8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
I robi się go po rozstawieniu wszystkiego, ale przed bitwą?
dokładnie to przed rzutem na rozpoczęcie.
- White Lion
- Kretozord
Mam pytanie czy przeciw czarom typu Słoneczko lub Pitka (czyli bijących templatemi) można korzystać z Look out Sir ?
Tak, można, chociaż nie wiem czy klaruje to RB, czy uściślenia.
Natomiast ja chciałem się dowiedzieć czy od zaklęcia crack's call obowiązuje LoS? Przypominam, że wyznaczana przez gracza skaveńskiego liniia nie jest templatem.
Natomiast ja chciałem się dowiedzieć czy od zaklęcia crack's call obowiązuje LoS? Przypominam, że wyznaczana przez gracza skaveńskiego liniia nie jest templatem.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Czy od generała/ BSB który oblał test na głupotę, lub jest w jednostce która go nie zdała, można dalej korzystać z zasad inspiring presence/ hold your ground?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
White Lion pisze:Mam pytanie czy przeciw czarom typu Słoneczko lub Pitka (czyli bijących templatemi) można korzystać z Look out Sir ?
Na zasadach EURO można, normalnie nie.Myth pisze:Tak, można, chociaż nie wiem czy klaruje to RB, czy uściślenia.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- White Lion
- Kretozord
Ok z góry przepraszam jeśli to już było omawiane ale zapis przy zasadzie "look out sir" w podręczniku mówi że działa ona gdy:
"If a champion is hit by a template ..."
Przy czarach nie ma nic napisane o tym że nie stosuje się look out sir.
Jedyna interpretacja na "nie" która mi przychodzi do głowy to to że Look ou Sir odnosi się do ataków strzeleckich a czary można traktować jako ataki nie-strzeleckie.
Czy to na tej podstawie nie można stosować look out sir przy czarach z templatkami ?
Czy też gdzieś jest to wyraźniej napisane?
Oczy wiście chodzi mi o czary typu Słoneczko, Pitka lub Flamestorm a nie o Dwellersów.
"If a champion is hit by a template ..."
Przy czarach nie ma nic napisane o tym że nie stosuje się look out sir.
Jedyna interpretacja na "nie" która mi przychodzi do głowy to to że Look ou Sir odnosi się do ataków strzeleckich a czary można traktować jako ataki nie-strzeleckie.
Czy to na tej podstawie nie można stosować look out sir przy czarach z templatkami ?
Czy też gdzieś jest to wyraźniej napisane?
Oczy wiście chodzi mi o czary typu Słoneczko, Pitka lub Flamestorm a nie o Dwellersów.
Można zawsze, w erracie do rb było chyba że są look outy od templatek czarowychArbiter Elegancji pisze:White Lion pisze:Mam pytanie czy przeciw czarom typu Słoneczko lub Pitka (czyli bijących templatemi) można korzystać z Look out Sir ?Na zasadach EURO można, normalnie nie.Myth pisze:Tak, można, chociaż nie wiem czy klaruje to RB, czy uściślenia.
- White Lion
- Kretozord
ha !!
Jesteś Dobrym Człowiekiem!
Errata do RB strona 7, kolumna prawa, 2 pytanie od góry
można!!
Jesteś Dobrym Człowiekiem!
Errata do RB strona 7, kolumna prawa, 2 pytanie od góry
można!!
Jeśli nie jest templatem to czym? Uważasz więc, że możesz trafić 3 modele z 2-rankowego oddziału jeśli puścisz to pod odpowiednim kątem? Traktuj to jak template z zasadami bounce cannona.Myth pisze:Natomiast ja chciałem się dowiedzieć czy od zaklęcia crack's call obowiązuje LoS? Przypominam, że wyznaczana przez gracza skaveńskiego liniia nie jest templatem.
Można, a nawet trzebaLuciusII pisze:Czy od generała/ BSB który oblał test na głupotę, lub jest w jednostce która go nie zdała, można dalej korzystać z zasad inspiring presence/ hold your ground?
-
- Mudżahedin
ja mam z kolei takie pytanko - Featherfoe Torc kontra Gej na smoku. Najpierw gej bije, potem przerzuca Hate'a a na koniec przerzuca to wszytsko co trafił ale tym razem na niekorzysc?
Nie istnieją przerzuty przerzutów.szeregowiec ryan pisze:ja mam z kolei takie pytanko - Featherfoe Torc kontra Gej na smoku. Najpierw gej bije, potem przerzuca Hate'a a na koniec przerzuca to wszytsko co trafił ale tym razem na niekorzysc?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
-
- Mudżahedin
No własnie analogiczna sytuacja w momencie kiedy rywal ma Trickster Shard a my mozliwosc przerzucenia Warda. Co jest pierwsze wtedy i czy wogole mozna zmusic rywala zeby uzył swojego przedmiotu na przerzut zeby potem uzyc naszego przedmiotu wiem ze to brzmi zagmatwanie ale chyb aprzyda sie uscislenie
masz 1 przerzut danej kosci. wiec przerzucasz trafione(z przedmiotu) i nietrafione(z hate) badz ustalacie, ze zasady sie znosza i wykonujecie tylko 1 rzut. Wasza wola.szeregowiec ryan pisze:ja mam z kolei takie pytanko - Featherfoe Torc kontra Gej na smoku. Najpierw gej bije, potem przerzuca Hate'a a na koniec przerzuca to wszytsko co trafił ale tym razem na niekorzysc?
nie uda sie ward przerzucasz, uda sie przerzucasz, tak jak mowi mak, 1 przerzutNo własnie analogiczna sytuacja w momencie kiedy rywal ma Trickster Shard a my mozliwosc przerzucenia Warda. Co jest pierwsze wtedy i czy wogole mozna zmusic rywala zeby uzył swojego przedmiotu na przerzut zeby potem uzyc naszego przedmiotu wiem ze to brzmi zagmatwanie ale chyb aprzyda sie uscislenie
- Infernal Puppet
- Masakrator
No i bramka nr. 3 :
dzielisz rzuty na udane i nie, jedne przerzucasz z przerzutu udanych, drugie z przerzutu nieudanych. Ale to jest wersja dla hardcorów, szybciej gra się opcją "czyja tura tego na wierzchu".
dzielisz rzuty na udane i nie, jedne przerzucasz z przerzutu udanych, drugie z przerzutu nieudanych. Ale to jest wersja dla hardcorów, szybciej gra się opcją "czyja tura tego na wierzchu".
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Kłóci się to trochę z zapiskiem z booka:Lidder pisze:Jeśli nie jest templatem to czym? Uważasz więc, że możesz trafić 3 modele z 2-rankowego oddziału jeśli puścisz to pod odpowiednim kątem? Traktuj to jak template z zasadami bounce cannona.
który u seera na dzwonie na potrzeby czarowania wynosi 360 stopni.in any direction in the caster's arc of sight.
duch sportuVirgo pisze:Dlaczego zakładać, że linia przecina modele jak kula z armaty szeregi?