Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
mam 70 ;p
robie Seaguard armie
robie Seaguard armie
A ktoś Ci każe marnować Twój drogocenny czas? Bo moderatorem chyba nie jesteś?GarG pisze:Nie chce mi się przeglądać po raz n-ty tego samego i marnowania mojego czasu którego ostatnio nie mam za wiele na młotka...Rince pisze:Umowmy sie, na naszym podforum i tak nic sie nie dzieje. Nie ma zadnych ciekawych dyskusji dotyczacych tej armii. Niech sobie chlopaki gaworza.
Jestem też po to by tonować nieokrzesańców i leni którym nie chce sie poszukać czegoś co było wałkowane po 15 razy!Dzika Owca pisze:A ktoś Ci każe marnować Twój drogocenny czas? Bo moderatorem chyba nie jesteś?GarG pisze:Nie chce mi się przeglądać po raz n-ty tego samego i marnowania mojego czasu którego ostatnio nie mam za wiele na młotka...Rince pisze:Umowmy sie, na naszym podforum i tak nic sie nie dzieje. Nie ma zadnych ciekawych dyskusji dotyczacych tej armii. Niech sobie chlopaki gaworza.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ostatnio zastanawiam się nad powrotem do DE . Mam już wizję mojej armii i chciałbym zapytać się was czy jest ona dobra/zła co zmienić, a co zostawić ... Oto i ona :
Czarodziejka, jakiś BSB, kociołek(ew zamiast np. mastera ) 30-40 włóczników, 10-20 kuszników, 21 korsarzy, 21 egzeków, 5-10 shadów+ass i 2 balisty, może hydra...
Ujdzie taka armia ?
Czarodziejka, jakiś BSB, kociołek(ew zamiast np. mastera ) 30-40 włóczników, 10-20 kuszników, 21 korsarzy, 21 egzeków, 5-10 shadów+ass i 2 balisty, może hydra...
Ujdzie taka armia ?
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
Jest to armia na około 2200 pkt ( bez liczenia ;p, sporo zależy od tego jak wystawiam czarodziejkę, wystawiłem dużą ) Na razie gram z kolegami dla zabawy lecz za 3-4 lata zacznę grać na turniejach. Skoro dla zabawy to chyba dobrą mam koncepcję ?
Dla zabawy każda koncepcja jest dobraLRgolas pisze:Jest to armia na około 2200 pkt ( bez liczenia ;p, sporo zależy od tego jak wystawiam czarodziejkę, wystawiłem dużą ) Na razie gram z kolegami dla zabawy lecz za 3-4 lata zacznę grać na turniejach. Skoro dla zabawy to chyba dobrą mam koncepcję ?
Na takie punkty jak 2200 dobre jest miec czarke lord z 4lv i innymi bajeremi.
A jezeli chodzi o gry turniejowe to musisz przjrzec dzial Rozpiski.
troszke wiecej kusz mimo wszystko by sie przydalo:P
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Kusze, korsarzy lepiej wystawić 30 po 6 w szeregu (ze sztandarem frenzy oczywiście ). Może postudiuj AB i zrób jakąś rozpiske z tym co już wiesz o armii, wystaw ją w dziale rozpiski i poczytaj rady jakie tam dostaniesz. Poprzeglądaj też rozpiski już tam zamieszczone
"JOIN OR DIE"
Ja ci powiem co z tego co wypisałes wziasc na turniej ogólnie masz dwie mozliwosci złozenia ( ztego co wypisałes) :
1 Kocioł zrób BSB wez lorda pegaziste niezniszczalno niełamywalnego wez małą czarke z metalem
2Wez duza czarke z deathem zrób goscia na pegazie BSB i daj kocioł
Korsarzy w 100% wywal i wymień na kuszników (warriorów wez 30 bo więcej to przesada)
Egzeków urzyj jako BG albo wez znajdź punkty na jeszcze 4 (Z kotłem nawet daja rade)
Bolce sa fajne ale ssą więc zamiast nich zainwestowałbym raczej w hydre
1 Kocioł zrób BSB wez lorda pegaziste niezniszczalno niełamywalnego wez małą czarke z metalem
2Wez duza czarke z deathem zrób goscia na pegazie BSB i daj kocioł
Korsarzy w 100% wywal i wymień na kuszników (warriorów wez 30 bo więcej to przesada)
Egzeków urzyj jako BG albo wez znajdź punkty na jeszcze 4 (Z kotłem nawet daja rade)
Bolce sa fajne ale ssą więc zamiast nich zainwestowałbym raczej w hydre
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
ok ale na przykład na format euro masz max 35 kusz, a wtedy korsarze są fajną opcjąKusznicy za ta sama cene robia wiecej od tych korsarzy i nie trzeba tracic na nich buffa
po zatem 50 ataków z powiedzmy kb/brzytwą robi swoje, takie łiczki bez poisonów (ale za to z save 4+ od strzelania) w corach
No dobra, wybrałem DE, dziś/jutro zamawiam batalion + czarkę - i rodzi się pytanie odnośnie batalionu - Napisane jest tam że jest 16 worriorów z kuszami + 12 z włóczniami - oznacza to że mogę mieć ich tylko w takiej konfiguracji czy np. 28 z włóczniami albo 20 z kuszami i 8 z włóczniami ? A i bym zapomniał : co wybrać na takie na razie domowe bitwy bo wiem że hydrę ale co z elitą - BG/Egzeki a może wiedźmy ?
Dziękuję i pozdrawiam .
Dziękuję i pozdrawiam .
- Andronicus
- Chuck Norris
Kusz i włóczni wystarczy dla wszystkich. Jedynie tarcz w zestawie jest tylko 12. Do gier domowych kup to co ci się bardziej podoba.
Konfiguracja w batalionie apropo kusz/ włóczników jest prawie dowolna (prawie bo masz tylko 12 tarcze) Obecnie dobrze jest mieć ok.10-20 kuszników i 30+ warriorów. Korsarze też są mocni gdy jest ich 30tka + kociołLRgolas pisze:No dobra, wybrałem DE, dziś/jutro zamawiam batalion + czarkę - i rodzi się pytanie odnośnie batalionu - Napisane jest tam że jest 16 worriorów z kuszami + 12 z włóczniami - oznacza to że mogę mieć ich tylko w takiej konfiguracji czy np. 28 z włóczniami albo 20 z kuszami i 8 z włóczniami ? A i bym zapomniał : co wybrać na takie na razie domowe bitwy bo wiem że hydrę ale co z elitą - BG/Egzeki a może wiedźmy ?
Dziękuję i pozdrawiam .
Z pewnością przyda ci się Master BSB(najlepiej na pegazie lub na piechote) i czarodziejka o której wspomniałeś. Wtedy masz mniejwięcej 300-350 pkt w herosach.
Hydra to podstawa
W specialach moim osobistym zdaniem gwardia jest zajebista, a z wiedzmami nie mialem do czynienia. Egzeki to tak raczej nie zbyt.
Szczerze mówiąc nie jestem pewien czy batalion jest teraz grywalny.
A jezeli zdecydujesz sie na batalion to dokupic trzeba by kocioł, 10tke korsarzy i box warriorów. Wtedy na domowa bitwe masz 10 lub 20 kuszników, 34 lub 24 warriarów, 30tke korsarzy, czarodziejke, kocioł bsb (juz wtedy bez mastera) hydra i 20tka gwardii (niestety jest tylko 5-20 :/)
To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam