BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki

Post autor: swieta_barbara »

Wniosek odrzucony. Na Bazyliszku tylko sniety_rabarbar jest modelem dla prawdziwych facetow :P

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

swieta_barbara pisze:Wniosek odrzucony. Na Bazyliszku tylko sniety_rabarbar jest modelem dla prawdziwych facetow :P

zgadzam sie! :) troche niebardzo wiem jak to waaagh dziala - malo grywam z orcami :P
przed szarza lecimy d6 w kierunku najblizszego przeciwnika (nawet jak stalem bokim czy tylem, obracam sie i moge wszarzowac?) a czy dostajemy bonus z czaru? asf + reroll trafien?
Byłoby zbyt pieknie jak na moje oko.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Na poczatku tury deklarujesz uzycie waaagh. Lecisz d6 w kierunku najblizszego wroga (jak nie widzisz zadnego, to do przodu), potem mozesz normalnie zadeklarowac szarze. Mozna tego uzyc do wyjscia z domku, albo zobaczenia wroga, ktorego na poczatku tury sie nie widzialo.

Dodatkowych bonusow nie ma, prawdziwy ork radzi sobie bez glupich sztuczek (przynajmniej wedlug fluffu).

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

a dziala to na wszystkie unity? czy tylko na 1?

nastepne pytanie: czy janusz moze wskazac wlasnego maga by nie mial IFek? czy tylko przeciwnika?

edit.
dobra doczytalem :P:P:P my mistake.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2010, o 12:52 przez krejzihed, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

na jakie unity? przeczytaj zasady ogólne bazyliszków

tak janusz może wskazać dowolnego maga na stole
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

swieta_barbara pisze:Na poczatku tury deklarujesz uzycie waaagh. Lecisz d6 w kierunku najblizszego wroga (jak nie widzisz zadnego, to do przodu), potem mozesz normalnie zadeklarowac szarze. Mozna tego uzyc do wyjscia z domku, albo zobaczenia wroga, ktorego na poczatku tury sie nie widzialo.

Dodatkowych bonusow nie ma, prawdziwy ork radzi sobie bez glupich sztuczek (przynajmniej wedlug fluffu).
Wyjście z domku z Waagh to mega słaby kmin. Proponuje lekturę zasad.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

fcking shit a ja juz myslalem ze to noirmalne waagh, ehh no to chyba jednak zetka wejdzie

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

A może templar?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kalesoner pisze:Tak jak zapowiadaliśmy wcześniej, ograniczenia Bazyliszka są zależne od ograniczeń na Euro, tak więc powyższy link zawiera obowiązujące na ten moment ograniczenia.
to wrzuc to miśku do regulaminu ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Jeśli ktoś z Was testował już bazyliszki to piszcie swoje wrażenia w tym temacie, chcielibyśmy domknąć do końca roku całkowicie kwestie zasad niezwiązanych z ETC i dodatkowymi atrakcjami. Nie wykluczamy małego prezentu na święta, ale to nic pewnego. 8)
Jest już wprowadzony w pierwszym poście nowy AR i drobne zmiany na Peszku (fear, stomp) i Ż34 (armour save).
Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

nie wiem co sie w Z-34 zmienilo, AS 2+ ma jak mial wiec ocb ?

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

miał na 3+
hevy armor-5+
shield-4+
niegłupi cold one-3+[zwykły cold miałby tutaj na 2+ ale ten się nie nazywa cold one tylko niegłupi cold one]

teraz ma na 2+

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Zestaw krasnale + Janusz Janusz powoduje, że bez dwóch magów z nimi nie pogram _-_ Mocny jest trochę

Btw - steadfast widzę w tym nowym EURO (dokłądnie > Jurak widzi ^^) jest rulebookowy czyt. nieściągalny?

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Czy ten anty if/miscast dziala np na boh? czy on poprostu zabiera 2x6 ?? I ważniejsze pytanie. Czy ktoś z Wawy byłby w stanie w piatek przenocowac i dowiezc potem mnie na miesjce turnieju ?? byłbym bardzo wdzięczny :)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Toczu przeczytaj uważnie, na miejscu masz nocleg. Musisz sobie tylko dojazd załatwić a na to czas jeszcze :D
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Kotson sprawa wygląda nastepująco że jestem w Wawie wolny gdzies tak od 18? do tego nie jestes z Wawy wiec prosba prawdopodobnie nie do cb chyba ze masz propozycje. A do Łomianek sie raczej z wawy łatwo nei dostane więc z tąd sie wzięła moja prośba...

Kalesoner
Szczur Królów

Generalnie to jest tak, że być może dla części osób, podobnie jak w zeszłym roku uda nam się załatwić w nocleg w szkole już z piątku na sobotę. Nie chcę zapeszać, więc mówię że jest szansa, ale to wszystko zależy od dobrej woli szkoły.

W każdym razie wiem już, że podobnie jak w zeszłym roku zapraszamy Was w sobotę po bitwach do Tawerny (500m od miejsca turnieju) na imprezę, sziszę i alko w atrakcyjnych cenach. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Z wawy do łomianek jest super dojazd :D prosto z metra wsiadasz w busa i jedziesz pod samą halę.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

poza tym, o 18-19 idealnie nadasz się do pomocy w noszeniu blatów ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Kalesoner pisze:zapraszamy Was w sobotę po bitwach do Tawerny (500m od miejsca turnieju) na imprezę, sziszę i alko w atrakcyjnych cenach. :)
Czyli znowu będziecie sprzedawać browar w puszkach a bar będzie zamknięty?

ODPOWIEDZ