Robo gallery- Ironbreakers
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Robo gallery - Giant filler
Super robota.
Mam nadzieje, ze bedzie to filer do slayerow, a nie do zwyklych oddzialow, bo do zwyklych to nie bedzie wygladalo za rewelacyjnie...
Mam nadzieje, ze bedzie to filer do slayerow, a nie do zwyklych oddzialow, bo do zwyklych to nie bedzie wygladalo za rewelacyjnie...
Naturalnie, że do slayerów. W hammkach wyglądałby co najmniej nie na miejscu. Na zdjęciu są zwykli warriorsi ponieważ slayerów mam narazie tylko 10 (9 bez tego, który pójdzie na giganta).
Oto kolejne efekty pracy:
Po wszystkim uznałem, że odcień skóry jest za ciemny, chyba zacząłem od zbyt ciemnej warstwy, więc rozjaśniłem ją odrobinę bardzo rozwodnionym Dwarf fleshem i dodając troche jasnych linii podkreślających muskulature.
Linie na klacie jakoś głupio wyszły, ale na szczęście zakrywa je czaszka robiąca za kolczyk.
Dziś jeszcze będą gatki, mają być uszyte ze skradzionych sztandarów, więc chciałbym na nich zrobić freehandy z symbolami paru armii, ale nie wiem czy wyjdzie.
Oto kolejne efekty pracy:
Po wszystkim uznałem, że odcień skóry jest za ciemny, chyba zacząłem od zbyt ciemnej warstwy, więc rozjaśniłem ją odrobinę bardzo rozwodnionym Dwarf fleshem i dodając troche jasnych linii podkreślających muskulature.
Linie na klacie jakoś głupio wyszły, ale na szczęście zakrywa je czaszka robiąca za kolczyk.
Dziś jeszcze będą gatki, mają być uszyte ze skradzionych sztandarów, więc chciałbym na nich zrobić freehandy z symbolami paru armii, ale nie wiem czy wyjdzie.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2020, o 23:49 przez Robo, łącznie zmieniany 7 razy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Pomysł świetny, czekam na efekt końcowy. mała obawa - czy giguś zmieści się, czy nie trzeba będzie powiększać fillera
Cóż, najwygodniej byłoby go wsadzić na podstawkę 3x4 a nie 2x3, ale w 30 osobowym oddziale (obecny limit slayerów) taka mniejsza jest praktyczniejsza jeśli chce się wykonywać jakieś manewry.
Robiłem przymiarki i wyszło mi, że będzie się go dało wsadzić do oddziału. Jeśli będą jakieś problemy, to najwyżej będę miał kilka modeli które będą przyklejone w odpowiednim miejscu podstawki i będą miały konkretne miejsce obok filleru.
Ok! Kolejna porcja świeżości!
Gatki:
Cieniowanie:
Spróbowałem jednak freehandów, ale choć pomysł był zacny, to wykonanie jednak Fail, więc skończyłem na tym co widać:
TADA!:
Już naprawde niewiele mu brakuje
Robiłem przymiarki i wyszło mi, że będzie się go dało wsadzić do oddziału. Jeśli będą jakieś problemy, to najwyżej będę miał kilka modeli które będą przyklejone w odpowiednim miejscu podstawki i będą miały konkretne miejsce obok filleru.
Ok! Kolejna porcja świeżości!
Gatki:
Cieniowanie:
Spróbowałem jednak freehandów, ale choć pomysł był zacny, to wykonanie jednak Fail, więc skończyłem na tym co widać:
TADA!:
Już naprawde niewiele mu brakuje
Ostatnio zmieniony 5 lut 2020, o 12:22 przez Robo, łącznie zmieniany 14 razy.
śmiechowo wygląda z tymi kolorowymi portkami, trochę jak klaun
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Mam wrażenie, że gdyby miał portki ciemne (np. skórzane) to bardziej by pasował -
odróżniałby się od slayerów mocno z uwagi na ich kolorystykę. Boję się, że filler wyjdzie
pstrokaty , ale może będzie zupełnie odwrotnie
odróżniałby się od slayerów mocno z uwagi na ich kolorystykę. Boję się, że filler wyjdzie
pstrokaty , ale może będzie zupełnie odwrotnie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
konwersja fajna jedynie malowanie nie zdąża ...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Może i nie umywa się do prac niektórych z tego forum, ale przynajmniej nie płacę 400 pln za jego pomalowanie . No i jakbym zwalił malowanie na kogoś innego, to nie mógłbym uczyć się na błędach.
Już końcówka Giganta, narazie uznaje go za skończonego i odstawiam na bok. Ucięta noga i krew na niej to tylko jedna warstwa Blood red, kiedy zrobię podstawkę to ją również dokończę.
No i zaczynamy zabawę ze Slayerem. Myślę, że dziś będzie już na ukończeniu. Zastanawiam się jak pomalować mu spodnie... Niebieski z białymi paskami?
PS. Dzoooma:
On nie stracił nogi, leży tam, widzisz?
Już końcówka Giganta, narazie uznaje go za skończonego i odstawiam na bok. Ucięta noga i krew na niej to tylko jedna warstwa Blood red, kiedy zrobię podstawkę to ją również dokończę.
No i zaczynamy zabawę ze Slayerem. Myślę, że dziś będzie już na ukończeniu. Zastanawiam się jak pomalować mu spodnie... Niebieski z białymi paskami?
PS. Dzoooma:
On nie stracił nogi, leży tam, widzisz?
Ostatnio zmieniony 5 lut 2020, o 12:25 przez Robo, łącznie zmieniany 5 razy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Odetnij górną część topora w prawej ręce, taki zrośnięty IMHO kiepsko wygląda.
wygląda jakby chciał powiedzieć "o ty skur... urwiesz mi od internetu!" a slejer na to " jestem "hardcorem" i "mam 3 fakultety" hahahhahhahhahahhahhaha
a tak na poważnie to i pomysł i malowanie na bardzo dobrym poziomie!
a tak na poważnie to i pomysł i malowanie na bardzo dobrym poziomie!
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, o 11:11 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
zajebiscie wyszedl:)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja