Jak zacząć zbierać chaosowe puszki

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DOC
"Nie jestem powergamerem"

Re: Jak zacząć zbierać chaosowe puszki

Post autor: DOC »

wichrun pisze:Jeszcze mi przyszedł do głowy nurgle z light armour, włóczniami i ewentualnie oszczepami. hmmm chyba muszę kupić drugą piątkę ;)
Zrobią się dość drodzy... a jak nimi odpowiednio się zagra to nie ma co do nich strzelać.
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

derkens
Pseudoklimaciarz

Post autor: derkens »

Jak najlepiej złożyć Chaos maruderów (wolałbym nurglitów ale jestem otwarty na propozycje).

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Najpopularniejsze są dwie opcje:
Tzeentch + lekka zbroja, tarcza
Khorne + wielka broń (ew. cep)

A jeśli chodzi o to jak lepić figurki to ja lepię tak, żeby wszystkiego było po trochę, czyli 1/3 z cepami, 1/3 z dwoma broniami i 1/3 z tarczami. W razie czego wystawiam wybraną opcję buildu do 1 szeregu i wiadomo w co oddział jest wyposażony.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Ja tam robię sobie po jednym oddziale z każdą bronią i na bitwę wybieram sobie, który będzie walczył :)
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, o 11:59 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Waldi pisze:Najpopularniejsze są dwie opcje:
Tzeentch + lekka zbroja, tarcza
Khorne + wielka broń (ew. cep)
fakt 2 najlepsze opcje
chociaż ostatnio potestowałem nurglowych z GW i np na HE sprawdzili się świetnie

nie dosyć, że ciężko było ich ustrzelić, to jeszcze po zmiękczeniu helenami wielkiego kloca WL w combacie złamali ich i zagonili
[fakt, że helka 2x hit i połowy kloca nie było, ale zawsze to miło :mrgreen: ]

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

Co polecilibyście jeszcze dokupić do tego co już mam tak żeby złożyć sensowną/klimatyczną armię na 2000/2500 ptk? Dotąd głównie kolekcjonowałem chaośników a teraz mam zamiar też nimi trochę pograć

Obecnie jestem w posiadaniu:
24x Maruder (i kolejnych 16 już do mnie jedzie)
15x Chaos Warrior
5x Chaos Knight
5x Maruder Horseman
10x Chaos Warhunds
2x Chaos Spawn
1x Chaos Warshrine
+ oczywiście paru charakterów

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

obejrzyj sobie rozpiski to będziesz miał pojęcie jak to wszystko wygląda

ogólnie brakuje ci dużo maruderów pieszych i warriorów oraz helcanona

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 82#p697882

Tu masz moją rospę którą da się zrobić z twoich figurek po "niewielkich" zakupach...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Grolshek pisze:http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 82#p697882

Tu masz moją rospę którą da się zrobić z twoich figurek po "niewielkich" zakupach...
:lol2: :lol2: :lol2:

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Post autor: pojutrzee »

Witam wszystkich formułowiczów, jestem nowy i chyba będę zaczynał przygodę z WH FB :) No i skoro piszę w tym temacie, domyślic sie łątwo, że armia warrior of chaos mi się bardzo spodobała i kieruję swoje pierwsze pytanie: Czy to dobra armia na początek?
Drugie pytanie brzmi: Co kupic na początek? Oczywiście myslalem o potężnym batalionie i miec już te 47 figsów ale dalej jak?

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Na początek to z pewnością dobra armia, i dosyć łatwo się nią gra.
Osobiście nie posiadam tej armii, a więc co do kupna to nie pomoge. Życze powodzenia :wink:

Awatar użytkownika
Rogal700
Chuck Norris

Post autor: Rogal700 »

batalion to całkiem niezły pomysł do tego jeszcze jakiś bohater do walki i czarodziej.
pózniej dokup troche grasantów żeby zwiększyć ich liczbe ( bo tych w batalionie jest jednak za mało)
rozegraj kilka gier 4fun potem dokup figurki i ukierunkuj armie jak lubisz grać np.mobilna armia na kawaleri albo mass dobrze opancerzonej piechoty. WoCh gra sie fajnie ma ładne figurki i całkiem nieżle sprawdza sie w boju. Minusem jest brak strzelania ( procz hellcannona brak innych strzelców). Nie sugeruj sie tylko moją wypowiedzią ba ja casaulem jestem.
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Nie mają strzelań? ojć to nie dobrze, bo zanim do przeciwnika dojdę, moga mi wybić pół armii.. ;P Takie przypadki miałem nieraz w lotrze, kiedyś grałem. No to pomyślę jeszcze. Co myślicie o królach grobowców, ciemnych elfach?

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

raczej mroczne elfy- ale odradzam, chociaż podobno mocną magie mają to nie jestem do nich przekonany
tomb kings(krolowie grobowcow)- dosyc slabe jednostki ale mozna je wskrzeszac, osobiscie wolalbym juz vc(wampiry).Jest to praktycznie to samo(choc inny klimat) tyle ze maja kilka dobrych jednostek i duzo mozna powskrzeszac, maja silnych bohaterow
Ostatnio zmieniony 4 mar 2011, o 21:35 przez woolfik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

zdecyduj sie najlepiej jak chcesz zagrac: na strzelaniu, na piechocie, na magii, czy moze zbalansowana armia(wszystko po trochu)

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Yhm, Yhm, narazie ogarniam zasady ( strona bodajże 46, rozpoczynam rozdział walki wręcz, ale podręcznik dośc kiepskawy juz prawie nic nie pamietam gdyby byly wiecej i czesciej podsumowań ;p ) ale co nieco rozumiem, tak więc pozastanawiam się, sęk w tym że dla mnie oprócz zdolności bojowych liczy się wygląd a bardzo lubię kościotrupki :) no trudno, czarne puszki tez nie sa złe :D
Pomyślę, pomyślę, a narazie rwę się do czytania, a że mam narazie 500 zł, spokojnie kupię armie, i inne rzeczy ( kostki, miarki, dupki ) i w szczególności farbki :)
A jakieś jeszcze armie byście polecili na początek, taka mało skomplikowana najlepiej ;P No chociaż przyznać muszę, że ze zmienianiem armii jest nieco problemów, i straty czasu ;| więc najlepiej jakaś jedną, a porządną, bo musze się szybko zdecydować, bo niedługo chcemy z kolegami już figurki zamawiać :)

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

nad tym trzeba sie troche dluzej zastanowic, sam jako poczatkujacy juz zmienilem armie.
Dobrą armia na poczatek sa wg. mnie wlasnie wojownicy chaosu lub wampiry

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Są też krasnoludy, o ktorych zapomniałem :wink:
Ale tam praktycznie stoisz całą gre i strzelasz z armat,katapult itp

Awatar użytkownika
Rogal700
Chuck Norris

Post autor: Rogal700 »

może HE całkiem pożądna magia i strzelanie i mozesz wiecej jednostek specjalny chwystawić.
są też lizardmeni magia też porządna tam jest piechota tylko troche gorsza od wojowników chaosu postrzelać też sie da
i mają DINOZAURY.
wybór armi żalezy od twoich upodobań dla wygląduarmi i stylu gry.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2011, o 22:18 przez Rogal700, łącznie zmieniany 2 razy.
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Lizardmenów zdecydowanie polecam. Są troszke mniej opancerzeni i wyszkoleni od chaosu, ale można postrzelać i dobra magia jest

ODPOWIEDZ