Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Post autor: Asassello »

DA to też głupi scenariusz, nic nie wnosi do rozgrywki oprócz losowości. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tru.

Moze taki schemat Zembol:
1. Battleline
2. Meeting Engagement
3. Blood & Glory

4. Breakthrough
5. Battleline?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

swieta_barbara pisze:Tru.

Moze taki schemat Zembol:
1. Battleline
2. Meeting Engagement
3. Blood & Glory

4. Breakthrough
5. Battleline?
ja bym zamienił Meeting Engagement z Breakthrough, wole by w końcówce turnieju (bitwy 4 i 5) o zwycięzcy decydowały scenariusze oparte o zwykłe liczenie punktów :)
Obrazek

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Asassello pisze:DA to też głupi scenariusz, nic nie wnosi do rozgrywki oprócz losowości. :)
Czyli jednak coś wnosi :)
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

#Assassello: jeszcze lepiej. Generalnie DA jest strasznie niemiarodajny, to nie jest dobry scenariusz masterowy.

#Zembol: n/c :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Breakthrough jako pierwszy jest dobry – bardzo tępi gunliny które w ciągu gry ruszą się o 10 cali wszystkimi jednostkami w sumie, ale w pierwszej bitwie nie wpłynie tak na wynik.

1. Breakthrough
2. Watchtower
3. B&G

4. Meeting engagement
5. Battle line
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Asassello pisze:DA to też głupi scenariusz, nic nie wnosi do rozgrywki oprócz losowości. :)
Eee tam.
Wnosi tyle, że w zamieszaniu, które się tworzy z takiej sytuacji, któryś z generałów poradzi sobie lepiej.
Nie dramatyzujmy.

Zembol - zostaw to już.
A reszta - deal with it.
8)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

tak generał który się wystawia drugi ma troszkę łatwiej jeżeli ma takie same żuty co ten pierwszy,
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Rzuty.

A tak już na poważnie, to gracze WFB się strasznie rozleniwili i wmówili sobie, że najfajniej to jest jak nic się zaskakującego nie dzieje.

A dla mnie cały fun 8ed polega na tym, że nie mogę być niczego pewien.
I właśnie dlatego nie nudzę się w trakcie bitew, bo wiem, że sytuacja może się zmienić w moment diametralnie i są emocje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

JaceK pisze:
Eee tam.
Wnosi tyle, że w zamieszaniu, które się tworzy z takiej sytuacji, któryś z generałów poradzi sobie lepiej.
Nie dramatyzujmy.
teoretyczny możliwy przebieg gry:
Jednego rozrzuci i będzie miał zamieszanie, drugiego nie rozrzuci i będzie grał tak jak zwykle...
Dzięki temu jeden z generałów, musi poświęcić turę na reorganizację, drugi wtedy w niego naparza czym się da - na serio nie wiem czym ten nierozrzucony jest lepszy od tego rozrzuconego (lepiej kulał D6?), ani tego co ten scenariusz ma balansować...
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ja piszę żuty bo niektórzy miszczowie tej gry tak piszą.
Obrazek

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Asassello pisze:
JaceK pisze:
Eee tam.
Nie dramatyzujmy.
teoretyczny możliwy przebieg gry:
Jednego rozrzuci i będzie miał zamieszanie, drugiego nie rozrzuci i będzie grał tak jak zwykle...
Dzięki temu jeden z generałów, musi poświęcić turę na reorganizację, drugi wtedy w niego naparza czym się da - na serio nie wiem czym ten nierozrzucony jest lepszy od tego rozrzuconego (lepiej kulał D6?), ani tego co ten scenariusz ma balansować...
Wiesz, podchodząc w ten sposób łatwo jest przejść do skrajności typu: gracze rzucają o rozpoczęcie, ten który rzucił więcej wygrywa, bo całą pierwszą turę napieprza z magii i shootingu redukując armię przeciwnika do poziomu, przy którym jest nieszkodliwa ;)
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Życie jest niesprawiedliwe
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nie ogarniam tego. Nie widzialem na tym forum jeszcze zadnego pozytywnego feedbacku odnosnie ataku downa, widzialem za to wiele negatywnych. Czemu mimo tego chcecie grac ten scenariusz? Co za nim przemawia?

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

swieta_barbara pisze:Nie ogarniam tego. Nie widzialem na tym forum jeszcze zadnego pozytywnego feedbacku odnosnie ataku downa, widzialem za to wiele negatywnych. Czemu mimo tego chcecie grac ten scenariusz? Co za nim przemawia?
Na tym forum przez pewien czas nie było też prawie żadne pozytywnego feedbacku odnośnie 8-ej edycji, baa, widziałem za to bardzo wiele negatywnych opinii, a mimo to jakoś wszyscy w nią grają. :P
Po prostu nie warto słuchać forumowego marudzenia :)

Ja już napisałem co ja w nim widzę dobrego - zamieszanie - początek bez planu, jako fajne ćwiczenie taktyczne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ataku downa- jeśli to ten scenariusz na ukos stołu to strasznie go lubię, jest nietypowy i nie standardowo się wystawiam :)

8ed. - zawsze chwalę ta ed. :D

ps.:już się pojawiły pozytywne opinie na temat 8ed. na forum BP widziałeś :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Khumanor pisze:ataku downa- jeśli to ten scenariusz na ukos stołu to strasznie go lubię, jest nietypowy i nie standardowo się wystawiam :)
nie, to nie ten.
Pomyliłeś go z ME.
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Asassello pisze:
Khumanor pisze:ataku downa- jeśli to ten scenariusz na ukos stołu to strasznie go lubię, jest nietypowy i nie standardowo się wystawiam :)
nie, to nie ten.
Pomyliłeś go z ME.

I zabawne jest, że nikt nie marudzi na Meeting Engagement, gdzie generał VC może wyjść samemu i dostać w pierwszej turze armatę w głowę, a marudzi się na Dawn Attack, gdzie ten sam generał może wyjść w oddziale co najwyżej nie mając zasięgu do części armii, co można łatwo zminimalizować mająć w rozpie Vargulfa i zwiększyć w ten sposób swoje szanse na jakiego Vampira w zasięgu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

JaceK pisze:
Asassello pisze:
nie, to nie ten.
Pomyliłeś go z ME.

I zabawne jest, że nikt nie marudzi na Meeting Engagement, gdzie generał VC może wyjść samemu i dostać w pierwszej turze armatę w głowę, a marudzi się na Dawn Attack, gdzie ten sam generał może wyjść w oddziale co najwyżej nie mając zasięgu do części armii, co można łatwo zminimalizować mająć w rozpie Vargulfa i zwiększyć w ten sposób swoje szanse na jakiego Vampira w zasięgu.
rzeczywiście dziwne,
w takim razie coś naprawdę paskudnego musi być w tym DA.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Da - to ten co się losuje gdzie są nasze jednostki? też go lubię :D generalnie wszystkie te scenariusze lubię 8) no po za Towerem bo jeszcze w niego nie grałem :mrgreen: ale pewnie też polubię :wink:

ODPOWIEDZ