Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Re: Temat filmowy

Post autor: Grodzio »

Widziałęm dzis Ostatni egzorcyzm. Widział to ktoś i wie czy film jest czysta fikcją czy jednak ma elementy prawdziwe?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ma tyle samo elementów prawdziwych co wszystkie inne historie o egzorcyzmach czy porwaniach przez UFO ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Holan pisze:Wyspy Tajemnic z Leo Di Caprio. Nie wiem, czy coś tu już o tym filmie było, natomiast muszę powiedzieć, że zrobił na mnie piorunujące wrażenie.
Bardzo dobry filmik, zakończenie udane choć taki rozwój wypadków przewidywałem nieco wcześniej.Sam Leoś zagrał naprawdę dobrze, kiedyś za nim nie przepadałem ale ostatnio naprawdę pokazuje umiejętności(zwłaszcza "Krwawy diament"). Również polecam.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

W ogole Leo ostatnio sobie b. fajne filmy wybiera.

Awatar użytkownika
czaros357
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: czaros357 »

swieta_barbara pisze:W ogole Leo ostatnio sobie b. fajne filmy wybiera.
Zgadzam sie w 100% procentach. Kiedys kojarzyl mi sie tylko z Titanikiem i mialem go za takiego piz..... Od jakiegos czasu diametralnie zmienilem o nim zdanie i zyskal u mnie duzy szacunek. Kiedys jak bym uslyszal ze mialbym isc na film z nim odpowiedzial bym po tysiackroc nie, ale teraz kazdy kolejny film jest coraz lepszy od poprzedniego i mozna w ciemno isc. POlecam "Incepcje" kto nie widzial.
KUPIE FIGSY DO CHRONOPII -->oferty na priv
KUPIE DOGS of WAR PO ROZSADNEJ CENIE -->oferty na priv

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Prawda jest taka, że wszystkie filmy DiCaprio prócz Titanic'a były dobre. Szczerze mówiąc nie mogę powiedzieć złego słowa o filmach, w których występował. Mi najbardziej do gustu przypadł w 'Złap mnie, jeśli potrafisz'. Incepcję oglądałem całkiem niedawno, wciągający, momentami porywający, fajny pomysł, ale niestety cholernie przewidywalny (zobaczyłem pierwszą scenę i pomyślałem 'aha, to takie buty ;) '.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

z moich ulubionych to "Co gryzie Gilberta..." oraz "Aviator"
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Incepcja na początku może była przewidywalna, ale potem jak się akcja rozkręcała - jak się zaczeli przenosić w kolejnych poziomach snów to trza było troszkę się skupić. Ogólnie film mi się podobał chociaż IMO trochę zajeżdżał matrixem :wink:

Wyspa Tajemnic, chociaż kminiłem ją przez dwa dni po obejżeniu, bardzo mnie się podobała :mrgreen: Najlepszy film jaki narazie z Leosiem widziałem.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Fakt , macie z tym Leonardem sporo racji, "Krwawy diament " mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Nie cierpię ponurego filmu z LDC i DeNiro , "Chłopięcy świat" [???] czy cuś takiego...
Natomiast właśnie potrzaskała mi się ostatnia kopia " Schizopolis" Soderbergha :( . Szczerze polecam, niesamowity film, o niebo przebija jego późniejsze . Tymczasem nadal nie mam oryginału, może list do Mikołaja cuś zmieni...
Z zapowiedzi- w okolicach świąt ma być emisja "Spokojnego Amerykanina" na europie [?] bodajże. Kto nie widział, zachęcam- świetny i nietypowy obraz wojny wietnamskiej [tej jeszcze francuskiej ;) ] wg. Grahama Greena. Michael Caine daje niesamowity pokaz swoich możliwości aktorskich [a to przeca hydraulyk z zawodu ponoć jest :) ] i to taki, że nawet drewniany Brendan Fraser gra przy nim dobrze :) No i są fajne skośne panie, a tego nigdy nie za wiele :D
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

LoudLord pisze: "Spokojnego Amerykanina" na europie [?] bodajże. Kto nie widział, zachęcam- świetny i nietypowy obraz wojny wietnamskiej [tej jeszcze francuskiej ;) ] wg. Grahama Greena. Michael Caine daje niesamowity pokaz swoich możliwości aktorskich [a to przeca hydraulyk z zawodu ponoć jest :) ] i to taki, że nawet drewniany Brendan Fraser gra przy nim dobrze :) No i są fajne skośne panie, a tego nigdy nie za wiele :D
Oj, widziałem i polecam. Nie jest to kino specjalnie ambitne, ale klimat filmu... czuć opium w powietrzu, byłem urzeczony. :)
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Również się podłączam do tego zdania, bo przed Titaniciem miał przecież niezłe role, a zaraz po była "Błękitna Wyspa" czy jakoś tak, ogólnie lądują na wyspie i raj nie jest takim rajem, jakim się wydawało:) Scenariusz świetny, grał nieźle, a że poszedł to Tytanica? A z Cameronem kto by pracować nie chciał?? W tej Błękitnej Wyspie jest po prostu nieziemska scena, kiedy Leo biega po dżungli jak po grze z automatu, genialne. Film Scorsese chyba był, nie przyjął się aż tak dobrze, ale polecam wszystkim!
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Widzialem to. Niezla byla akcja na tej wyspie, bo sobie jacys kolumbijczycy stworzyli uprawe konopii, a on do tego ziola wcinal tez rozne robale i grzyby, po ktorych mial dosc mocne loty. Niezly film, fajna scenka tez byla jak mu koles prawie jajca urwal.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=4PspF_GA-9U

Nie mogę się doczekać <3 <3 <3
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

1-4 obejrzałem pod przymusem, daruje sobie 5tke : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Co kolejna to czesc to slabsze. 2jka byla chyba najfajniejsza.
No, ale pewnie i tak zobacze, ale sciagne - bo niewarto do kina isc...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ja tam lubię całą serię, wszystkie te filmy ogląda się z przyjemnością :)

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Ja 5-kę obejrzę z przyjemnością, zwłaszcza, że obsada rzuca na kolana.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

F&F 1-3 mi się podobały, 4 reprezentowała biedę.. Ale na kolejną część mimo to i tak chętnie pójdę!
Wczoraj byłem na Maczecie i była zdecydowanie lepsza niż oczekiwałem.
Machete Don't Text. :D

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

http://www.youtube.com/watch?v=qLoKm_vUsFY

The Season Of The Witch zapowiada się jako bardzo warhammerowy film. Wiedźmy, inkwizycja itd :mrgreen:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Titanic to był fantastyczny film! Nigdzie tak pięknie nie pokazali, jak koleś sobie rozwala łeb o śrubę okrętową. Lubię powtarzać kilka razy tę scenkę, kiedy oglądam rzeczone filmidło - zawsze tak samo mnie rozbawia :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

ODPOWIEDZ