Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
czy jak mam odział slave'ów ( 30 ) który bije się z krasnalami ( 10 ) i warp fire thower wali po 20 slavach i 5 krasnalach to czy potem rozlosowuje kogo trafiam ? ( 25 kości , 1-3 slavy 4-6 krasnale ) czy może wali po 20 slavach i 5 krasnalach jako że wali szablonem ?
PS. Wszystkie liczby wzięte z kosmosu.
PS. Wszystkie liczby wzięte z kosmosu.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A nie jest czasem tak, że FAQ usunęło zasadę rozdzielającą hity, w związku z czym nie ma żadnego losowania, tylko po prostu sprawdzamy co oberwało? Bo tak własnie słyszałem że się gra po wyjściu tego sławetnego FAQ.Goglem pisze:Rozlosowujesz normalnie.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
FAQ z marca tego roku, ostatni przed wyjściem 8ed.Q. If a template weapon fires into combat using
the Skavenslaves’ Expendable rule, how are hits
distributed?
A. In this case, ignore the randomisation roll and
simply hit all models touched by the template.
Teraz faktycznie skasowali ten zapis
Czyli dobrze kojarzyłem... Niestety, już nie da się zrobić tego co wcześniej: szarża slavami na wrogiego bohatera, strzał z miotacza ognia, a delikwent statystycznie zbiera połowę hitów w biedne szczurki z S5 D3W...
Czemu nie?Myth pisze:Czyli dobrze kojarzyłem... Niestety, już nie da się zrobić tego co wcześniej: szarża slavami na wrogiego bohatera, strzał z miotacza ognia, a delikwent statystycznie zbiera połowę hitów w biedne szczurki z S5 D3W...
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Wiadomo że można, ale w skutek braku rozdzielania obrażeń taki heros wymieniony w przykładzie powyżej dostanie co najwyżej jednego hita jeśli dotknie go template. Oczywiście ma to swoje dobre strony, bo można teraz rzucać w combat błyskawice i nie martwić się, że część ich potencjału odczują slavy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ile cali moze sie ruszyc mozdziez jesli chce strzelic? 5 czy 10 cali?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Nie jest skirmiszerem, więc nie może maszerować chcąc strzelić.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie jest fastem ani skirmishem więc 5.
edit. Hobbit szybszy
edit. Hobbit szybszy
pytanie. jak doklanfie dziala specialna zasada bohaterow? czy po odmowiaonym pojedynku skaven wybiera ktorego bohatera przestawia na koniec oddzialu?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
tak bylo kiedys.. a teraz jest: if a skaven charakter refuses a challange, the model is placed in the back rank as normal..
dla mnie zdanie jest jednoznaczne
dla mnie zdanie jest jednoznaczne
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja