Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Re: Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.

Post autor: Shaga »

Wiadomo już coś na temat księgi albo chociaż jakichś nowych modeli na 8 ed?
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Raczej nieprędko coś dostaniemy :roll:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Póki co cisza... zero wieści. Przynajmniej ja nie trafiłem na nic co by było jakoś sensownie ugruntowane.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Raport z turnieju w sklepie Imperium z dn. 11.12.2010 r :)

Pozdrawiam i milej lektury :)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Ciekawi mnie czemu GW tak bardzo igronrują krasnoludy, czy sprzedają się on tak dobrze że nie trzeba ich reklamować ani montować nowych modeli czy tak źle że lepiej nimi już sobie głowy nie zawracać a może dlatego że wszystkie nowo wypuszczone zestawy kiepsko się sprzedawały a natomiast te stare dobrze więc GW nie widzi sensu w dawaniu dla krasnoludów czegokolwiek nowego.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Wydaje mi się, że DWarfy są obecnie jedną z popularniejszych armii. W sumie poszczególne oddziały różnią się między sobą nieznacznie, więc nie ma zbyt dużego pola manewru... Zawsze jednak można liczyć na ciekawe konwersje ;]
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Były jedną z najpopularniejszych armii dopóki istniał BFSP, teraz niestety starsznie trudno trafić na gracza pokurczy, wielu z nich porzuciło brodopyski na rzecz 40-stki lub innych armii. Spory procent krótkonogów graczy stanowili nowi graczy kupujący powyższy zestaw, teraz gdy już go nie i krótkonogów jest mniej.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

No nie wiem - na Mackach było ich duuuuuużo i gęsto.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Rzeczywiście było dużo, lecz głównie w roli małej armii na 1000pkt. z 3 scrollami na Runesmithie i maszynkami. :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Fakt, można zauważyć "przypływ" osób grających krasnoludami. Na pewno część z nich to gracze, którzy nie widzieli się na turniejach w konwencji siódmej edycji, krótko mówiąc - wyszli z podziemi i ruszyli do boju. Pytanie, jak duży odsetek stanowi reszta graczy... sezonowcy? ;)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Mac pisze:Rzeczywiście było dużo, lecz głównie w roli małej armii na 1000pkt. z 3 scrollami na Runesmithie i maszynkami. :P
Trochę żałuję, że nie miałem okazji zagrać na 3k Dwarfami, bo taką opcję mi przedstawił w pewnym momencie Jardzioch... A tak to Mac, rzeczywiście, Dwarfy reprezentowane były głownie przez maszyny, 250pkt kuszników albo thundów i runiarza. Moja aktywność ograniczona była tylko do fazy magii (dispell na swoich dwóch kostkach albo scrollem) i shootingu i wiary w to, że przez WE nic nie przejdzie. A ak mógłbym się pobawić, z Minerami, kowajdłem, Rangerami, BSB ze Strollazem (jakoś tak chyba się to pisze ;]). To by dopiero było coś!

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak wygląda miejsce krasnoludów na turniejach w 8ed?
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Chodzi ci o to czy turniejowo są mocną armią?

w 8ed. krasie sporo zyskały, z mocno średniej stały się całkiem mocne. Oczywiście do mocy jaką mają VC, DE czy Woch sporo nam brakuje, ale i nawet z tymi armiami możemy powalczyć o zwycięstwo :)
Jest to też dobra armia do parówek co potwierdzają chociażby wyniki Strategikonu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Można gdzieś w necie znaleźć wyniki ze Strategikonu?
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

A ja mam takiego problema:

Pytanko 1: Jak zjeść klocek great swordów z kapitanem i warrior priestem tak, żeby nie angażować w to połowy swojej armii? Tak w ogóle da się to zbić w close combat, aby nie stracić przy tym całego oddziału?

Pytanko 2: Jak zjeść chaos lorda który leci na 7 atakach s6, niweluje moce magicznych przedmiotów przeciwnika i ma asv 0+ o.o?

Edit: Pytanko 1 jest bez lordów.
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Najlepiej będzie chyba nie wdawać się z nimi w ogóle w combat, o ile to oczywiście możliwe - jakbyś miał kowadło, to mógłbyś obcinać im marsz i te sprawy. Wyjściem może być również posyłanie mu na pożarcie małych i punktowo tanich unitów, ew. jakiegoś Dragon Slayera. Poza tym walisz i ćwiartujesz takowy kloc zmasowanym strzelaniem, później dopiero kończąc go w CC.

2. Z działa go!!!

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

ma asv 0+
pewnie blad przy pisniu bo nie mozna miec AS na 0+ (albo ktos cie walowal ;) )
jesli to woch, to chyba niweluje tylko magiczna bron.

taki lord chalasu dosc sporo kosztuje.
- mozliwoscia jest utrzymanie go w combacie i w tym momencie rozprawienie sie z reszta armii, a tego herosa olac,
- tak jak powiedzial cahir, rozstrzelac go z cannona/klopy,
- zaszarzowac go klockiem 30 longow/hamkow z warbannerem.

pewnie pare sposobow by sie jeszcze znalazlo.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

To ktoś ładnie mnie wałował, bo lord chaosu miał asv 0+ i niwelował wszystkie magiczne itemy przeciwnika, zjadł mi mojego lorda na tarczy jak batonika.

A tych gsów nie da się zbić jakimś klockiem? Gram ostatnio na samej piechocie ;E
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Ale weź pod uwagę również fakt, że Dwarfy nie mają typowych magicznych itów. Co to w ogóle za przedmiot, WTF?
Mamy runy i imo wydaje mi się, że to jest jak z ichnimi scrollami - oni mogą brać ograniczoną ilość a my ładujemy run ile wlezie. :twisted:
Ale AS na 0+?? przecież każda 1 wyrzucona to oblany test, więc jeśli dotałeś takiego wała, że kolo powiedział "ja to nie muszę kulać, bo mam 0+"... ja bym z nim już nie grał.

ODPOWIEDZ