Prace Heliona ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Prace Heliona ...
światło sztuczne i foty komórą robione, ale jak mówiłem to tylko WIP, aby dać pogląd jak prace idą, a kolorki jednak o niebo gorzej wyszły niż life
miejmy nadzieje że lepsze fotki się udadzą#helion# pisze:światło sztuczne i foty komórą robione, ale jak mówiłem to tylko WIP, aby dać pogląd jak prace idą, a kolorki jednak o niebo gorzej wyszły niż life
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
trochę lepsze foty, ale więcej nie wycisnę z telefonu niestety następne pewnie za jakiś czas już po jakimś większym etapie
- Tiger Brown
- Kradziej
Coś mi to przypomina.
Dawno, dawno temu, kiedy byłem małym chłopięciem, na targu w Długosiodle mieli takie piiijękne kolorowe jak tęcza lizaki, coś cudnego.
Ale nie, jednak tamte lizaki nie były aż tak kolorowe jak te kropierze...
Dawno, dawno temu, kiedy byłem małym chłopięciem, na targu w Długosiodle mieli takie piiijękne kolorowe jak tęcza lizaki, coś cudnego.
Ale nie, jednak tamte lizaki nie były aż tak kolorowe jak te kropierze...
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Faktycznie trochę cukierkowo, ale nie wydaje mi się żeby to była wada.
Wyglądają oryginalnie. Zresztą widziałem te figurki na żywo we wcześniejszym stadium malowania i spokojnie mogę sobie je wyobrazić skończone. Myślę że będzie z nich fajny oddział
Wyglądają oryginalnie. Zresztą widziałem te figurki na żywo we wcześniejszym stadium malowania i spokojnie mogę sobie je wyobrazić skończone. Myślę że będzie z nich fajny oddział
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
kawalerię będę robił trochę cukierkową, jak ktoś widział książeczkę z edycji kolekcjonerskiej WFB Mark of Chaos, tą Imperialną to wie o co cmon; muszą być dumni i inne takie pierdoły, zupełnie inaczej dla odmiany chcę zrobić regiment gwardii Borysa, tzn. Pantery (jak w MoC, czyli z różnymi pergaminami u dołu blaszanego kropierza itp.) oraz zapomniany Griffon Legion (który też stacjonuje w Middenheim); Legioniści będą przypominać naszą husarie (para skrzydeł na każdego) z pewnymi wyjątkami, ozdobny blaszany kropierz tylko od przodu (co by było WYSIWYG) a regon na bazie outriderów, a wszystko tego ma być po 20, aby starczyło do dużych bitew stąd też zejście odrobinkę z jakości, aby przyspieszyć pracę
co do kolorów to zostają: Czerwony Ulryk, Biało-Niebieskie Middenheim, kontrast i łączenie narzucone z tego względu; wyjątkiem będą Pantery niebiesko-żółte z dosłownie kroplą czerwonego, zaś Legioniści biało czerwoni z kroplą niebieskiego
tyle z planów, aż głowa boli
co do kolorów to zostają: Czerwony Ulryk, Biało-Niebieskie Middenheim, kontrast i łączenie narzucone z tego względu; wyjątkiem będą Pantery niebiesko-żółte z dosłownie kroplą czerwonego, zaś Legioniści biało czerwoni z kroplą niebieskiego
tyle z planów, aż głowa boli
Ostatnio zmieniony 6 sie 2010, o 00:14 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
Świetna galeria. Konwersje bardzo mi się podobają, że też nie wpadłem na wykorzystanie chorągwi od Greatswordów u mojego BSB... A co do White Wolfów- bez wątpienia oryginalnie, jestem ciekaw, jak będzie cały oddział wyglądał. I dzięki za rady
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
Helion muszę powiedzieć że bardzo ładne malowanie widać że już masz spore doświadczenie w tych sprawach nic tylko podziwiać i się uczyć
Najbardziej mi się podobają konie od outridersów i sztandar od GS ale wszystko naprawdę bardzo ładne
tak trzymaj !!!!
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=18&t=25503
Najbardziej mi się podobają konie od outridersów i sztandar od GS ale wszystko naprawdę bardzo ładne
tak trzymaj !!!!
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=18&t=25503
to większy middenheimski zamiar z nimi, wszystko jakoś zgodnie z fluffem chcę mieć, zwłaszcza regimenty gwardyjskie
jak skończę WW, biorę się za jakichś herosów (BSB, Pegaz,Priest Ulryka konny i pieszy, magus pieszy/konny) a po tym robię Griffon legion - 15, jak na razie organizuję części i materiały (dziś przybył Milliput), sporo pracy ale i ta edycja jest też wymagająca
jak skończę WW, biorę się za jakichś herosów (BSB, Pegaz,Priest Ulryka konny i pieszy, magus pieszy/konny) a po tym robię Griffon legion - 15, jak na razie organizuję części i materiały (dziś przybył Milliput), sporo pracy ale i ta edycja jest też wymagająca
Kolejny update po długim czasie lecz nie próżnowałem, prace robione głównie pod kątem zbliżającego się wielkimi krokami bazyliszka, zapraszam do komentowania
Grand Feldmarshall of the Middenheim
Grejty, kolejnych 4 do regonu, pozostało już tylko 18
Nowy champion do powyższych, zdjęcie trochę kuleje, ale trudno, w realu o niebo lepszy
Konna magiczka, oczywiście z insygniami lore of beast (walić że bretonka podobno, chociaż jedna musi zadowolić chłopaków w armii )
Kolejna odsłona White wolfów, krew mnie zalewa z nimi ale cóż poradzić 10 to mus na bazyla (WIP)
Champion do nowego 13-osobowego wagonu WW (WIP)
i na koniec ale za to najważniejsze, gwardia Borysa (pozostaje 5 do sklejenia oraz barding z miliputu):mrgreen:
foty by Daw zachęcam do komentowania
Grand Feldmarshall of the Middenheim
Grejty, kolejnych 4 do regonu, pozostało już tylko 18
Nowy champion do powyższych, zdjęcie trochę kuleje, ale trudno, w realu o niebo lepszy
Konna magiczka, oczywiście z insygniami lore of beast (walić że bretonka podobno, chociaż jedna musi zadowolić chłopaków w armii )
Kolejna odsłona White wolfów, krew mnie zalewa z nimi ale cóż poradzić 10 to mus na bazyla (WIP)
Champion do nowego 13-osobowego wagonu WW (WIP)
i na koniec ale za to najważniejsze, gwardia Borysa (pozostaje 5 do sklejenia oraz barding z miliputu):mrgreen:
foty by Daw zachęcam do komentowania
Jak dla mnie świetne malowanie, jak zrobiłeś te czaszki na koniach? fajny efekt.
no to jedziemy z miazdzaca krytyka
1. za krawedzie podstawki feldmarszalka powinni Cie na rynku wybatozyc! jek mozesz byc takim niechlujem?! psuje to efekt fajnie pomalowanego ludka...
2. GW bardzo fajni, ale te oczy
3. magiczka bardzo ladna, ale w GSie to Ty jeszcze musisz sporo potrenowac
4. kawaleria... coz, nie przekonam sie do tych kolorow nigdy. na te kropierze to chyba flagi z pochodu rownosci zawineli
5. czempion - widze, ze skorzystales z mojego pomyslu
6. gwardia borysa - czekam na malowanie. zapowiada sie niezle
7. nie przemawiaja do mnie podstawki - albo trawa albo snieg. bo snieg przy roztopach wyglada zdecydowanie inaczej.
generalnie bardzo fajnie malujesz - mnie juz dawno przestalo sie chciec tyle warstw nakladac (zwlaszcza, jak sa washe ). tylko ten Twoj dobor kolorow...
1. za krawedzie podstawki feldmarszalka powinni Cie na rynku wybatozyc! jek mozesz byc takim niechlujem?! psuje to efekt fajnie pomalowanego ludka...
2. GW bardzo fajni, ale te oczy
3. magiczka bardzo ladna, ale w GSie to Ty jeszcze musisz sporo potrenowac
4. kawaleria... coz, nie przekonam sie do tych kolorow nigdy. na te kropierze to chyba flagi z pochodu rownosci zawineli
5. czempion - widze, ze skorzystales z mojego pomyslu
6. gwardia borysa - czekam na malowanie. zapowiada sie niezle
7. nie przemawiaja do mnie podstawki - albo trawa albo snieg. bo snieg przy roztopach wyglada zdecydowanie inaczej.
generalnie bardzo fajnie malujesz - mnie juz dawno przestalo sie chciec tyle warstw nakladac (zwlaszcza, jak sa washe ). tylko ten Twoj dobor kolorow...
"I fart in your general direction"
WOW! Kislevici rzadza .... opiszesz jak ich zrobiles?
Bardzo przyzwoite modele! GS świetni, podobnie generał na koniu, genialny barding!
GS zacni, choć miny mają takich troszkę... hmm... wariatów? Kto dał im broń ?
Czarka bardzo okej, fajny wilczek na bardingu(a raczej łeb).
WW... No jakoś też nie mogę przekonać się do takiej kolorystyki.
Husaria zapowiada się fajnie, mam nadzieję, że troszkę się przyłożysz do GSu i im tam dołożysz to i owo, bo brakuje im tam dizajnu.
Ciekawe bardzo imperium, Choć jakoś tak wydaje mi się zbyt kolorowe. Może jakaś fotka rodzinna tego co jest?
Czarka bardzo okej, fajny wilczek na bardingu(a raczej łeb).
WW... No jakoś też nie mogę przekonać się do takiej kolorystyki.
Husaria zapowiada się fajnie, mam nadzieję, że troszkę się przyłożysz do GSu i im tam dołożysz to i owo, bo brakuje im tam dizajnu.
Ciekawe bardzo imperium, Choć jakoś tak wydaje mi się zbyt kolorowe. Może jakaś fotka rodzinna tego co jest?