Bardzo fajny turniej, nie wiem dla czego ale dla mnie był w starym klimacie
VC w 8 edycji podobają mi się zajebiście, zupełnie inaczej niż w 7 (wtedy jakoś nie mogłem nimi grać)
Moja rozpa
Vamp lord - 4 lev, ghulowanie, +2PD, 4+ ward ze stupidem, charmed shield, przerzut miscasta i hełm
nekromanta - scrool, ward od maszyn
wight bsb - drakenhoff
biegacz - standardowy
szkielety, 2x ghule, 30 gwardi barrows, wraty 2+1 i varg
1 Bitwa Zielony VC na Blodkach
Zielony w 1 turze rzucił Gaze of Nagash lordem we wraty, IFka najpierw czar, zabił wrata. Teraz miscast, 3 ale Zielony zdał rzut na 4+.
Ja w swojej nie zrobiłem nic ciekawego, biegacz i varg flankowały armię Zielca.
W 2 turze Zielony wpada w varga a z overruna w biegacza, podstawia wilki pod ghule. Moja 2 tura, ghule szarża na wilki, gwardia Swiftreform rozciągam szeregi następnie z popychaczki dopadam wilki od boku. Front mój był tak szeroki że z overruna wpadałem w bok Blood knightów. Po tej fazie CC zginął cały unit kawalerii razem z lordem, został tylko wight bsb. Reszta bitwy to formalność.
20:0
2 Bitwa B&G Duke WoCh standardowy w miarę
Tego scenariusza obawiam się bardzo, szczególnie w bitwach z Wochem gdzie dobry rzut na bramę kończy grę
Zaczynam, wszystko do przodu, varg i jedne ghule z biegaczem flankują, gwardia w środku idzie na spotkanie z chosenami, wraty za ghulami.
Tura Duka, helupa nic, infernal we wraty, musiałem scroolować.
2 Tura Varghulf dopada marauderów, a wraty powoli rozkręcają warriorów khorna z flamingami :].
2 Tura Duka infernal z power scroolem ifka, siła 11 gwardia wessana.
Koniec 20:0, Duke poszedł na obiad, na pół godziny przed końcem bitwy ktoś nam przypomniał że na Euro zasady jest look out od infernala, więc wight bsb by przeżył
Gdyby nie ten infernal bitwa byłaby wygrana, ale nie wiem ile
0:20
3 Bitwa Pocisk O&G
Na początku trochę stopa pokarała mi varga i wraithy, strzelanie jakoś nie specjalnie.
W 2 turze albo w 3 już nie pamietam ;P Pocisk kulnął Waaaaaaaaaaaaaaaaagggggggghhhhhhhh na IFce. 8 Troli wpadło w ghule, Black Orki z warbossem i dużym magiem pod nos mojej gwardii :]. Big unsi z bsb wpadają w ghule z biegaczem na flance.
Walka z trollami jest chyba najśmieszniejsza, Ghule dostały hełm padło z 10, oddaję 13 woundów Pocisk kula 11 regenek,
Big unsi też wygrywają z drugimi ghulami ale nie jakoś dużo.
Moja tura varg na 2 ranach wpada w big unsów od boku. Gwardia w Black orków. Walka z trollami znowu zabawna padło paru ghuli, 8 z 11 regenek trolli zdanych .
Varg coś tam natłukł ale zginął, ogólnie kombat z BU około remisu. Niestety dla Pociska, Black orkowie nie mieli tyle szczęścia, w szarży padło 26 . Ostatecznie wszystkie kombaty udało się wygrać. Gwardia w ostatniej turze dopadła bok goblinów z szamanem, a banshee zakrzyczała ostatnią klopę
20:0
ostatecznie 5 miejsce.
3 miejsca w TOP 5 zajęte przez Nemezis
W dodatku wszystkie bitwy z zajebistymi przeciwnikami, więc granie na maksymalnym luzie