Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Ja mam pytanko troche innej natury i jezeli pisze je nie w tym dziale to prosze o wybaczanie.
A mianowicie chodzi mi czy moglby ktos wkleic zdjatka jak wyglada 5 edycyjna salka i kroxigor.
Z gory dziekuje.
A mianowicie chodzi mi czy moglby ktos wkleic zdjatka jak wyglada 5 edycyjna salka i kroxigor.
Z gory dziekuje.
KUPIE FIGSY DO CHRONOPII -->oferty na priv
KUPIE DOGS of WAR PO ROZSADNEJ CENIE -->oferty na priv
KUPIE DOGS of WAR PO ROZSADNEJ CENIE -->oferty na priv
Wow jaka ciekawa kolorystyka.
- Donderwolf
- Wałkarz
Takie trzy sprawy mnie męczą:
1. Rzucamy Throne of vines - przy miscast'cie (przy tym lub innym czarze) mam i rączki i ignorowanie - jaka jest kolejność?!
wg faq'a wydaje mi się, że jeżeli oby dwie rzeczy działają w jednym czasie (3 od końca zapytanie w faq'u) - to gracz, którego jest tura wybiera kolejność, czyli jeżeli tura jest moja mogę najpierw zdecydować o odbiciu, jak nie wyjdzie to zignorować. - I'm I right?!
2. Jak to jest teraz z Carnifexem... wg RB NIE jest on LT, ale wg uściśleń jako monster ma on już "wysokość" 3 - czyli jak LT... to jest on tym LT czy nie?!:) dość istotna sprawa chociażby do dawania LD na 18'!
3. Salka - z racji, że w RB ma wpisane, że jest skirmisherem rozumem, że może palić (strzelać) po marszu!:)
z góry dzięki za wyjaśnienia.
edit: swoją drogą - właśnie przeczytałem, że Salki jako WB mają swiftstride!;D
1. Rzucamy Throne of vines - przy miscast'cie (przy tym lub innym czarze) mam i rączki i ignorowanie - jaka jest kolejność?!
wg faq'a wydaje mi się, że jeżeli oby dwie rzeczy działają w jednym czasie (3 od końca zapytanie w faq'u) - to gracz, którego jest tura wybiera kolejność, czyli jeżeli tura jest moja mogę najpierw zdecydować o odbiciu, jak nie wyjdzie to zignorować. - I'm I right?!
2. Jak to jest teraz z Carnifexem... wg RB NIE jest on LT, ale wg uściśleń jako monster ma on już "wysokość" 3 - czyli jak LT... to jest on tym LT czy nie?!:) dość istotna sprawa chociażby do dawania LD na 18'!
3. Salka - z racji, że w RB ma wpisane, że jest skirmisherem rozumem, że może palić (strzelać) po marszu!:)
z góry dzięki za wyjaśnienia.
edit: swoją drogą - właśnie przeczytałem, że Salki jako WB mają swiftstride!;D
1. Imho decyzja gracza lizakowego
2. Nie daje na 18 cali.
3. Tak
Grolshek - sa M&H, ale przy okazji sa skirmishem, bo tego nie wykreslili z tekstu.
2. Nie daje na 18 cali.
3. Tak
Grolshek - sa M&H, ale przy okazji sa skirmishem, bo tego nie wykreslili z tekstu.
- Donderwolf
- Wałkarz
w chwili obecnej Salka jest: Skirmishem, WB i M&H!
dzięki za odpowiedzi.
dzięki za odpowiedzi.
A jak jest z rucham Salamander? Ruszają się w formacji jak Skirmishers, czy luźno, jak Monster and Handlers? Skinki są tylko "markerami woundów", więc chyba powinni chodzić bez szyku, ale nie jestem pewien. Więc jak to jest?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- The WariaX
- Falubaz
Czy ja wiem czy są samymi markerami.
No i jak dalej zasady mówią, handlersi nie mogą być jako tacy celem ataku.When the monster suffers an unsaved wound, roll a d6. On a roll of 1-4 the monster suffers the wound as normal, but on roll of 5-6 a handler model is removed instead (...) in close combat the handlers can direct their attack against any enemy in base contact with their monster
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Donderwolf
- Wałkarz
wiem, że temat był wałkowany przy 7ed, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć - tym bardziej znaleźć na forum:
ja kto jest z TG?! z bazy mają wykupione tarcze, ale też halabardy. przy strzelaniu rozumiem, że używamy +3 AS... a w CC?! bo z tego co pamiętam, z broni bazowej nie mogę zrezygnować... i wszystko zaczyna się ze sobą kłócić;)
ja kto jest z TG?! z bazy mają wykupione tarcze, ale też halabardy. przy strzelaniu rozumiem, że używamy +3 AS... a w CC?! bo z tego co pamiętam, z broni bazowej nie mogę zrezygnować... i wszystko zaczyna się ze sobą kłócić;)
- Donderwolf
- Wałkarz
Panowie jak teraz ma się dorzut kości do czaru z nowym ETC?! tylko 2 na turę, czy dalej do każdego czaru?
pozd.
pozd.