Pytania co do Vc
Moderator: misha
Re: Pytania co do Vc
Czy za pomocą dużego wskrzeszania można przywołać od razu 3k6 ghuli ponad stan podstawowy? I czy jak ewentualnie można obowiązuje to +1 do casta z summon ghouls?
Już NIEAKTUALNE - odpowiedziałem sobie wertując poprzednie strony tematu
Już NIEAKTUALNE - odpowiedziałem sobie wertując poprzednie strony tematu
Ludzie.. Nie mówcie mi, że obecnie Gwardia 30+ jest podstawą rozpiski VC bo ja umiem i bez niej wyjść z domu
Ja np. gram na BK (i myślę, że sprawdzają się równie dobrze z kilku powodów:)
- chodzą po wszystkich terenach jak chcą (dlatego teraz jedna z lepszych kaw)
- atakują z 2 rzędów co w zupełności wystarcza
- nie działa na nich stomp
GG mimo, że wskrzeszasz D6 mają parę istotnych wad:
- zamieniają shield na GW, co czyni ich dość podatnymi na ostrzał bo większość armii bierze se taki oddział łuczników z flejmingiem a potem regenki już nie ma ;]
- W niektórych scenariuszach nie mają szans dojść do wroga, chyba że do jakichś nieistotnych oddziałów wroga.
- ASL, mimo że mamy ASF z czaru to działa on tylko w naszej turze a jeśli wróg nas zaszarżuje to lipnie.
- ten wight king co tam siedzi jest dość miękki bo ma zaledwie 4+ AS i nie jest jakąś wielką sztuką zabić go jakimś bohaterem klepaczem, po czym wykaszać sobie Gravy
Oczywiście nie mówię tu że GG sa słabi ale że mają też jakieś wady. Ale jak wam się tak super sprawdzają to czemu by ich nie brać ;]
Ja np. gram na BK (i myślę, że sprawdzają się równie dobrze z kilku powodów:)
- chodzą po wszystkich terenach jak chcą (dlatego teraz jedna z lepszych kaw)
- atakują z 2 rzędów co w zupełności wystarcza
- nie działa na nich stomp
GG mimo, że wskrzeszasz D6 mają parę istotnych wad:
- zamieniają shield na GW, co czyni ich dość podatnymi na ostrzał bo większość armii bierze se taki oddział łuczników z flejmingiem a potem regenki już nie ma ;]
- W niektórych scenariuszach nie mają szans dojść do wroga, chyba że do jakichś nieistotnych oddziałów wroga.
- ASL, mimo że mamy ASF z czaru to działa on tylko w naszej turze a jeśli wróg nas zaszarżuje to lipnie.
- ten wight king co tam siedzi jest dość miękki bo ma zaledwie 4+ AS i nie jest jakąś wielką sztuką zabić go jakimś bohaterem klepaczem, po czym wykaszać sobie Gravy
Oczywiście nie mówię tu że GG sa słabi ale że mają też jakieś wady. Ale jak wam się tak super sprawdzają to czemu by ich nie brać ;]
No ja dziś zagrałem bitwę z chaosem na 4000+ i miałem 2 klocki po 50 GG w hordzie i powiem, że się opłaciło Jeden oddział wspierany hełmem i barrowsem ( trafienie na 2+ ) zmasakrował oddział Warriors of chaos ( w liczbie bodajże 30 ) a drugi z hatredem dokończył 10 chosenów ( szósty czar metalu rządzi ^^ ) wspieranych z 4 ołtarzy...także naprawdę gwardia robi swoje
- gerald_tarrant
- Masakrator
ale vamp jest dużo słabszy niż king i duuuużo łatwiej go ubić
imo king to jednak lepszy wybór
jeden T i W więcej robi swoje
imo king to jednak lepszy wybór
jeden T i W więcej robi swoje
- gerald_tarrant
- Masakrator
tak, do wskrzeszania ich wichrem
-
- "Nie jestem powergamerem"
Co jest leprze na małe bitwy (1500-1300pkt) Czarni rycerze czy Upiory z kurhanów.
Kiedyś próbowałem je wystawiać, np do zasłaniania własnych jednostek przed ostrzałem ale niestety są mało przydatne. Owszem, że wiele jednostek innych armii nie ma magicznych ataków, ale w walce i tak mało robią ( 4 ataki z WS 3 i S 3 = bieda ) i zwykle tracą woundy wynikiem walki. Dobre są ewentualnie na jakieś słabe jednostki ale nie za te punkty ( jakby kosztowały te 30 pkt za bazę to może, może...). W armii trzymam 3 bazy w razie jakby wicher nie-śmierci ładnie wszedł jak gerald wspomniałTharival pisze:czy spirit hosty są potrzebne w armii?
Jak dla mnie o wiele lepsze będą upiory, choć ostatnio ich w ogóle nie wystawiam ( wolę coacha ). W 8 edycji, konnica mocno straciła, a punkty wydane na porządny klocek czarnych rycerzy wolę wydać na gwardię. Ewentualnie możesz spróbować - 10 czarnych rycerzy z barrowsem i regenkąWładca Nie-śmierci pisze:Co jest leprze na małe bitwy (1500-1300pkt) Czarni rycerze czy Upiory z kurhanów.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Dzięki za odpowiedzi a i jeszcze mam pytanie co warto wystawić na skaveny.
- gerald_tarrant
- Masakrator
płonące ataki na abominację
ze skavenami to ciężko idzie ale mi się od niedawna powien kmin sprawdza.
[quote="Azgaroth. W 8 edycji, konnica mocno straciła, a punkty wydane na porządny klocek czarnych rycerzy wolę wydać na gwardię. [\quote]
kolego azgaroth jeśli myślisz ze konnica jest słaba (czego nie napisałeś ale tak wnioskuje) to jesteś w czarnej dupie
pomyśl o klocku 11 blood knightów z regeneracja lordem z red fury i blood drinkerem, herosem klepaczem TO JEST MOC!!!
a teraz popatrz na swoją wątłą gwardię która sama bije ostatnia juz po mojej kawalerii wypłaci te swoje śmieszne 7 atakówczy nawet jak ich bedzie 60 to 21 ataków z 6S na 2 na 2 a ja save na 5 i regenka (w następn ej turze wskrzeszam z blood drinkera) i pomyśl czym wolisz grać takimi brzydkimi modelami gwardii czy blood knightami?
a tak na serio ten klocek Bloodków ciśnie wszystko jak masło ostatnio w 1 turze (było 7 knightów) zjechali 50-70 szkieletów (po prostu się sypły )
[quote="Azgaroth. W 8 edycji, konnica mocno straciła, a punkty wydane na porządny klocek czarnych rycerzy wolę wydać na gwardię. [\quote]
kolego azgaroth jeśli myślisz ze konnica jest słaba (czego nie napisałeś ale tak wnioskuje) to jesteś w czarnej dupie
pomyśl o klocku 11 blood knightów z regeneracja lordem z red fury i blood drinkerem, herosem klepaczem TO JEST MOC!!!
a teraz popatrz na swoją wątłą gwardię która sama bije ostatnia juz po mojej kawalerii wypłaci te swoje śmieszne 7 atakówczy nawet jak ich bedzie 60 to 21 ataków z 6S na 2 na 2 a ja save na 5 i regenka (w następn ej turze wskrzeszam z blood drinkera) i pomyśl czym wolisz grać takimi brzydkimi modelami gwardii czy blood knightami?
a tak na serio ten klocek Bloodków ciśnie wszystko jak masło ostatnio w 1 turze (było 7 knightów) zjechali 50-70 szkieletów (po prostu się sypły )
I kosztuje oktyliard punktów.JarekK pisze:kolego azgaroth jeśli myślisz ze konnica jest słaba (czego nie napisałeś ale tak wnioskuje) to jesteś w czarnej dupie
czy nekromanta na CC korzysta z regeneracji wózka?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- gerald_tarrant
- Masakrator
nie, wózek ma regenkę dla siebie