Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Mój błąd nie wczytałem się, dzięki, mam jeszcze 4 pytania:1. czy perła działa na cold one(wierzchowce)?
2. Skoro lord na smoku zajmuje 2 sloty postaci, to czy np. mistrz na mrocznym pegazie albo cold one też?
3. Assassin zalicza się do postaci czy do Core?
4. Czy mogę daś postaci te trzy przedmioty naraz: ostrze hydry, sztych śmierci i kąsające ostrze?
Z góry dzięki, żeby nie pisać kolejnych jednolinijkowych postów.
2. Skoro lord na smoku zajmuje 2 sloty postaci, to czy np. mistrz na mrocznym pegazie albo cold one też?
3. Assassin zalicza się do postaci czy do Core?
4. Czy mogę daś postaci te trzy przedmioty naraz: ostrze hydry, sztych śmierci i kąsające ostrze?
Z góry dzięki, żeby nie pisać kolejnych jednolinijkowych postów.
1. Nie wiem. Ale raczej głupoty im perła nie zlikwiduje, przynajmniej w 7 ed nie likwidowała.
2. Slotów na postacie już nie ma, liczą się tylko punkty.
3. Punkty za assasyna nie liczą się ani do limitu max 25% bohaterów ani do nim 25% corów - liczą się tylko do sumy punktów armii.
4. Na raz to znaczy jak? W jednej armii, różnym bohaterom - tak. Jeden pacjent może mieć tylko 1 przedmiot magiczny z danej kategorii, np. Magic Weapon. Nawet jeśli jedna broń byłaby do walki wręcz a druga magiczna do strzelania (jak Lifetaker) to i tak nie może ich wziąć jeden pacjent.
2. Slotów na postacie już nie ma, liczą się tylko punkty.
3. Punkty za assasyna nie liczą się ani do limitu max 25% bohaterów ani do nim 25% corów - liczą się tylko do sumy punktów armii.
4. Na raz to znaczy jak? W jednej armii, różnym bohaterom - tak. Jeden pacjent może mieć tylko 1 przedmiot magiczny z danej kategorii, np. Magic Weapon. Nawet jeśli jedna broń byłaby do walki wręcz a druga magiczna do strzelania (jak Lifetaker) to i tak nie może ich wziąć jeden pacjent.
1 pytanko
co robi bicz wladcy zwierzat
co robi bicz wladcy zwierzat
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Witam, mam kilka pytań odnośnie hydry:
1. Czy hydra w CC oprócz swoich ataków i thunderstomp'a może jeszcze zionąć ogniem, czy też ten ostatni atak można wykonywać jedynie w fazie strzelania tak jak to było w 7ed?
2. Czy hydra obecnie posiada jakieś kary za przemieszczanie się po lesie? Jeśli tak to jakie?
3. Jak traktowana jest hydra (skirmish, pojedynczy model?) i w związku z tym jaki jest jej kąt widzenia?90 czy może 360 stopni?
1. Czy hydra w CC oprócz swoich ataków i thunderstomp'a może jeszcze zionąć ogniem, czy też ten ostatni atak można wykonywać jedynie w fazie strzelania tak jak to było w 7ed?
2. Czy hydra obecnie posiada jakieś kary za przemieszczanie się po lesie? Jeśli tak to jakie?
3. Jak traktowana jest hydra (skirmish, pojedynczy model?) i w związku z tym jaki jest jej kąt widzenia?90 czy może 360 stopni?
- Młody Pajak
- Kradziej
1. Może zionąć raz na gre za pomocą templatki w fazie strzelania bądź dodatkowe 2D6 ataków z siłą taką ile ma woundów w walce wręcz.
3. Monster and Handlers
3. Monster and Handlers
ZAPYTANIE.
jeśli chodzi o OSTRZAŁ jednostki składającej się z np z 3 modeli (3T; 1W ; 5+AS) oraz 1 postaci z lepszymi statystykami.
strzelam do tej jednostki np. z kusz.
jak się rozdzielają te strzały ew. po czyich statystykach ranią, i po jakich pancerzach op się save-uje.
załóżmy strzelam i 15 strzał trafiło, what next?
ps. drugie pytanie mojego przedmówcy też by mnie interesowało.
jeśli chodzi o OSTRZAŁ jednostki składającej się z np z 3 modeli (3T; 1W ; 5+AS) oraz 1 postaci z lepszymi statystykami.
strzelam do tej jednostki np. z kusz.
jak się rozdzielają te strzały ew. po czyich statystykach ranią, i po jakich pancerzach op się save-uje.
załóżmy strzelam i 15 strzał trafiło, what next?
ps. drugie pytanie mojego przedmówcy też by mnie interesowało.
Jeśli oddział ma mniej niz 5 modeli to mozesz strzelac po bohaterze ( tak przynajmniej było w 7 ed. ) jak decydujesz sie strzelac w oddział to wszystko idzie w oddział (jak zranisz za duzo to reszta przepada)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Dokładnie jak Durchii napisał
Dla jasności, żeby się potem ktoś nie pomylił dodam że w 7ed też nie było tak jak Eltharion pisał a rozdawało się po równo hitów w każdy model a te nad programowe rozlosowywało się. Wyjątek templaty i cannony gdzie po po prostu po czym przeszło to był gdy już nie było look out sir'a
Dla jasności, żeby się potem ktoś nie pomylił dodam że w 7ed też nie było tak jak Eltharion pisał a rozdawało się po równo hitów w każdy model a te nad programowe rozlosowywało się. Wyjątek templaty i cannony gdzie po po prostu po czym przeszło to był gdy już nie było look out sir'a
1. a jeśli wpada np 10 strzał na 8 zwykłych modeli i herosa -> zakładając ze ranią wszystkie to zdejmuje się te 8 modeli, a 2 "strzały/bełty" tracone?
2. ruch hydry w lesie. -> rusza się połowę swojego ruchu? a szarżuje w jaki sposób? (las w 8ed nie ogranicza line of sight)
3. Marszować to ona chyba po lesie nie może?
2. ruch hydry w lesie. -> rusza się połowę swojego ruchu? a szarżuje w jaki sposób? (las w 8ed nie ogranicza line of sight)
3. Marszować to ona chyba po lesie nie może?