Nowy Army List Dark Elves

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

To o slave'ach mi tak w pamięć zapadło bo wszyscy narzekali, że DE slave'ów nie mają. :) Gav to grafoman, ale było nie było on jest chyba teraz głównym kolesiem od fluffu. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

b_sk pisze:To o slave'ach mi tak w pamięć zapadło bo wszyscy narzekali, że DE slave'ów nie mają. :) Gav to grafoman, ale było nie było on jest chyba teraz głównym kolesiem od fluffu. :)
Hmm, to źle czy dobrze - sam już nie wiem :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Scimitar pisze: A co tam Gav wie o godnym zachowaniu Mrocznego Elfa. Do łopaty bym go wziął w moim zamku :lol: Choć znając jego talenty to by mi łopatę połamał :roll:
ja bym go zatrudnil w zamku mojego wroga
jeszcze by moj zawalil

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Hehe cale szczescie, ze ktos napisal gdzies ( :P :lol: ) ze Gavin ksiazka do De juz zajmowac sie nie nedzie :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Narożny pisze:Hehe cale szczescie, ze ktos napisal gdzies ( :P :lol: ) ze Gavin ksiazka do De juz zajmowac sie nie nedzie :D
Niech napisze 7ed. Bretonnię :) Będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

On chyba lubi brettonie, wiec lepiej nie

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Asasin, koszt bym zostawił ale zmodyfikował zasade ukrycia. Mianowicie mogl by pojawic sie w dowolnym oddziale (ukryty w cieniu przemyka po polu bitwy by pojawic sie tam gdzie jest potrzebny )

beastmaster z magia bista to swietny pomysl i bardzo logiczny

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Kwestię slaves możnaby rozwiązać to tak: do poganiania jest dwóch beastmaster apprentices, zyskujesz jednostkę stubborn, ale musisz wykupić dwóch plewnych herosów i tracisz na tym jeden slot...
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Shenq pisze:
beastmaster z magia bista to swietny pomysl i bardzo logiczny
ale 1 poziomu max

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

po co kombinowac ze stubborn....

Niech beda zwyklym oddzialem i juz. takie 3 ranki i miecho do screena itp.. a takto przekombinowuje sie.

1 darkelf za 8 punktow z biczem na 9 niewolnikow i problem rozwiazany. Jeden niewolnik za 2 punkty- staty jak niewolnika skavenskiego. Wszystko gra :D

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Nie widze powodu, dla ktorego beastmaster powinien uzywac magii. I jeszcze dodatkowo "stworzonej" przez Teclisa o.0.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

A to ciekawe,teclis stworzyl magie beast/

Pierwsze slysze.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Teclis stworzyl wszystkie kolegia na prosbe Magnusa Poboznego. Rozdzielil Wysoka Magie na osiem wiatrow gdyz stwierdzil, ze ludzie maja zbyt slabe umysly zeby sie poslygiwac magia elfow.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Wtedy zgodnie z twoim rozumoaniem nikt poza impoerium i wysokimi z magii korzystac nie powinien, a przynajmniej z tych 8 lorow.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Nie do konca o to chodzi.
Jezeli kogos interesuje, odsylam do Realms of Sorcery.
Nie zapominajmy tylko, ze Beast, w przeciwienstwie do Shadow i Death, nie ma nic wspolnego z Dhar.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

A nie prawda. Dhar to wiatr magii składający się z wszystkich normalnych wiatrów tyle że jest to wypaczona forma takiej mieszanki . "Zmiażdzona". W odróżnieniu od Quaish które jest czystą i idealną mieszanką wszystkich wiatrów.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Dhar to nie jest wiatr :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

wiatr magii
kiedys nazywano to "winds of magic" cokolwiek slusznie oddzialajac sie od innych systemow

IMO porawna nazwa jesli chodzi o magie WFB, choc troszke zapomiana

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Nie o to mi chodzi. Akurat w backgroundzie WFRP/WFB jestem dosc oblatany. O ile nad swiatem rzeczywiscie kraza wiatry magii "wylatujace" z krolestw chaosu (te wiatry sa bardzo rozne. niektore rzeczywiscie wija sie nad ziemia jak wiatr, ale inne "plyna" w ziemi) to Dhar spotyka sie nie w formie "gazu" tylko plynu. Dokladniej czarnej nibosmoly.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Czyli jak palę już 10 lat to mam ten dhar w płucach? Coś mi tu śmierdzi :D
A co do DE - nie wiem co możnaby tu zmienić u was panowie? Przyznam że slaves to akurat nietrafiony pomysł chyba - jak dla mnie to tylko przydałoby się ugrywalnić piechotkę (egzekutorzy black guardzi) hydrę i oczywiście shady w core'ach - moje marzenie :D

ODPOWIEDZ