Zrobią się dość drodzy... a jak nimi odpowiednio się zagra to nie ma co do nich strzelać.wichrun pisze:Jeszcze mi przyszedł do głowy nurgle z light armour, włóczniami i ewentualnie oszczepami. hmmm chyba muszę kupić drugą piątkę
Jak zacząć zbierać chaosowe puszki
Moderator: JarekK
Re: Jak zacząć zbierać chaosowe puszki
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.
Najpopularniejsze są dwie opcje:
Tzeentch + lekka zbroja, tarcza
Khorne + wielka broń (ew. cep)
A jeśli chodzi o to jak lepić figurki to ja lepię tak, żeby wszystkiego było po trochę, czyli 1/3 z cepami, 1/3 z dwoma broniami i 1/3 z tarczami. W razie czego wystawiam wybraną opcję buildu do 1 szeregu i wiadomo w co oddział jest wyposażony.
A jeśli chodzi o to jak lepić figurki to ja lepię tak, żeby wszystkiego było po trochę, czyli 1/3 z cepami, 1/3 z dwoma broniami i 1/3 z tarczami. W razie czego wystawiam wybraną opcję buildu do 1 szeregu i wiadomo w co oddział jest wyposażony.
Ja tam robię sobie po jednym oddziale z każdą bronią i na bitwę wybieram sobie, który będzie walczył 

Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, o 11:59 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- gerald_tarrant
- Masakrator
fakt 2 najlepsze opcjeWaldi pisze:Najpopularniejsze są dwie opcje:
chociaż ostatnio potestowałem nurglowych z GW i np na HE sprawdzili się świetnie
nie dosyć, że ciężko było ich ustrzelić, to jeszcze po zmiękczeniu helenami wielkiego kloca WL w combacie złamali ich i zagonili
[fakt, że helka 2x hit i połowy kloca nie było, ale zawsze to miło

Co polecilibyście jeszcze dokupić do tego co już mam tak żeby złożyć sensowną/klimatyczną armię na 2000/2500 ptk? Dotąd głównie kolekcjonowałem chaośników a teraz mam zamiar też nimi trochę pograć
Obecnie jestem w posiadaniu:
24x Maruder (i kolejnych 16 już do mnie jedzie)
15x Chaos Warrior
5x Chaos Knight
5x Maruder Horseman
10x Chaos Warhunds
2x Chaos Spawn
1x Chaos Warshrine
+ oczywiście paru charakterów
Obecnie jestem w posiadaniu:
24x Maruder (i kolejnych 16 już do mnie jedzie)
15x Chaos Warrior
5x Chaos Knight
5x Maruder Horseman
10x Chaos Warhunds
2x Chaos Spawn
1x Chaos Warshrine
+ oczywiście paru charakterów
- gerald_tarrant
- Masakrator
obejrzyj sobie rozpiski to będziesz miał pojęcie jak to wszystko wygląda
ogólnie brakuje ci dużo maruderów pieszych i warriorów oraz helcanona
ogólnie brakuje ci dużo maruderów pieszych i warriorów oraz helcanona
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 82#p697882
Tu masz moją rospę którą da się zrobić z twoich figurek po "niewielkich" zakupach...
Tu masz moją rospę którą da się zrobić z twoich figurek po "niewielkich" zakupach...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Grolshek pisze:http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 82#p697882

Witam wszystkich formułowiczów, jestem nowy i chyba będę zaczynał przygodę z WH FB
No i skoro piszę w tym temacie, domyślic sie łątwo, że armia warrior of chaos mi się bardzo spodobała i kieruję swoje pierwsze pytanie: Czy to dobra armia na początek?
Drugie pytanie brzmi: Co kupic na początek? Oczywiście myslalem o potężnym batalionie i miec już te 47 figsów ale dalej jak?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam

Drugie pytanie brzmi: Co kupic na początek? Oczywiście myslalem o potężnym batalionie i miec już te 47 figsów ale dalej jak?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam

batalion to całkiem niezły pomysł do tego jeszcze jakiś bohater do walki i czarodziej.
pózniej dokup troche grasantów żeby zwiększyć ich liczbe ( bo tych w batalionie jest jednak za mało)
rozegraj kilka gier 4fun potem dokup figurki i ukierunkuj armie jak lubisz grać np.mobilna armia na kawaleri albo mass dobrze opancerzonej piechoty. WoCh gra sie fajnie ma ładne figurki i całkiem nieżle sprawdza sie w boju. Minusem jest brak strzelania ( procz hellcannona brak innych strzelców). Nie sugeruj sie tylko moją wypowiedzią ba ja casaulem jestem.
pózniej dokup troche grasantów żeby zwiększyć ich liczbe ( bo tych w batalionie jest jednak za mało)
rozegraj kilka gier 4fun potem dokup figurki i ukierunkuj armie jak lubisz grać np.mobilna armia na kawaleri albo mass dobrze opancerzonej piechoty. WoCh gra sie fajnie ma ładne figurki i całkiem nieżle sprawdza sie w boju. Minusem jest brak strzelania ( procz hellcannona brak innych strzelców). Nie sugeruj sie tylko moją wypowiedzią ba ja casaulem jestem.
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35
raczej mroczne elfy- ale odradzam, chociaż podobno mocną magie mają to nie jestem do nich przekonany
tomb kings(krolowie grobowcow)- dosyc slabe jednostki ale mozna je wskrzeszac, osobiscie wolalbym juz vc(wampiry).Jest to praktycznie to samo(choc inny klimat) tyle ze maja kilka dobrych jednostek i duzo mozna powskrzeszac, maja silnych bohaterow
tomb kings(krolowie grobowcow)- dosyc slabe jednostki ale mozna je wskrzeszac, osobiscie wolalbym juz vc(wampiry).Jest to praktycznie to samo(choc inny klimat) tyle ze maja kilka dobrych jednostek i duzo mozna powskrzeszac, maja silnych bohaterow
Ostatnio zmieniony 4 mar 2011, o 21:35 przez woolfik, łącznie zmieniany 1 raz.
Yhm, Yhm, narazie ogarniam zasady ( strona bodajże 46, rozpoczynam rozdział walki wręcz, ale podręcznik dośc kiepskawy juz prawie nic nie pamietam gdyby byly wiecej i czesciej podsumowań ;p ) ale co nieco rozumiem, tak więc pozastanawiam się, sęk w tym że dla mnie oprócz zdolności bojowych liczy się wygląd a bardzo lubię kościotrupki
no trudno, czarne puszki tez nie sa złe 
Pomyślę, pomyślę, a narazie rwę się do czytania, a że mam narazie 500 zł, spokojnie kupię armie, i inne rzeczy ( kostki, miarki, dupki ) i w szczególności farbki
A jakieś jeszcze armie byście polecili na początek, taka mało skomplikowana najlepiej ;P No chociaż przyznać muszę, że ze zmienianiem armii jest nieco problemów, i straty czasu ;| więc najlepiej jakaś jedną, a porządną, bo musze się szybko zdecydować, bo niedługo chcemy z kolegami już figurki zamawiać

Pomyślę, pomyślę, a narazie rwę się do czytania, a że mam narazie 500 zł, spokojnie kupię armie, i inne rzeczy ( kostki, miarki, dupki ) i w szczególności farbki

A jakieś jeszcze armie byście polecili na początek, taka mało skomplikowana najlepiej ;P No chociaż przyznać muszę, że ze zmienianiem armii jest nieco problemów, i straty czasu ;| więc najlepiej jakaś jedną, a porządną, bo musze się szybko zdecydować, bo niedługo chcemy z kolegami już figurki zamawiać

może HE całkiem pożądna magia i strzelanie i mozesz wiecej jednostek specjalny chwystawić.
są też lizardmeni magia też porządna tam jest piechota tylko troche gorsza od wojowników chaosu postrzelać też sie da
i mają DINOZAURY.
wybór armi żalezy od twoich upodobań dla wygląduarmi i stylu gry.
są też lizardmeni magia też porządna tam jest piechota tylko troche gorsza od wojowników chaosu postrzelać też sie da
i mają DINOZAURY.
wybór armi żalezy od twoich upodobań dla wygląduarmi i stylu gry.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2011, o 22:18 przez Rogal700, łącznie zmieniany 2 razy.
WoCH W.19/R.9/P.7