Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria by quidamcorvus
no wygląda świetnie, ale mur w "środku" chyba będzie trudno pomalować
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki za komentarze
Zrujnowałem skrzydło muru i postawiłem wieżę, podstawę semafora.
Przy okazji budowy wieży wymyśliłem prosty patent na zrobienie odłupanego tynku odsłaniającego cegły/kamienie. Sposób jest prosty, wycinamy fragment na którym nie ma być tynku i rzeźbimy kamienie, następnie wycięty kawałek wklejamy na miejsce i przesuwamy 1 mm lub 2 mm w głąb, tak by pogłębić efekt usuniętego tynku.
Usunąłem też murek z podstawy, pozostawiając chaotycznie rozrzucone kamienie.
Piszesz - maszKefas pisze:dawaj upa stary... nie każ mi dłużej czekać
Zrujnowałem skrzydło muru i postawiłem wieżę, podstawę semafora.
Przy okazji budowy wieży wymyśliłem prosty patent na zrobienie odłupanego tynku odsłaniającego cegły/kamienie. Sposób jest prosty, wycinamy fragment na którym nie ma być tynku i rzeźbimy kamienie, następnie wycięty kawałek wklejamy na miejsce i przesuwamy 1 mm lub 2 mm w głąb, tak by pogłębić efekt usuniętego tynku.
Usunąłem też murek z podstawy, pozostawiając chaotycznie rozrzucone kamienie.
Im dalej, tym bardziej mi się gęba rozdziawia. Naprawdę wielkie uznanie. Pomysł z obłupanym murem naprawdę świetny.
Jedno pytanie techniczne - o ile pamiętam, pianka izolacyjna jest bardziej miękka, niż styrodur (muszę pomacać w Castoramie). Nie przeszkadza Ci to w pracy? Zamierzasz to na koniec jakoś utwardzić/wzmocnić?
Jedno pytanie techniczne - o ile pamiętam, pianka izolacyjna jest bardziej miękka, niż styrodur (muszę pomacać w Castoramie). Nie przeszkadza Ci to w pracy? Zamierzasz to na koniec jakoś utwardzić/wzmocnić?
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
Prześledziłem sobie tą galerię ponownie i jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem, genialne prace Od razu widać kto tu jest Hobbystą przez duże "H"
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kolejny etap pracy nad wieżą semaforową - która przy okazji z powodzeniem może pełnić rolę wieży obserwacyjnej. Ściany oklejone listewkami z tartanu, ramy okien i łączenia fragmentów ścian, to listewki sosnowe:
Więcej zdjęć na BLOGU.
Więcej zdjęć na BLOGU.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Rozpoczynając prace nad makietą chciałem połączyć wieżę obserwacyjną i semafor. Jednak w miarę postępu prac coraz mniej podobał mi się ten pomysł. Koniec końców postanowiłem rozdzielić projekty - semafor powstanie w późniejszym czasie.
Zbudowałem szkielet dachu, a ponieważ częściowo ma być pokryty dachówką to konstrukcję pomalowałem impregnatem - po naklejeniu dachówek dostęp do niektórych partii będzie znacznie utrudniony.
Dla wygody cały dach można zdjąć, uzyskując łatwy dostęp do pomieszczenia. Póki co w pomieszczeniu, poza klapą, nie ma nic, jednak w przyszłości pojawią się tam jakieś meble oraz plany, mapy i luneta.
Więcej zdjęć na BLOGU.
Zbudowałem szkielet dachu, a ponieważ częściowo ma być pokryty dachówką to konstrukcję pomalowałem impregnatem - po naklejeniu dachówek dostęp do niektórych partii będzie znacznie utrudniony.
Dla wygody cały dach można zdjąć, uzyskując łatwy dostęp do pomieszczenia. Póki co w pomieszczeniu, poza klapą, nie ma nic, jednak w przyszłości pojawią się tam jakieś meble oraz plany, mapy i luneta.
Więcej zdjęć na BLOGU.
Ożesz! Super pomysł, świetna cegła i fajny motyw podpórek dla konstruckji
Przypomina mi to wieżę Merlina ze starej bajki Disneya "Miecz dla króla" Makieta prezentuje się genialnie, nie mogę się doczekać, kiedy ją pomalujesz
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson