DE 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

DE 2500

Post autor: Corvus Albus »

Jeżeli są jakieś błędy w rozpisce to z racji, że z 8 edycją dopiero miałem pierwszy kontakt i jeszcze jej nie ogarniam. Rozpiska jest skierowana pod bestie bo mam takie zboczenie. Nie mam PoK bo chwilowo chcę zagrać bez niego.

Dreadlord na smoku @ 575 pkt

Helm of Discord
The Other Tricksters Shard
Ring of Hotek
Sword of Antiheros

BSB na mantikorze @ 365 pkt
Ring of Darkness
Biting Blade
Icon Curse Icon

5 Dark Riders @ 117 pkt
kusze i muzyk

5 Dark Riders @ 117 pkt
kusze i muzyk

5 Dark Riders @ 117 pkt
kusze i muzyk

5 Dark Riders @ 117 pkt
kusze i muzyk

5 Dark Riders @ 117 pkt
kusze i muzyk

5 Dark Riders @ 110 pkt
kusze

5 harpies @ 55 pkt

6 CoK @ 227 pkt
FCG, banner of eternal flame, null talisman

6 CoK @ 232 pkt
FCG, lichebone standard, null talisman

War Hydra @ 175 pkt

War Hydra @ 175 pkt

Pkt: 2499
Ostatnio zmieniony 29 gru 2010, o 13:10 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

Duzo to ja nie wiem, ale bez klockow to za daleko nie zajedziesz. Nawet taka plewa jak ja wystrzela Ci polowe smietnika w 1 turze. Magia + klocki.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Czy ja wiem, grałem na zbliżonej rozpisce w 7ed i na PGA pocisnęła 2x DE na magii i remis z WE. Dreadlord ma niezłą siłę uderzeniową, a biorąc pod uwagę, że jak z klockiem się będzie stykać dostanie z 4 do str i 4A razem ze smokiem może mielić klocki. Mam również świadomość, że tym raczej wygrywać nie będę, ale jak to mawia Pudzian: tanio skóry nie sprzedam.
Obrazek

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Nawet moje OnG to zjedzą. A jak już będziesz grał Blood and Glory to praktycznie masz maskę.
Wszystko skoncentruje Ci się na BSB i Gienku bo pozostałe jednostki utkną w jakiś dużych klockach na piechotę. A że się tak zapytam a magia???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Jak już pisałem bestie zlewam magie :P w jednych cokach mam 2 MR, w drugich "potężne" 1MR, na gienku ring of hotek jestem hardcorem :P co do klocków mam bardziej mobilne oddziały niż kloce i jest szansa je obejść oblecieć przysmażyć, wyciągać do szarżowania itp. Ja gram 4fun więc mi nie zależy na wymaksowanej rozpisce. Zresztą zobaczę jak to się sprawdzi z leśniakami Jacka, zmieli mnie czy nie będzie zabawnie :> Jak przyjdzie czas na powrót do turniejów to zmienię rozpiskę.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Tarcze + kusze na DR mijają się z celem bo tracisz FK, ten lord jest strasznie miękki zejdzie od łuków, w CC też ma nie wesoło bo pamiętaj że teraz bijesz po In i smok zazwyczaj będzie walił ostatni. Jeden oddział CoK w zupełności wystarczy. Przeczytaj podręcznik najpierw ;) Bo tą rozpiską to bedzie Ci bardzo bardzo trudno nie odstać oklepu.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

No to jeżeli wpada w klocek to ma A 8 z S 8, przeciwnik przerzuca udane wardy, dodatkowo musi test na LD robić co może nie jest jakieś ciężkie, ale kto wie może w kluczowym momencie się mu nie uda i nie zaatakuje, a to chyba zwiększa jego siłę uderzeniową? No jeżeli chodzi o ostrzał to taki jego los :P

Co byś dał zatem za jednych CoK? Bo nastawiam się na wszystko co nie jest piechotą :P Może dwa rydwany? Zawsze będą robić za mięso armatnie dla dział :d

Co do DRów fakt nie zwróciłem uwagi chciałem im dać muzyków.

EDIT: chyba, źle doczytałem działanie SoA. To dodaje S i A tylko w styczności z bohaterami?
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Skad będzie mieć te 8A i 8S ? Zakładając nawet że w oddziale będzie champion i jakiś bohater. Możesz dać rydwany (teraz ni giną od siły 7), Pegaziste z Kalethem (teraz wszystko idzie w niego więc pegaza Ci nie zabiją ) i na scenariusz Blood & Glodry musisz mieć więcej sztandarów więc daj je na DR ( teraz to tylko 25 pts. za stracenie go )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

EDIT: chyba, źle doczytałem działanie SoA. To dodaje S i A tylko w styczności z bohaterami?
Tak.

ODPOWIEDZ