"Stary klinkiera 11", Sopot 21.11.2010, 2600pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Re: "Stary klinkiera 11", Sopot 21.11.2010, 2600pkt

Post autor: Rilam »

Ma ktoś coś z podstawkami pegazowymi pożyczyć? Kilka sztuk bym potrzebował :P.

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Ej czekajcie. Mnie i mojego ziomka nie ma na liście. To jest dla nas miejsce na turnieju czy nie?

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

mnie nie będzie... :( Auto mam w naprawie wymieniają mi pompo wtryski.... Było trzeba mieć auto na benzynke a nie tego "ropniaka"

Pozdrawiam wszystkich
A MESSAGE TO THE EMPIRE:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jakby to powiedzial Malin...
Nadszedl czas na........lania ;)
Szykujcie sie na lomot XIII Kohorta rusza :)

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

Turniej pierwsza klasa. Profesjonalna organizacja. Punktualność. Duża sala. Spoko ludzie. Aby więcej takich turów :D :wink:

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

eddie pisze:Profesjonalna organizacja. Punktualność. Duża sala.
Czekaj, czekaj.... Byliśmy na tym samym turnieju?? :D

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

eddie pisze:Turniej pierwsza klasa. Profesjonalna organizacja. Punktualność. Duża sala. Spoko ludzie. Aby więcej takich turów :D :wink:
no nie powiedziałbym 8)

eddie
Chuck Norris

To byłeś na innym turnieju :lol2:
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, o 19:56 przez eddie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Przecież to Kohorta się spóźniła, prawda Mati? :mrgreen:
Queek.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

No co oni jeszcze rano głosować poszli :D

Tyrant
Mudżahedin

Post autor: Tyrant »

turniej faajny ale mam jedno ale (smiedzialo psem) :P

maly raporcik :P

Gralem De..;]

1 Bitwa z bretonia fajna bitwa bo dawno dawno nie gralem z breta troche on mnie pociosal troche ja jego i wyszlo 11/9 dla mnie..;]

2 bitwa z Guzka (a Ja ci takie karty dawalem 2 tygodnie temu wsydzil bys sie..;])

bitwa bardzo szybko bo wysadzialem sobie w 1 turze pol odzialu warrioro i bg.;] z mistcasta:( resulaty jego (1,1) gramy dalej hydra wplada w chosenow i mysle dobrze bedzie cos pociosam :P a tu z hatem zadnej rany.. i co sie okazalo nic nie zabilem i dostalem 2 rany poprostu masakra:P i te savy Krzysia..;] i moje kochane jedyneczki i bitwa zakaczyla sie 19/1;]

3 bitwa i skaveny fajna bitwa podobala mi sie jak moje harpie zaszalaly w tej bitwie guttero zjadly :P do tego mortara i co najwazniejsze wpadly w bsb i go ubily:Pi juz bylo lepiej.. noi i na kacu zapomnialem ze moje bg maja ognieste ataki i bym dzwonek szybko sciagnol ale zapomnialem o tym i bitwa zakaczyla sie 15:5 dla mnie..

dziekuje przeciwnikom za turniej i czekam na nastepny..;]

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

A wyniki jakies dacie? :wink:

A tak BTW... Kohorta nigdy sie nie spuznia... tylko niektore turnieje za szybko ruszaja :twisted:
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Guzka
Mudżahedin

Post autor: Guzka »

ej no nie gadajnie organizacja byla profesjonalna :D Ziemko sedziowal, Piotr wpisywal wyniki a ja ustawialem stoly a Mlody tereny no to panowie bez jaj :P

spoko tur 3 fajowe bitwy no i 2x50 maruderow sa fajne :D

eddie
Chuck Norris

szarża marudów na 16 cali też fajna a jeśli nawet nie fajna to na pewno interesująca :?

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

noi i na kacu zapomnialem ze moje bg maja ognieste ataki i bym dzwonek szybko sciagnol ale zapomnialem o tym i bitwa zakaczyla sie 15:5 dla mnie..
Aha, czyli miałem na ataki Twojego lorda warda 2+ (Dragonbane gem), a nie 4+? Nie masz co narzekać na tego kaca :wink:
Queek.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja wpisywalem tez czesc wynikow ;)

1. Kemot
2. Piotr
3. Lubin
4. Mlody
8. Ja (11:9 , 11:9 , 16:4 okazaly sie za male zeby byc wyzej ;)

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Post autor: Lubin »

Mitin egejdżment z mojej strony.
Obrazek

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Fajny turniej, dobrze było zagrać wkońcu na 8 edycję :) Gdyby Piotr karzącym głosem nie dawał karniaków Ziemkowi i KJ-wi to pewnie skończylibyśmy o 20 :D
Ziemko pisze:Ja wpisywalem tez czesc wynikow ;)

1. Kemot
2. Piotr
3. Lubin
4. Mlody
8. Ja (11:9 , 11:9 , 16:4 okazaly sie za male zeby byc wyzej ;)
5. Ja
6. Guzka

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Krótka historia o przegrywaniu ;)
Grałem Ogrami, rozpiska jest tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=26909

1 Bitwa vs WoCh
Mniej więcej coś takiego miał przeciwnik:
1xDyskowiec Cincza
2x Exalted Hero (konni)
BSB na koniu
2 albo 3 klocki maruderow (kolo 30)
2x Psy
2x Knighci
2x Helga

Meeting Engagement, czyli stół podzielony na skos, odległość między nami to 12". Ogólnie zaczęło się nieźle, zabiłem Bullsami 2x psy :mrgreen: Scraplauncha porządziła, zabijając spore części klocków maruderów. W turze przeciwnika 1 Helga nie zdała rampage, druga coś tam ustrzeliła. Przeciwnik cały czas chował się knightami (do końca nie wiedziałem czemu, bo gdyby wjechał w mój klocek Ironów, to pewni zrobiłby z nich dżem ;) ) Podobnie na dole mojego stołu (gdzie Rzeźnik mniejszy wyszedł jako rezerwy) Maruderzy konni krążyli jakoś bez celu, a Rzeźnik powoli ich spawał swoim Kościochrupem i paniką. W 3 chyba turze wyszedł pierwszy żorż i w następnej do spółki z bullami zaszarżował (Żorż z tyłu) klocek maruderów Khorna z GW. Stali chyba jedną jeszcze turę i w końcu uciekli. Na drugiej flance podobnie pogoniłem drugi klocek, głównie dzięki temu, że pamiętałem o stompach na Ograch. Dyskowiec przeciwnika całą grę polował na mój klocek Maneaterów z Generałem i rzucał 'gejty na ryj', raz nie wszedł, raz użyłem Hellhearta (co spowodowało, że przeciwnik odpuścił magię), raz gate wszedł z siłą 7, ale mało hitów, a raz wszedł z chyba 10 hitów i s5, ale na szczęście miałem buffa z toughnessem na oddziale, więc za dużo nie zrobił. Za to Helga przyszła i poprawiła ;) centralny hit w środek oddziału, zabiła wszystkich Maneaterów, generał został sam i uciekał. W kolejnej turze generał się zebrał i w 5 chyba turze wszedł do oddziału Ironów (też już uszczuplonych przez helgi) i razem z oddziałem szykował się na szarżę na oddział knightów z BSB. Co mnie zaskoczyło, to, że przeciwnik znów nie zaszarżował (chyba chciał mnie wystrzelać) więc w mojej ostatniej turze ja zaszarżowałem, żeby wyjaśnić sytuację ;) Skończyło się jak skończyło, został mi generał, jeden Iron i duży Slaughtermaster w tym oddziale, przegrałem combat i 'time to hit the old dusty trail' ;) Ogólnie nie dostałem masakry masakry, ale 1200 w plecy było.

2 Bitwa vs Imperial gunline
Imperium:
4x kusznicy ze sztandarami
1x Halabardnicy ze sztandarem, BSB i dwoma chyba bohaterami
2x Armata
2x Rakietka
2x Moździerz
1x War Altar z Papieżem
1x Czołg na dokładkę

Blood and Glory, ja miałem 6 Break Pointów. Przeciwnik zaczyna, był ustawiony na samym końcu stołu, więc kusznicy nie strzelili, czołg podjechał, papamobile również. Magia zabija 4 traperów, a artyleria zabiła chyba 1 Bulla o dziwo. W mojej turze nie miałem zbyt wielu opcji jak biec do przodu (stół był praktycznie goły, jedyną rzeczą ograniczającą LoS był obelisk, reszta to plewne lasy). Druga tura, czołg szarżuje w klocek ironów z BSB, Papież w klocek Maneaterów z generałem. Społawiam czołg w combacie i to jest jedyne co zrobiłem w tej bitwie (no jeszcze śmieciarka zmłóciła chyba 10 kuszników). Klocek Maneaterów (man of the match) wita papieża chlebem i solą, na co papież odpowiada impaktami w oczy, generał węsząc zdradę rzuca challenge, żeby się pozbyć fałszywego mesjasza ;) Dostaje 1 chyba ranę na generale, ~5 impaktów na 'opłatkożerców'. Przegrywam combat, ale myślę sobie 'jebać to, stubborn na 9 z przerzutem od BSB'. W tym momencie jeden cytat ładnie opisuje sytuację --> 'Chcieliście wydymać Freda, teraz Fred wydyma was' Stubborn nie zdany, generał ucieka, papież go zagania i zabiera do swojego ciemnego i mokrego ołtarza. Zostaje mi 1 Break point do porażki, w strzelaniu działo zabija mi jedne bulle i 'Dziękuję, dobranoc. Koniec imprezy' 20-0

3 Bitwa vs Vąpierze

3x 30 Ghuli
1x25 Gwardii
1x Bloodzi
1 Nekromanta, 2x Vampirzy magowie (jeden 3lvl), 1x Wight King

Jako, że to ostatnia bitwa, prędzej była pizza i pograliśmy w ping ponga, więc jedyną opcją był napór ;) Kilka ciekawych rzeczy się wydarzyło ;) W którejś z tur magii używam Hellhearta, przeciwnik rzuca na Generale magu 2x1, na tabeli miscasta 1 :) Ta sama tura magii, na 2 kościach wskrzeszanie na gwardię, wyrzuca 2x4, w nagrodę dostaje gonga i się społawia ;) Później ja wyrzuciłem jakiegoś buffa na 2x6 i w nagrodę dostałem Frenzy z miscasta. Man of the Match tutaj to Gnoblary, które ustrzeliły chyba 2 Blood Knightów z wardem 4+ na strzelanie (1 Knight=~50 punktów, oddział gnobów=48 :D ) Ogólnie przegrałem w 6 turze, został mi społowiony Żorż i chyba właśnie traperzy. Ogólnie 1000 w plecy, ale chyba nie skończyłem na ostatnim miejscu :D Więc Ogry na półkę i kompletuję Skavenów.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Guzka pisze:ej no nie gadajnie organizacja byla profesjonalna :D Ziemko sedziowal, Piotr wpisywal wyniki a ja ustawialem stoly a Mlody tereny no to panowie bez jaj :P

spoko tur 3 fajowe bitwy no i 2x50 maruderow sa fajne :D

No dobra to gdzie w takim razie byli Ryj Misterio/Majron/Kreol ? :) ktos to wogole ogarnial ? Grali wogole ? Ile bylo lacznie osob ?
Widac dobrze ze mnie nie bylo, daliscie sobie rade swietnie, a juz sie balem :)
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

ODPOWIEDZ