego - generalski czy z oddziału,