Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Pradopodobnie pytanie padło już na tym forum, ale nie udało mi się go odnaleźć. Chodzi o dispelowanie czarów. Z podręcznika wynika, że mając wizarda w szeregach armii mam pule kości dispella równą "highest D6 roll od the two Winds of Magic dice". No dobra ale krasie nie mają wizardów i teraz pytanie ile jest tych kostek, czy w 8ed dispelowanie opiera się na scrollach? W 7 edycji była podstawowa pula kostek plus 2 z rasy. Teraz jest tylko to plus 2.
Jakby ktoś mógł to wyjaśnić będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Jakby ktoś mógł to wyjaśnić będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
- gerald_tarrant
- Masakrator
masz ilość kostek = wyższemu wynikowi
+1 za runesmitha
+2 za runelorda
+1 za kowadło
masz też+2 do rzutów na disspell
+1 za runesmitha
+2 za runelorda
+1 za kowadło
masz też+2 do rzutów na disspell
Czy gyrokopter zionie raz na bitwe? Czy może zionąć w każdej turze?
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
w każej może pluć, albo jakiś nie wydarzony pokurcz mnie strasznie okątował
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Qaiki a przepraszam na jakiej podstawie tak twierdzisz bo nie mogę tego znaleźć w erratach:/?!
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
Na podstawie armybooka.
Jesli nie zostalo to zfaqowane/zerratowane (ciekawe slowa
), obowiazuja zasady z armybooka, jako wazniejsze niz ogolne rulebookowe. A tam jest dokladnie opisane jak strzelanie u zyrka wyglada.. I wierz mi, tez wolalbym zeby to uscislili na 8-edycyjne zasady templatek 
Jesli nie zostalo to zfaqowane/zerratowane (ciekawe slowa

a co ze strzelaniem w CC?
mozna z zyrka pociasnac 2d6 hitwo z S3?
wydaje mi sie, ze nie. w koncu nie jest to breath weapon. ale zawsze lepiej zapytac.
mozna z zyrka pociasnac 2d6 hitwo z S3?
wydaje mi sie, ze nie. w koncu nie jest to breath weapon. ale zawsze lepiej zapytac.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie. tak jak sam zauważyłeś to nie jest breath weapon
kamien ma MR(1) a nie 2
do tego magic rez nie dodaje juz kosci do rozpraszania tylko zwieksza warda od magic misile oraz direct dmg'ow.

do tego magic rez nie dodaje juz kosci do rozpraszania tylko zwieksza warda od magic misile oraz direct dmg'ow.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
pytanko, jeśli wstawię Runelorda lub Runesmitha do Minerów to czy dostaję dodatkowe kości od nich do dispela nawet jeśli górnicy się jeszcze nie wykopali?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Podłącze się pod pytanie do minerów.
Czy generał armii może podłączyć się do minersów jeżeli nie chcemy ich wystawiać normalnie, a chcemy, żeby kopali tunele...
Chodzi mi o to, że na początku gry armia musi mieć chyba generała a jeżeli nie wystawie oddziału minersów bo będą pod ziemią to de facto w armii generała nie będzie... :/
Czy generał armii może podłączyć się do minersów jeżeli nie chcemy ich wystawiać normalnie, a chcemy, żeby kopali tunele...
Chodzi mi o to, że na początku gry armia musi mieć chyba generała a jeżeli nie wystawie oddziału minersów bo będą pod ziemią to de facto w armii generała nie będzie... :/
Przeszukałem forum podręcznik do 7 i 8edycji i army booka, ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu zasad specjalnych: duma artylerzysty, dodatkowy członek obsługi, inżynier jest specjalistą armii. Ktoś może mnie nakierować gdzie szukać tych infroamcji?
Dzięki
Dzięki
Duma artylerzysty strona 39.
Dodatkowy członek załogi strona 39.
Inżynier jest specjalistą artylerii a nie armii i opis jest na stronie 38.
Oczywiście wszystko w army booku.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
musisz mieć generala w rozpie, nie ma obowiązku wystawiania go na początku bitwy, więc jak wykupisz mu Rune Of Brotherhood to możesz go wrzucić do klocka Górników.Generał #54 pisze:Podłącze się pod pytanie do minerów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ups rzeczywiście, nie wiem jak to mi uciekłoGenerał #54 pisze:Duma artylerzysty strona 39.