Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Zapytania o zielone zasady
40 bez czempiona. Tylko HE potrafią wykożystać cały taki klocek .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- Warzywo
no nieźle, a na jakiej zasadzie to dokładnie działa? z ilu szeregów maksymalnie mogą walić? jak to wygląda w walce bronią ręczną?
Normalnie w jakiejkolwiek formacji walczą 2 szeregi. Z zasady hordy, dodatkowo bije jeszcze jeden, czyli razem 3.
Jak masz włócznie to 4.
Jak masz włócznie to 4.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Oo ciekawe pytanie nigdy nie myślałem wogule że fanole ruszają się z popychaczki
ale myśle że podlegają zasadom czaru czyli do naj bliższego oddziału (byle nie swojego )
ale myśle że podlegają zasadom czaru czyli do naj bliższego oddziału (byle nie swojego )
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
no pewnie, że do najbliższego ale czy NAJKRÓTSZĄ możliwą drogą?... Być może wolno popchnąć fanola w stronę najbliższego oddziału, ale czasem kierując się np. bardziej na prawą krawędź stołu, a czasem na lewą, zależnie od sytuacji. I w rezultacie omijać własne oddziały lub przegryzać się przez więcej oddziałów przeciwnika.
Ja nie wiem, opis chyba o tym milczy, ale liczę na podpowiedź turniejowych wyjadaczy Nie chcę naginać - chcę dociec sprawiedliwej prawdy
Ja nie wiem, opis chyba o tym milczy, ale liczę na podpowiedź turniejowych wyjadaczy Nie chcę naginać - chcę dociec sprawiedliwej prawdy
Uciąłeś jeszcze ten warunek, który mówi o tym, że musi widzieć jednostkę wroga. Jednostka tak popchnięta idzie w linii prostej i to jest najkrótsza i jedyna droga.draleba pisze:Czar orków nr 6: " Każda niezłamana, sprzymierzona jednostka wykonuje niezwłocznie ruch o 2k6" w kierunku najbliższej jednostki wroga (...)".
Czy fanatycy popchnięci tym czarem muszą poruszać się najkrótszą możliwą drogą w stronę najbliższego wroga?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
To prawda, że fanol popchnięty czarem idzie po prostej. Chodzi o to, czy musi iść najkrótszą możliwą drogą - "w kierunku najbliższej jednostki wroga" wiedzie wiele prostych dróg.
Wcześniej rozważałem sytuację, w której fanol widzi przeciwnika.Dlatego pominąłem fragment: „(…) jeśli nie widzi żadnego wroga, porusza się o 2k6” na wprost(…)”. Swoją drogą nie jestem pewien, co w przypadku fanatyka znaczy "na wprost". Normalnie modele mają strefę przednią, w której widzą, boki i tył. "Patrzą" do przodu, idą do przodu, szarżują do przodu. Model fanatyka chyba nie ma przodu, boków i tyłu.
Wcześniej rozważałem sytuację, w której fanol widzi przeciwnika.Dlatego pominąłem fragment: „(…) jeśli nie widzi żadnego wroga, porusza się o 2k6” na wprost(…)”. Swoją drogą nie jestem pewien, co w przypadku fanatyka znaczy "na wprost". Normalnie modele mają strefę przednią, w której widzą, boki i tył. "Patrzą" do przodu, idą do przodu, szarżują do przodu. Model fanatyka chyba nie ma przodu, boków i tyłu.
Do przodu IMO, to się równa w linii prostopadłej do dłuższej krawędzi stołu, oczywiście w stronę strefy wystawienia przeciwnika. Jeśli przez własne oddziały, to trudno.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Pytanie - mam bsb z bannerem na płonące ataki w oddziale NG - czy fanole wypuszczone z tego oddziału też mają płonące ataki? Nie widzę żadnych argumentów aby nie mieli - fanol niby do końca jest częścią unitu a bohaterem nie jest więc wyjść na normalnych zasadach nie wychodzi. Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu
fanatyk nigdy nie jest czescia oddzialu.o.b-one pisze:Pytanie - mam bsb z bannerem na płonące ataki w oddziale NG - czy fanole wypuszczone z tego oddziału też mają płonące ataki? Nie widzę żadnych argumentów aby nie mieli - fanol niby do końca jest częścią unitu a bohaterem nie jest więc wyjść na normalnych zasadach nie wychodzi. Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu
to dlaczego nie mozna miec za niego pkt jak go np wystrzelasz?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
-
- Warzywo
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Przecież ward=ochrona magiczna
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.