Warriors of Chaos, 2400 euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: Warriors of Chaos, 2400 euro

Post autor: Durin »

Jasiuuu pisze:
Przemcio251 pisze:Po jakiego diabła w WOCH odginaczki jak jeszcze nie widziałem, żeby coś wytrwało combat z moimi Choosenami :mrgreen: więc jak chcą niech szarżują...

hahahahahhahahahahahahaha
+1

A potem trafisz na byle jakiego gracza HE, WE itp itd i całą grę będziesz biegał tym uber klocem z herosami po całym stole i zabijał podstawione pod nos orły, fasty, jakiś łuczników tk w kresce, zombie bla bla długo by wymieniac, przeciwnik w tym czasie zamiecie Ci resztę armii i 15:5 w dupe jak malowane:)

Nie wiem z kim Ty grasz, że dopuszcza do frontalnych szarż chosenow... ja z dobrym graczem grałem raz tym oddziałem... przez całą grę zabiłem oddział łuczników... wystarczy ich przytrzymać na turę.. półtorej i już nigdzie nie dojdą bo zwyczajnie są za wolni.

Debelial pomyśl nad tym zwiększeniem wojowników do maksa... i jestem strasznie ciekaw jak Ci się to sprawdzi:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

No co ty, w 3ciej turze choseni zamiataja caly stol........ NOT
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Tak jasne... no cóż niech sobie blokuje ale pkt. nie zdobędzie za dużo w ten sposób a niech sie uda dobrze rzucić bramkę i po grze :mrgreen: :mrgreen: Poza tym co mi przepraszam pozamiata oddziałek marud za 200 pkt??? :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

taka 6 knightów od boku np.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

troszke mnie nie zrozumiałeś jedyne co łatwo w miarę będzie w mojej rozpie do pozamiatania to maruderzy:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Przemciowi chodziło raczej o to, że poza oddziałem chosenów nie ma na czym nabić puntków - zostałeś wprowadzony w błąd przez brak interpunkcji w jego pytaniu :P (edit:Przemcio mnie ubiegł)

Myślę jednak że przy odpowiednim nakładzie środków oddział da się zredukować do liczby pokonywalnej - to tylko 16-17 modeli w końcu.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Naprawdę ciekawa rozpiska Przemku, nie słuchaj ich ;-) Jedyne co Ci tak naprawdę zagraża, to skaveńska "13" w główny oddział czy, w skrajnych przypadkach, dwellers skombowany z zaniżeniem S z shadowa. Rozpiska jest ciekawa, ciężka kawaleria dodaje jej solidny element taktyczny, który nie zdechnie od jednej błyskawicy czy czegoś takiego.

Daj znać, to chętnie zagram jakiś sparring z Tobą.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

a przypadkiem innym rozpiskom to nie zagraża? Na przykład klockowi 16 chosenów z 2-3 charakterami w środku? :D
Te czary są zmorą tej edycji i jeśli nie zostaną stonowane, to nic się na nie nie poradzi ;]

Co do sparringu to pomyślę - może się coś uda.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Wiadoma sprawa ;-) Na szczęście szczurzych armii jest mało na turniejach, nikt nie ma cierpliwości do zbierania i malowania takiej fury figurek ;-)

Dispel scroll nie zmieści się pewnie w rozpisce za chiny, prawda?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Ograniczenia Euro nie pozwalają zmieścić scrolla oprócz puppeta, więc wolę puppeta.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Powiem tak. WoCh ma fajnie i tanie śmiecie- aż smutno takowych nie używać!
Sam boleśnie przekonałem się, jak bardzo potrzebne są- tutaj nie warto ryzykować. Polecam 2-3 piąteczki psów i cosik konnych.
Ograniczenia Euro nie pozwalają zmieścić scrolla oprócz puppeta, więc wolę puppeta
Niestety, prawda to;/
Zestawiając oba itemy, Puppet faktycznie lepszy jest.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

dwellersów nie ma się co obawiać - na ojro jest od nich lookout sir przecież...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

dwellersow i 13 obawiają się wszystkie armie w tej edycji, więc się tego nie przeskoczy.
Faktycznie jest look out, ale niestety jest też od gatewaya co już uważam za głupotę.... na wyrzucenie 13 lub 13 jest wystarczająco mała szansa, co myślicie?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Niestety to co o tym sądzimy pozostaje bez znaczenia :wink: Trzeba zacisnąć zęby i się dostosować :)

ODPOWIEDZ