Nagonka na karpia.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Re: Nagonka na karpia.

Post autor: Breslauer »

kubon pisze:Cóż to już wasza homofobia i z tym odsyłam do psychiatry :lol2:
Homofobia to raczej jest chyba odnośnie orientacji seksualnych a nie jedzenia, więc kto tu jest ignorantem? :wink:
Człowiek je mięso - to jest naturalne. Drodzy weganie/wegetarianie - nigdy nie jedliście mięsa? Pewnie odwidziało się wam dopiero jak już mieliście dobrze rozwinięte organizmy więc z rok/dwa lata temu? :roll:
Człowiek jest wszystkożerny - je rośliny jak i mięso. Potrzebuje tych obu rzeczy w swojej diecie...
Jednakże uważam, że znęcanie się nad zwierzętami to patologia, którą należy tępić. Zwierzęta które są przeznaczone na jedzenie powinno się zabijać humanitarnie - tak by nie poczuło, że umiera.

Piszę tak ja, anarcho-komunista! :wink:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Istotnym błędem w Twoim rozumowaniu, jest uznanie, że zwierzęta nie rozumują. Dowód? Proszę bardzo. Gdy nauczono pewną szympansicę języka migowego, ona sama zaczęła na podstawie znanych sobie słów, wymyślać określenia na nieznane sobie przedmioty.
Tak, szympansy w określonych warunkach są w stanie osiągnąć poziom inteligencji odpowiadający mniej więcej półtorarocznemu człowiekowi, jednak wyżej już się nie wespną; udowodniłeś z resztą jedynie, że te parodie ludzi są po prostu wyżej od innych zwierząt i ich najbardziej zaawansowane stada zaczęły się pomału zbliżać do paleolitu.
Ponadto zwierzęta wbrew Twojemu rozumowaniu, obchodzi, że ginie towarzysz z ich stada. Słonie którym odstrzelono matki, wpadają w długotrwałą depresję. Tak samo młode zwierząt kopytnych.
Jak tak dalej pójdzie słonie wynajdą własną religię i będą budować grobowce :roll: , ale to długo jeszcze.
Nie wspomnę już o udowodnionych przypadkach adoptowania przez samice młodych innego gatunku. To już nie było podyktowane instynktem, prawda?
To akurat z dupy przykład, bo może to być podyktowane ciążą urojoną, podczas którego samica realizuje program opieki nad potomstwem, którego w rzeczywistości nie ma, więc jak się trafi jakieś rzeczywiste, to zaczyna się nim opiekować, bo zostaje to wymuszone przez hormony i instynkt.
Jest zbyt wiele przykładów na to, że zwierzęta to istoty czujące. Wiadomo, że ryby, czy insekty, mają tę świadomość mniejszą niż płazy i gady, a te mniejszą niż ssaki. Ale każde zwierzę w jakimś stopniu ją posiada.
Ryby należą do tych głupszych, więc na prawdę nie ma sensu się nad nimi użalać. Chomiki też i to chyba nawet bardziej. Głupota chomika jest wręcz porażająca :shock: . Jako wędkarz (z myślistwem jest za dużo zachodu) powiem jeszcze, że karp potrafi rozróżniać smak i go zapamiętać, jak również kryjący się przy kulce proteinowej haczyk, bo to jest mu potrzebne, i jak się ukłuje to już go więcej na to nie chwycisz w tym sezonie. Za to okonie można wyciągać jednego za drugim, nawet jak go wypuścisz możesz go złapać jeszcze raz, kompletnie nie zwracają uwagi na odbywającą się wokół hekatombę. Uznam że zwierzęta są w stanie rozumować, gdy stworzą cywilizację mogącą zagrozić naszej. Reagowanie na bodźce jest z resztą przydatne, gdy się chce unikać uszkodzeń ciała.

Kubon, zapraszamy do dyskusji, trzeba podkręcić temperaturę! :twisted:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

nindza77 pisze:Dlatego nie widzę, bo człowiek jest w stanie żywić się bez produktów odzwierzęcych (i być przy tym bardzo zdrowym jeśli zachowa odpowiednią dietę)
Interesująca teoria. A teraz idź obczaj wyniki badań nad zdrowiem wegan, a zwłaszcza rozwoju dzieci na wegańskiej diecie. Może zrozumiesz dlaczego w wielu cywilizowanych krajach za trzymanie dziecka na diecie wegańskiej można stracić prawa rodzicielskie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Tomash pisze:
nindza77 pisze:Dlatego nie widzę, bo człowiek jest w stanie żywić się bez produktów odzwierzęcych (i być przy tym bardzo zdrowym jeśli zachowa odpowiednią dietę)
Interesująca teoria. A teraz idź obczaj wyniki badań nad zdrowiem wegan, a zwłaszcza rozwoju dzieci na wegańskiej diecie. Może zrozumiesz dlaczego w wielu cywilizowanych krajach za trzymanie dziecka na diecie wegańskiej można stracić prawa rodzicielskie.
Obczaiłem już dawno, kilka wniosków przedstawiłem na bodaj pierwszej stronie tematu :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Temat tematu - wywołał minkę :D.
@Nindza77
Jaki masz w tym wszystkim cel? Z tego co czytałem, było Ci przykro, że jakieś 60% wypowiadających się w tym temacie nazywa zwierzęta rzeczami bez uczuć. No mi też jest przykro, ale co zrobisz, niektórzy ludzie też nic nie czują i niestety gatunek warunkuje im życie w kiciu zamiast posiekać ich do jakiegoś serdelka. Ograniczoność myślenia "ja jeść mięso!" brzmi wyjątkowo zabawnie w zestawieniu z "jak to nie jestem wyżej w hierarchii niż koń?". Niewielu z nich, jeszcze tych z choć odrobiną kultury pojmie co chcesz przekazać. Bitwa jest przegrana na wstępie. Bo to tak, jakbyś chciał pierwiastków uczyć chłopca w zerówce, oczywiście nie znającego tabliczki mnożenia.
EDIT:
O, przypomniał mi się przykład tych kilku skurwysynów co Husky'ego zamęczyli przywiązując go do auta aż mu łba nie urwało. No powiedz mi, któryś z Was, czy to ludzie, czy zwierzęta (w domyśle, czy faktycznie zasługują na określenie wyższymi nad pozostałymi zwierzętami?).
O rasie czarnej też wspomnę, bo też kiedyś była uważana za zwierzęta. Nauka idzie do przodu... Być może małpki niedługo dostatecznie dopakujemy by mieć z nich chociaż niewolników do robót drogowych :wink:

A co do diet wszelkich - ok, fajnie, ludzkość wynalazła sposób na kontrolowanie swojego rozwoju, wymyślono zastępniki całego mięsa, jakie przeciętny jej przedstawiciel zjada. Ale po pierwsze przyznam rację tym, którzy mówią, że "do mojego jadłospisu mi się nie wpierdalaj" (jakkolwiek można było to zwyczajnie bez wulgaryzmu napisać), bo to daleko zbyt prywatna sprawa, by wprowadzać jakieś regulacje, czy zmieniać tak wielkim rzeszom sposób żywienia dla wyższego (a właściwie romantycznego i utopijnego) dobra. Po drugie, jak w przypadku genetycznie modyfikowanej żywności istnieją obawy, czy ingerencje na tak głębokim poziomie mogą nie mieć skutków w skali kilku pokoleń, zamiast lat. Podobnież boję się rewelacji ostatnich czasów, w których lansuje się takie roślinożerne teorie.

Mimo wszystko autentycznie wkurwia mnie pojmowanie "wegetarianin = pedał". A co ma piernik do wiatraka, nikt jakoś nie tłumaczy. Ja też radośnie wpadam czasem do Burger Kinga na Grilled Chicken Barbeque. Czy z tego powodu tych, którzy są wegetarianami mam traktować jak idiotów? Czas pokaże kto miał rację i boję się, że raczej oni. W ogóle etos faceta jako brudasa, który ma jeść mięso, nie być mięczakiem itd. jest dawno upadły. Nie wiem gdzie znajdujecie kobiety, mam nadzieję, że nie lecą tylko na kasę i muskuły, ewentualnie dziary. Cóż Khorne jest cienki, wszystkich kręci Slaanesh :wink:

Najazd znowu na myśliwych, rolników etc. Ja pierdziele, co to wszyscy rolnicy znęcają się na fermach? Myśliwi robią sobie strzelnice? Myśliwy zarządza gospodarką leśną, wiesz co się stało jak króliki przywieźli do Australii i wolno hasały?

Człowiek to nie pan, to gospodarz, menedżer, zarządca. My świat wzięliśmy od matki natury w leasing. A co Bóg w Biblii pisał... ech, żeby 1 na 100 tych co ją "cytują" choć raz do niej zajrzał poza Wigilią Bożego Narodzenia :wink:

A co do Wigilii, Wam naprawdę zazdroszczę, opierdalacie się na całego, u mnie odkąd przyjechałem do domu w czwartek miałem sprzątania do północy i cały piątek, żeby tylko rodzince pomóc, a Wy nic tylko napierdalać te posty pisane nawet bez polskich znaków... :shock:

Kwituję życzeniami:
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia społeczności Forum BP! =D>
Ostatnio zmieniony 25 gru 2010, o 16:35 przez szrama, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

@Nindza77 edytowałeś posta, ale widziałem, że napisałeś iż małe dzieci nie powinny żywić się wegańsko :twisted:
Czyli najpierw mogą rozwinąć organizm na mięsie + roślinach, by potem powiedzieć mięso jest złe a rośliny super? :roll:
Człowiek potrzebuje mięsa w swojej diecie jak i roślin.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Tomash pisze:
Ja na 2-giej stronie żem pisze:Znam przypadek, w którym jacyś genialni rodzice karmili niemowlaka mleczkiem sojowym. Dzieciak nie dożył roku, a sekcja wykazała ponadto liczne nieprawidłowości rozwojowe oraz anemię.
szrama pisze:A co do Wigilii, Wam naprawdę zazdroszczę, opierdalacie się na całego, u mnie odkąd przyjechałem do domu w czwartek miałem sprzątania do północy i cały piątek, żeby tylko rodzince pomóc, a Wy nic tylko napierdalać te posty pisane nawet bez polskich znaków... :shock:
No, wypraszam sobie, ja zdążyłem posprzątać wcześniej.

Siriael +1 :twisted:
Obrazek
~Warren E. Buffett

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Klafuti pisze:
szrama pisze:A co do Wigilii, Wam naprawdę zazdroszczę, opierdalacie się na całego, u mnie odkąd przyjechałem do domu w czwartek miałem sprzątania do północy i cały piątek, żeby tylko rodzince pomóc, a Wy nic tylko napierdalać te posty pisane nawet bez polskich znaków... :shock:
A piszesz bez polskich znaków? :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Szrama, znam kilku wegetarian i nieźle się dogadujemy (tzn. Ci, których znam, są normalni -- nie przeszkadzają mi w jedzeniu wykładami o jego nieprawomyślności).
Weganina znam jednego. Od kiedy przeszedł na weganizm znika w oczach (a bawił się w bodybuilding) i powoli zamienia w przygłupa.

Co nie zmienia faktu, że osobiście dla mnie dobre jedzenie to takie, które miało twarz (a jeśli miało imię to już w ogóle rewelacja :mrgreen: ).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

napisz tego posta jeszcze raz nie posługując się drastycznymi zdjęciami -- Tomash

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

szrama pisze:
Klafuti pisze:
A piszesz bez polskich znaków? :wink:
Powiem więcej, stawiam znaki interpunkcyjne. 8)

@Gnatozuj:

To dewiosy jakieś i jeden dodatkowo nieodpowiedzialny. Znęcanie się dla przyjemności jest złe, bo równie dobrze ktoś, kto lubi zadawać cierpienie może skrzywdzić innego człowieka. Nie mam natomiast nic przeciwko zabijaniu zwierząt w celu zdobycia jedzonka lub przyodziewku.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

To jest w takim razie złe bo ktoś taki może skrzywdzić inną osobę, a nie dlatego, że zakatował psa dla zabawy?

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

To, że zakatował psa dla zabawy właśnie świadczy o jego odchyłach. To jest z resztą przykładowe uzasadnienie wyroku sądowego za znęcanie się nad zwierzętami. To wystarczy, by uznać takie zachowania za złe. Mój kot np. lubi zakatowywać myszy 4fun (nie zjada ich tylko morduje). I co ja na to poradzę?
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Siriael pisze:
kubon pisze:Cóż to już wasza homofobia i z tym odsyłam do psychiatry :lol2:
Homofobia to raczej jest chyba odnośnie orientacji seksualnych a nie jedzenia, więc kto tu jest ignorantem? :wink:
Przeczytaj całego posta a nie wyrwany z kontekstu kawałek a dopiero potem komentuj dobrze :roll: ? Chodziło mi o to ze co druga wypowiedz w tym temacie ( przynajmniej na pierwszych stronach) zawierała jasny kominikat że zielone jest dla ,,pedałów". Wrzuciłem do swojego posta tylko mały komentarz co do tego.
I tak, jednak to ty jesteś ignorantem ;)
Siriael pisze:Człowiek je mięso - to jest naturalne. Drodzy weganie/wegetarianie - nigdy nie jedliście mięsa? Pewnie odwidziało się wam dopiero jak już mieliście dobrze rozwinięte organizmy więc z rok/dwa lata temu? :roll:
To się zgodze. Jeśli wegetarianizm to z głową. Małe dzieci potrzebują wielu składników odżywczych do początkowego rozwoju organizmu jednak już koło 16-18 roku życia można spokojnie ograniczyć/zaprzestać spożywania miesa ;)

Siriael pisze:Człowiek jest wszystkożerny - je rośliny jak i mięso. Potrzebuje tych obu rzeczy w swojej diecie...
Tylko za młodu :P
Siriael pisze:Jednakże uważam, że znęcanie się nad zwierzętami to patologia, którą należy tępić. Zwierzęta które są przeznaczone na jedzenie powinno się zabijać humanitarnie - tak by nie poczuło, że umiera.
Też się zgadzam, jednakże, małe i wielkie korporacje ponad uczucia zwierząt stawiają pieniadze i chęć zysku, a swiadomość społeczna nadal jest za mała aby skudecznie takim praktykom przeciw działać. Właśnie przez ludzi takich jak wy którzy zwierzęta uważają za chodzące przechowalnie mięsa, dzieja sie tragedie z udziałem zwierząt ...
Klafuti pisze:Kubon, zapraszamy do dyskusji, trzeba podkręcić temperaturę! :twisted:

Cóż miałęm napisać jednego posta i odciąć się od tego tematu. Jednak zastanowiłem sie chwilę. Stwierdziłem ze jeśli nasze zdanie ma pomagać czynić dobro to powinniśmy je wykrzyczeć najgłośniej jak się da ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

kubon pisze:Tylko za młodu :P
Mięso za młodu zdrowe dla organizmu a potem już po rozwinięciu się organizmu nie zdrowe?

(Dlaczego na forum nie ma emotki Facepalm?)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Bo potem pozwala zwiększyć mase!

Trzeba będzie chyba zmienić nazwę tematu na offtop o dupie Maryni względem żywności.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2010, o 17:27 przez Klafuti, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Zawiera też składniki których nasz organizm potrzebuje ;)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Siriael pisze:
kubon pisze:Tylko za młodu :P
Mięso za młodu zdrowe dla organizmu a potem już po rozwinięciu się organizmu nie zdrowe?

(Dlaczego na forum nie ma emotki Facepalm?)
Znów nie czytałeś reszty mojego posta prawda :roll:

Poza tym (całkowicie odbiegajac od tematu) jest ikonka facepalm'u :D
O proszę : #-o
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Niestety dla ciebie ale... przeczytałem całego... (jak wszystkie posty przed moimi)

Mięso złe jak już organizm za jego pomocą się rozwinie?
Ogarnij się...

Mówienie, że zielone jest dla "pedałów" to słaby tekst...

Samym zielonym to żywią się hippisi! :twisted:

Proud to be Punk! :twisted:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Rozwinięty na mięsie organizm dowali słabeuszowi na zieleninie. :twisted:
Obrazek
~Warren E. Buffett

Zablokowany