W Mordheim pewnie też, ale w Warheim gra się superEinstein pisze:W mordheim musi sie na tym super grac:D
Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Re: Galeria by quidamcorvus
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki. Jak już zbuduję i wykończę tyle makiet, by zapełnić stół 120x120 cm, to zacznę malować.dexterzg pisze:wszystko świetne i budzi podziw za kazdym razem, tylko kiedy wkoncu zobaczymy te wspaniałości pomalowane!?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zbudowałem most łączący skrzydła budynku oraz pierwsze piętro:
Ekstra makieta, jak zywkle. Jedna tylko tyci uwaga... gdzie schody na pietro?
Wyglada to wysmienicie. Ciekawe co jeszcze wymyslisz
Wyglada to wysmienicie. Ciekawe co jeszcze wymyslisz
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
W rogu, będą zasypane przez gruz z wyższej kondygnacji, dlatego ich nie bydowałemFilup pisze:Ekstra makieta, jak zywkle. Jedna tylko tyci uwaga... gdzie schody na pietro?
Aha, no to wszytko wyjasnia... zrobil bym jeszce jakis mniejszy daszek nad tymi boxami na konie... Zwykle jest chyba jakies zadaszenie w takim miejscu, aczkowliek moge sie mylic.
A tak w ogole budujesz co ci przyjdzie do glowy, czy masz jakis ogolny zrys jak calosc ma wygladac "razem"?
A tak w ogole budujesz co ci przyjdzie do glowy, czy masz jakis ogolny zrys jak calosc ma wygladac "razem"?
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dach będzie, zrobię go razem ze szczątkami dachu nad pomieszczeniami mieszkalnymi.Filup pisze:Aha, no to wszytko wyjasnia... zrobil bym jeszce jakis mniejszy daszek nad tymi boxami na konie... Zwykle jest chyba jakies zadaszenie w takim miejscu, aczkowliek moge sie mylic.
Pytasz o budynek czy o całe miasto?Filup pisze:A tak w ogole budujesz co ci przyjdzie do glowy, czy masz jakis ogolny zrys jak calosc ma wygladac "razem"?
Jeśli chodzi o miasto to będzie/jest: brama miejska i resztki muru, zajazd, świątynia, cmentarz, studnia, pomnik, dom mieszkalny, dom na wieży, magazyn.
Co do budynków, to budując mam ogólne założenie, ale zwykle natchnienie przychodzi w trakcie budowy
No to tylko pogratulowac pomyslow. Fajni ze masz juz w glowie jakies tam ogolny zarys na samym poczatku... mi sie zdarza cos zaczac a potem nagle sie okazuje, ze cos nowego mi przychodzi do glowy i to juz zupelnie nie gra
No dobra, to czekam z zapartym tchem na kolejne "czesci" miasta
No dobra, to czekam z zapartym tchem na kolejne "czesci" miasta
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Więźba dachowa położona. Choć określenie "więźba dachowa" jest pewnym nadużyciem, bo prawidłową zbudowałem tylko nad stajniami. Nad budynkami mieszkalnymi pozwoliłem sobie na znaczne uproszczenie, po położeniu dachówek nie będzie to widoczne, a roboty przy tym znacznie mniej.
- The WariaX
- Falubaz
Ta, brakuje tylko tych małych ludzików stukających młotkamiTwojej pracy przypominają mi się settlersi
Mega to jest
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Czy ta pianka pod panele jest na tyle sztywna że można z niej robić ścianki ( jak widać na fotach) i się to nie wygina ani nic ?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Nie wygina sięSkaven pisze:Czy ta pianka pod panele jest na tyle sztywna że można z niej robić ścianki ( jak widać na fotach) i się to nie wygina ani nic ?
Ani nic!quidamcorvus pisze:Nie wygina sięSkaven pisze:Czy ta pianka pod panele jest na tyle sztywna że można z niej robić ścianki ( jak widać na fotach) i się to nie wygina ani nic ?
Fajnie ten dach wyglada...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki za komentarze
Zdejmowany jest dach i nadbudówka nad stajnią oraz podłogi. Wyrwy w dachu są na tyle duże, że bez problemu można manewrować figurkami.Afro pisze:Takie pytanko, czy dach i inne elementy powyżej parteru są ruchome? Wnętrze jest świetne, a teraz wszystko się zamyka
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nic dodac nic ujac....Rakso_The_Slayer pisze:Kurde, jak się na to patrzy to człowiek nabiera ochoty na robienie terenów, naprawdę. Kawał dobrej roboty
Pomalowane elegancko i wykończone będzie miażdżyło jajca.
Gdzie mozna kupic te cienkie gabki/pianki uzyte na scianach budynkow? ...tylko nie mowcie ze w castoramie ...bo nie ma