Zwierzaki

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Erol
Mudżahedin

Re: Zwierzaki

Post autor: Erol »

Ja aktualnie mam psa od 8 lat miałem 5 rybek które pozdychały i z tego co pamiętam jak byłem dzieckiem miałem 2 chomiki.
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Szczurek - stąd Twoja ksywa? :P
Raczej nie :wink: Ksywka ciągnie się za mną od ... podstawówki jakos ,a szczury mam od niedawna :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

A ja posiadam, poza licznym rodzeństwem:10-letniego żółwia czerwono-licego, Ludiego (Imię wymyśliłem przy oglądaniu daawno temu najlepszej kreskówki na świecie"Świat wg. Ludwiczka" :mrgreen: i dwa Yorki:2-letniego psa (Wookiego) i 2-letnią suczkę (Żabę).Ostatnio mam z nimi niezły kłopot związany ze zmianą krajobrazu za oknem :| , bo jak tylko zjedzą odrobinę śniegu(a one go wprost ubóstwiają) to prawie natychmiast rozsadza je jakaś nie znana dla mnie energia i zaczynają wariować.Wprost żyć z nimi nie idzie, bo rzucają się na inne większe psy...częściej niż zwykle, i latają w tę i z powrotem, że jak Wooki zerwał się wczoraj mojemu bratu ze smyczy...poważnie :D to ten dogonił go spocony i nieźle sspany półtora kilometra dalej(Dlatego ostatnio zainwestowałem w dwa ładne kagańce :) ).Nie spodobało im się to za bardzo, ale się chyba tym tak bardzo nie przejęły bo Żaba powinna się niedługo oszczenić :D Więc nikt poza mną i moim młodszym bratem nie może się teraz zbliżać do Żaby kiedy Wookie jest w pobliżu, he he :wink:
A co do Ludiego to on woli bardziej życie "na wolności", bo na wiosnę,lato i jesień wpuszczamy go do naszego sporego oczka wodnego przed domem.Jak tylko się tam zjawia wszystkie rodziny żab i ropuch wszelakich uciekają lub w tajemniczych okolicznościach znikają :mrgreen: .On pełni tam funkcję takiego jakby szeryfa, to jego teren :twisted: .kiedyś zresztą widziałem jak przyczajony pod lilia wodną wyskoczył na zupełnie nieświadomą średniej wielkości żabkę.Dwie minuty i po obiadku, tzn.karmimy go czasami mrożonymi rybami, ale zazwyczaj jada "na mieście".Jak go kupiliśmy w 2000 r. w jednym centrum handlowym w Warszawie(za 1zł - był tak duży[jak spora pięść] że nikt go nie chciał :cry: ) to tak się zestresował chopak, że w środku miasta w drodze powrotnej wszedł mojemu tacie podczas jazdy w samochodzie pod pedał...hamulca :shock: .A to było w centrum,jechaliśmy jakieś 60km/h zaczynały się godziny szczytu.Nieźle się wtedy wystraszyliśmy jak tata zaczął się wydzierać "Brać K...WA tego żółwia :!: " Brat, jako, że miał wtedy 5 lat dzięki swojej skromnej posturze i błyskawicznej(jak na tak małego dzieciaka) reakcji "zanurkował" pod fotel i w miarę szybko go wyciągnął.Na szczęście bo zatrzymaliśmy się tuż,tuż przed śmieciarką [-o<
Akurat siostra kręciła kamerą miasto, to i to sfilmowała.Niezły był ubaw w domu przed telewizorem, he he :mrgreen:

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Dobra historia z zolwiem.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Moja pociecha -- Agata , obecnie L9

l8 chyba
Obrazek
l9
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

śliczna
Obrazek
T

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Co to znaczy L8, L9 :?:
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

Post autor: Fojtu »

ktory pancerz?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

bleh, pająki, węże i inne gady to nie moje klimaty. Wstrętne to heh.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

kotson pisze:Co to znaczy L8, L9 :?:
Fojtu pisze:ktory pancerz?
Te dwa pytania się zazębiają, tylko zamiast pancerz użył bym słowa wylinka ;)

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Niby nie ja, ale moja dziewczyna ma hodowlę psów rasowych, przy której obydwoje działamy, a i ja coraz większy udział biorę :) Zmierzamy do mówienia "nasza hodowla " :)
Aktualnie mamy 6 siberian husky, owczarka niemieckiego, jedną chihujahuja :wink: no i tymczasowo dwa pudle i 4 małe hasiorki :) Chyba żadnego futrzaka nie pominąłem :)

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Mongrim pisze:Niby nie ja, ale moja dziewczyna ma hodowlę psów rasowych, przy której obydwoje działamy, a i ja coraz większy udział biorę :) Zmierzamy do mówienia "nasza hodowla " :)
Aktualnie mamy 6 siberian husky, owczarka niemieckiego, jedną chihujahuja :wink: no i tymczasowo dwa pudle i 4 małe hasiorki :) Chyba żadnego futrzaka nie pominąłem :)

Morgrim, sprzedajecie je na Allegro? Macie Shitzu? Jak nie to młody husky też byłby super.Po prostu chcę kupić mojej lepszej połowie pod choinkę shitzu lub husky, po tym jak jej Jorka porwał jastrząb z podwórka...1500zł poszło się jebudubudu.jastrząb miał drogi obiad.

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

4 z 8 szczeniaków w miocie już poszło, a pozostałe 4 są zarezerwowane. Ale jak jest miot to na allegro są ogłoszenia :) Z tym, że w grudniu to miotu nie mamy planowanego
A z tym yorkiem.. ja je*ię.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

Post autor: Fojtu »

Skaven pisze:
kotson pisze:Co to znaczy L8, L9 :?:
Fojtu pisze:ktory pancerz?
Te dwa pytania się zazębiają, tylko zamiast pancerz użył bym słowa wylinka ;)

ja wlasnie odpowiadalem na pytanie kotsona. a czy pancerz czy wylinka jeden kit :wink:

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Tutaj dwa linki w które trzeba klikać aby pomóc psiakom:

http://www.pustamiska.pl/

http://szerlok.pl/nakarm_psa/

Co do tematu, to mam dwa psy, kundelka okolo 10 lat, owczarka niemieckiego 5 lat i trochę ponad roczna agame blotną. Jak znajde kabel do aparatu to wrzucę fotki :wink:

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Yorki to nie psy, a husky śliczne ale nie na nasz klimat...

Ja mam akwarium z rybkami i krewetkami no właściwie 2 i legwana zielonego kiedyś chciałbym mieć dużego psa ale to może po studiach :P

PS: agamy błotne też ładne :P,

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Obrazek
Oto moja pociecha Gorki/Pirania, znaleziony szczeniak pod browarem Piast, od dwóch tygodni w domu.Straszna zaraza i złośliwe bydle które uwielbia spać na kolanach.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Miałem okazje mieszkać z yorkiem 2 tygodnie. Tragedia, to jest głupsze od mojej śp. świnki morskiej :roll: .

@Szczurek- też mam forfitery :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja mam wątpliwą przyjemność mieszkać z yorkiem na stałe :? . Głupie, małe i cieszy się bez powodu do wszystkich. Ale przynajmniej siedzi cicho, prawdopodobnie dzięki nieświadomości własnej małości. Serio, ma ld1 i stupidity. Chyba, że dostanie lanie od kota.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

ODPOWIEDZ