Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: QQrydza »

Slavów się bierze tyle, ile aktualne ograniczenia EURO pozwalają ^^ czyli 3 x 40 na dziś. Co do samego EURO - od kiedy jest LoS na dwellersów to nie gram już na dzwonie ^ ^ Efekt jest dobry

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Nie wiem czy to gdzieś było.
Cracks call działa na czołg?
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

tak

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

tak, działa

EDIT ups, ubiegles mnie

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Siła.
Dzięki.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tylko pamiętaj, że czołg jest rydwanem :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twoja-Stara »

Mam polski podręcznik do szczurków i mam takie pytanie ... czy jeżeli clanraty (LD 5) mają 5 szeregów (nie licząc pierwszego) to czy do Ld dodaje się 5 ,a wtedy liderka wynosiła by 10 czy można dodać tylko 3 do ld ,bo w AB jest uwzglednione "dodają aktualną premie za liczbę szeregów" ,a premia za szeregi może wynosić maks +3 i tutaj jest problem ????

Drugie pytanko: nie znam się zbyt na tej edycji dlatego też czy jeżeli czar mówi zdaj inicjatywę lub zgiń i mój piecyk nie zda to ginie ??? Bo wiem że teraz jakieś tam typy jednostek nie zdają danych testów ,ale niestety nie posiadam podręcznika 8ed. Jak ktoś mógł to jakoś rozpisać z przykładami i typami jednostek to byłbym wdzięczny...

Trzecie pytanko: tutaj potrzebuje odpowiedzi specjalisty bo pytanie dotyczy bardziej ogólnych zasad ... Czy jeżeli mamy horde clanratów i taki drzewiec doszarżował to jednego z rogów oddziału(ledwo co) ,to czy może się tylko zmaksymalizowac czy też dostawić jak chce np. na drugi koniec jednostki???

Z góry dzięki !
Powrót WE

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

1. +3 to max ile możesz dodać.

2. Ja nie zda to wyparowuje.

3. Raczej tylko maksymalizować, dostawianie na drugi koniec jednostki, w momencie, kiedy ruchu starcza tylko na dojście do rogu, to lekka przeginka ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twoja-Stara »

Ok dzięki ,ale prosiłbym a bardziej szczegółowe tłumaczenia tak jak napisałem w poprzednim poście
Powrót WE

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

A jakie masz jeszcze niejasności #-o ??

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Twoja-Stara pisze:Mam polski podręcznik do szczurków i mam takie pytanie ... czy jeżeli clanraty (LD 5) mają 5 szeregów (nie licząc pierwszego) to czy do Ld dodaje się 5 ,a wtedy liderka wynosiła by 10 czy można dodać tylko 3 do ld ,bo w AB jest uwzglednione "dodają aktualną premie za liczbę szeregów" ,a premia za szeregi może wynosić maks +3 i tutaj jest problem ????

Drugie pytanko: nie znam się zbyt na tej edycji dlatego też czy jeżeli czar mówi zdaj inicjatywę lub zgiń i mój piecyk nie zda to ginie ??? Bo wiem że teraz jakieś tam typy jednostek nie zdają danych testów ,ale niestety nie posiadam podręcznika 8ed. Jak ktoś mógł to jakoś rozpisać z przykładami i typami jednostek to byłbym wdzięczny...

Trzecie pytanko: tutaj potrzebuje odpowiedzi specjalisty bo pytanie dotyczy bardziej ogólnych zasad ... Czy jeżeli mamy horde clanratów i taki drzewiec doszarżował to jednego z rogów oddziału(ledwo co) ,to czy może się tylko zmaksymalizowac czy też dostawić jak chce np. na drugi koniec jednostki???

Z góry dzięki !
sorry to oznacza że moich 20 clanratów 5x4 ma ld 8 bo jeśli tak to super przynajmniej nie będą co chwile wiali?
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

tak,ponad to jak masz w pobliżu grey seera/warlorda i BSB to masz 10ld z przerzutem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

sam warlord wystarczy do przerzutu? w pobliżu to znaczy 6"?
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

do przerzutu potrzebny jest BSB i rozdaje od przerzuty w 12".
Warlord/ Greyseer jeśli są genralem to w 12 "rozdają swoją LD (którą później modyfikujesz o ilość szeregów)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

dzięki
Obrazek

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

czy czary takie jak:
-plaga
-13stka
-wither
- crack call
seer moze rzucac z combatu?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Trzy pierwsze na pewno, czwarty chyba też. Problem jest taki, że nie wiadomo czy crack's call może przejść przez oddział przeciwnika związany walką z seerem - gdzieś spotkałem się z interpretacją, że czary tego typu nie mają celu, więc można je tak rzucić, ale to nie jest wykładnia zasad.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

można wszystkie 4, tylko pamiętaj że 13 wymaga LOSa.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

seer na dzwonie i w kombacie widzi na okolo?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

na potrzeby castowania tak, jest zapisek w AB
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

ODPOWIEDZ