Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirage
Mudżahedin

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Mirage »

mam 70 ;p
robie Seaguard armie ;)

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

GarG pisze:
Rince pisze:Umowmy sie, na naszym podforum i tak nic sie nie dzieje. Nie ma zadnych ciekawych dyskusji dotyczacych tej armii. Niech sobie chlopaki gaworza.
Nie chce mi się przeglądać po raz n-ty tego samego i marnowania mojego czasu którego ostatnio nie mam za wiele na młotka...
A ktoś Ci każe marnować Twój drogocenny czas? Bo moderatorem chyba nie jesteś?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Dzika Owca pisze:
GarG pisze:
Rince pisze:Umowmy sie, na naszym podforum i tak nic sie nie dzieje. Nie ma zadnych ciekawych dyskusji dotyczacych tej armii. Niech sobie chlopaki gaworza.
Nie chce mi się przeglądać po raz n-ty tego samego i marnowania mojego czasu którego ostatnio nie mam za wiele na młotka...
A ktoś Ci każe marnować Twój drogocenny czas? Bo moderatorem chyba nie jesteś?
Jestem też po to by tonować nieokrzesańców i leni którym nie chce sie poszukać czegoś co było wałkowane po 15 razy!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Mirage
Mudżahedin

Post autor: Mirage »

ktoś Ci to zlecił czy samozwaniec?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wiedźmi Król mu to zlecił.

PS: Fajny flame.

Awatar użytkownika
Anzalf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Anzalf »

Ostatnio zastanawiam się nad powrotem do DE . Mam już wizję mojej armii i chciałbym zapytać się was czy jest ona dobra/zła co zmienić, a co zostawić ... Oto i ona :

Czarodziejka, jakiś BSB, kociołek(ew zamiast np. mastera ) 30-40 włóczników, 10-20 kuszników, 21 korsarzy, 21 egzeków, 5-10 shadów+ass i 2 balisty, może hydra...

Ujdzie taka armia ?
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A powiedz mi, czy chcesz mieć wymaksowaną rozpiskę, czy po prostu chcesz grać dla przyjemności i klimatu. Bo jak drugie to oczywiście, że się nadaje. Jeśli punkt pierwszy to trochę zmian :)

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Na jakie to ma być punkty ?? Dużo też zależy od złożenia bochaterów z czego sobie napewno zdajesz sprawę :wink:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Anzalf

Jest to armia na około 2200 pkt ( bez liczenia ;p, sporo zależy od tego jak wystawiam czarodziejkę, wystawiłem dużą ) Na razie gram z kolegami dla zabawy lecz za 3-4 lata zacznę grać na turniejach. Skoro dla zabawy to chyba dobrą mam koncepcję ?

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

LRgolas pisze:Jest to armia na około 2200 pkt ( bez liczenia ;p, sporo zależy od tego jak wystawiam czarodziejkę, wystawiłem dużą ) Na razie gram z kolegami dla zabawy lecz za 3-4 lata zacznę grać na turniejach. Skoro dla zabawy to chyba dobrą mam koncepcję ?
Dla zabawy każda koncepcja jest dobra ;)
Na takie punkty jak 2200 dobre jest miec czarke lord z 4lv i innymi bajeremi.
A jezeli chodzi o gry turniejowe to musisz przjrzec dzial Rozpiski.

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

troszke wiecej kusz mimo wszystko by sie przydalo:P
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Kusze, korsarzy lepiej wystawić 30 po 6 w szeregu (ze sztandarem frenzy oczywiście :mrgreen: ). Może postudiuj AB i zrób jakąś rozpiske z tym co już wiesz o armii, wystaw ją w dziale rozpiski i poczytaj rady jakie tam dostaniesz. Poprzeglądaj też rozpiski już tam zamieszczone :wink:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Ja ci powiem co z tego co wypisałes wziasc na turniej :wink: ogólnie masz dwie mozliwosci złozenia ( ztego co wypisałes) :
1 Kocioł zrób BSB wez lorda pegaziste niezniszczalno niełamywalnego wez małą czarke z metalem
2Wez duza czarke z deathem zrób goscia na pegazie BSB i daj kocioł

Korsarzy w 100% wywal i wymień na kuszników (warriorów wez 30 bo więcej to przesada)
Egzeków urzyj jako BG albo wez znajdź punkty na jeszcze 4 (Z kotłem nawet daja rade)
Bolce sa fajne ale ssą więc zamiast nich zainwestowałbym raczej w hydre :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Dlaczego korsarze out ?? 30 z frenzy i kotłem naprawde nieźle daje rade :wink: Co do lorów magii to zamiast metalu polecam shadowa np. na małej czarce i do tego tom furiona, wtedy duża szansa na żylete.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Kusznicy za ta sama cene robia wiecej od tych korsarzy i nie trzeba tracic na nich buffa :wink:
Wiem bo grałem na róznych złozeniach
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

AndreFW

Post autor: AndreFW »

Kusznicy za ta sama cene robia wiecej od tych korsarzy i nie trzeba tracic na nich buffa
ok ale na przykład na format euro masz max 35 kusz, a wtedy korsarze są fajną opcją :wink:
po zatem 50 ataków z powiedzmy kb/brzytwą robi swoje, takie łiczki bez poisonów (ale za to z save 4+ od strzelania) w corach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Anzalf

No dobra, wybrałem DE, dziś/jutro zamawiam batalion + czarkę - i rodzi się pytanie odnośnie batalionu - Napisane jest tam że jest 16 worriorów z kuszami + 12 z włóczniami - oznacza to że mogę mieć ich tylko w takiej konfiguracji czy np. 28 z włóczniami albo 20 z kuszami i 8 z włóczniami ? A i bym zapomniał : co wybrać na takie na razie domowe bitwy bo wiem że hydrę ale co z elitą - BG/Egzeki a może wiedźmy ?

Dziękuję i pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Kusz i włóczni wystarczy dla wszystkich. Jedynie tarcz w zestawie jest tylko 12. Do gier domowych kup to co ci się bardziej podoba.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Gwardia to napewno,a jak całą zbierzesz to witchki i kocioł :mrgreen: Albo na odwrót.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

LRgolas pisze:No dobra, wybrałem DE, dziś/jutro zamawiam batalion + czarkę - i rodzi się pytanie odnośnie batalionu - Napisane jest tam że jest 16 worriorów z kuszami + 12 z włóczniami - oznacza to że mogę mieć ich tylko w takiej konfiguracji czy np. 28 z włóczniami albo 20 z kuszami i 8 z włóczniami ? A i bym zapomniał : co wybrać na takie na razie domowe bitwy bo wiem że hydrę ale co z elitą - BG/Egzeki a może wiedźmy ?

Dziękuję i pozdrawiam .
Konfiguracja w batalionie apropo kusz/ włóczników jest prawie dowolna (prawie bo masz tylko 12 tarcze) Obecnie dobrze jest mieć ok.10-20 kuszników i 30+ warriorów. Korsarze też są mocni gdy jest ich 30tka + kocioł
Z pewnością przyda ci się Master BSB(najlepiej na pegazie lub na piechote) i czarodziejka o której wspomniałeś. Wtedy masz mniejwięcej 300-350 pkt w herosach.
Hydra to podstawa ;)
W specialach moim osobistym zdaniem gwardia jest zajebista, a z wiedzmami nie mialem do czynienia. Egzeki to tak raczej nie zbyt.
Szczerze mówiąc nie jestem pewien czy batalion jest teraz grywalny.
A jezeli zdecydujesz sie na batalion to dokupic trzeba by kocioł, 10tke korsarzy i box warriorów. Wtedy na domowa bitwe masz 10 lub 20 kuszników, 34 lub 24 warriarów, 30tke korsarzy, czarodziejke, kocioł bsb (juz wtedy bez mastera) hydra i 20tka gwardii (niestety jest tylko 5-20 :/)
To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam

Zablokowany