Middle Earth - the Wizards

ODPOWIEDZ
Indar
"Nie jestem powergamerem"

Middle Earth - the Wizards

Post autor: Indar »

Helou.
Gra ktoś w to jeszcze? System niestety umarł wieki temu, jednak wciąż można zdobyć karty.
Mowa tu oczywiście o karciance w której ilustracje były malowane - nie zaś pochodziły z filmu.
link do BG:
http://www.boardgamegeek.com/game/1915

pozdrawiam
I.

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Gra żyje, ma sporo fanów i w Polsce. Co roku są mistrzostwa świata. Wpisz w googlu coś ala metw forum i pojawi się polska stronka. Byłem na jednym turnieju, było super. Sami mili ludzie, gry po nocach, odebrano mnie z dworca samochodem, dwie kraty piwa, prysznice i kuchnia do używania w cenie biletu. Dostałem komplet wszystkich promocyjnych kart, rewelacja.... Jak znajdę czas na pewno wybiorę się ponownie.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Jedna z najlepszych karcianek w jakie grałem. Towarzystko gniecie chyba każdą inna karciankę kolekcjonerską (a grałem w mtg, doomtroopera, dark eden, star warsy wszystkie, star treka, kult, warewolf, l5r, pokemona ^_^... i Palikot wie w co jeszcze).

Turniejowo niestety tylko parę słusznych buildów prowadzących do zwycięstwa jest.
Szkoda, że ICE stracił licencję na rzecz gniota Wizardów.

Pozdrawiam wszystkich fanów.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

nekromancja jak ho ho ale co tam wypowiem się:

ja grywam z żoną i bratem od czasu do czasu... karcianka przednia, dobrze przemyślana i nie posiadająca wielu bugów - bynajmniej ja odnoszę takie odczucie grywając w zaciszu domowym. no i ten element losowości w postaci kostek :)

zdecydowanie najlepsza w jaką w życiu grałem ;)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Handełek
Chuck Norris

Post autor: Handełek »

Ahhh to wspomnienie :)

Dobre stare czasy. Jakiś czas temu próbowałem reanimować tą grę wśród znajomych, jednak bez powodzenia...

Ale ogólnie gra super :)

Awatar użytkownika
Mirage
Mudżahedin

Post autor: Mirage »

a ma ktos moze karty do tego systemu do sprzedania :D?

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Jak bylem teraz w wakacje w bardzie to bylo dwoch panów po trzydziestce i sie wymieniali kartami do merpa :D
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja nawet mam trochę w domu. Obiecałem sobie, że jak się dorobię, to kupię na ebayu całego seta, bo grafiki są świetne
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Targowo.Istore
Wałkarz

Post autor: Targowo.Istore »

Tytuł bardzo popularny,ale już trochę zapomniany. Szkoda,bo sama gra wnosiła bardzo wiele.. Mam jeszcze karty i wcale nie pachną starością:)

Indar

Słyszałem legendy że ktoś kiedyś przetłumaczył zasady i pchał na allegro. Może jest komuś coś wiadomo na ten temat? Jak nie to będę musiał przebrnąć przez zasady - kurcze, robiąc porządki znalazłem cały karton z kartami do MEtW'a i chce mi się grać. :)

Targowo.Istore
Wałkarz

Post autor: Targowo.Istore »

Szczerze mówiąc to nie słyszałem o czymś takim,jak to pchał na allegro? Wystawiał na aukcjach? Ale nie martw się nic,dużą satysfakcję odczujesz po tym jak sam przebrniesz przez te zasady.

Indar

Tak, w/g legend tłumaczenie było sprzedawane na Allegro. Ale nie jestem w stanie zweryfikować tej informacji. Kiedyś już przebrnąłem, nawet zagrałem kilka razy "alone" - teraz musiałbym wszystko przypominać sobie od nowa.

ODPOWIEDZ