Warsztat Szczurka ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warsztat Szczurka ...
mnij gadonia ! wincy zdjincióf !!!!!
@helion
ale słodzisz ... i mówi to osoba która widziała większość moich prac na żywo ,a pochwaliła je eeeeee ze 2 razy
ale słodzisz ... i mówi to osoba która widziała większość moich prac na żywo ,a pochwaliła je eeeeee ze 2 razy
nie da się ukryćbardzo fajne, choć jak dla mnie nieco psychodeliczne kolorki.
Tu cie zaskoczę początkowo malowałem go jak normalny nagrobek ale jakoś mi się nie podobał ,potem zacząłem nakładać glazy to rozjaśniać i jakoś tak wyszło .Często gęsto nie wiem jak to będzie na końcu wyglądało ,eksperymentuje już na figurce i raz to wychodzi ,raz jest lipaale mnie urzekł kolor nagrobka. Szczerze mówiąc, nie wpadłabym na takie połączenie kolorów, a u Ciebie wydaje się takie oczywiste.
Nie każdemu muszą się podoba ,zależy jeszcze co miałeś na myśli .Ja na przykład lubię realistyczne i "syfne" malowanieCzy tylko mnie brzydzą twoje prace ???
przerobiony maluch z tego zestawu :http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1750020[tak przy okazji - co to za figurka, bo nie rozpoznaję?]
Na nagrobku przyjdzie krew tak samo na mieczyku ,dziobie i szponach ptasiora oraz mackowatej łapce i sporej części podstawkiDziwny nagrobek - co jest, czemu taki pusty? Akcja "to pastelowe miejsce czeka na twoją reklamę" ?
Spokojnie ,narazie to jest szara baza i lekkie glazy z ciemnej czerwieni .Będę teraz rozjaśniał białym/kommando khaki i na to przyjdą kolorowe glazy jakieś ... powinno to wyglądać mniej więcej jak futro ,chybaNatomiast ptaszydło mi nie leży...wygląda jak element pomnika nagrobnego, czy cuś takiego
Jak dobrze pójdzie będzie go można zobaczyć na słonecznikachliczyłem że wrzucisz ukończony czołg,
Dzięki za wyjaśnienie mych wątpliwości Acz mam jeszcze jedną, nie lepiej zamiast malować "jak futro, chyba" na ptaszydle, pójść jednak w stronę prawą i właściwą, tzn. piór ?
Edytoriał- i dzięki za przypomnienie o tych gretchinach, jakoś zupełnie o tym secie zapomniałem... zostało ci cuś z niego do odstąpienia może? Tak tylko pytam ...
Edytoriał- i dzięki za przypomnienie o tych gretchinach, jakoś zupełnie o tym secie zapomniałem... zostało ci cuś z niego do odstąpienia może? Tak tylko pytam ...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A ja myślę, że jednak powinieneś malować jak dotychczas, tzn. " jak wychodzi".
Jeśli taaakie są efekty dotychczasowe
P.S. Więcej zdjęć , plizzzz
Jeśli taaakie są efekty dotychczasowe
hehe w sumie to co jest na ptaku nie przypomina piór ,raczej lichej rzeźby futro/kołtunAcz mam jeszcze jedną, nie lepiej zamiast malować "jak futro, chyba" na ptaszydle, pójść jednak w stronę prawą i właściwą, tzn. piór ?
Oprócz 2 wykorzystanych pozostałych mam ,planowałem z nich oddział robić + ork albo dwóch ...Edytoriał- i dzięki za przypomnienie o tych gretchinach, jakoś zupełnie o tym secie zapomniałem... zostało ci cuś z niego do odstąpienia może? Tak tylko pytam ...
Mówisz masz Mieczyk i pióra na sępie ...
Futro/kołtun? Toż to pióra u starych metalowców, takich nad grobem, wiem, bom sam jest jednym z nich Pomyśl, czy któryś z pokurczy ci z oddziału nie wypadnie... a może i sam dobry pasterz ? Pozdrawiam, życząc spokojnego zalewania pracy kamieniarza posoką...
PS- patent z mieczykiem świetny. masz chłopie zdolność do fajnego dopasowywania kolorów z pozoru kontrastujących.... aż mię się już całkiem nie chce samolotów lepić i malować , tylko te dziwactwa
PS- patent z mieczykiem świetny. masz chłopie zdolność do fajnego dopasowywania kolorów z pozoru kontrastujących.... aż mię się już całkiem nie chce samolotów lepić i malować , tylko te dziwactwa
- M.Malicki
- M.Malicki
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Miecz perfect
Ale rozumiem że będzie na tej podstawce jakiś trupek. Bo zkądś musi być ta posoka.Na nagrobku przyjdzie krew tak samo na mieczyku ,dziobie i szponach ptasiora oraz mackowatej łapce i sporej części podstawki
Ja do kolegi
- No, dziś gramy na proxach
- A jakie staty mają te proxy ???
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kniapa pisze:Ale rozumiem że będzie na tej podstawce jakiś trupek. Bo zkądś musi być ta posoka.
Kolega Kniapa zakłada, że jest krew, więc musi być i przyczyna pojawienia się tejże W fantasy/sf związek przyczynowo-skutkowy nie jest, jednakowoż, aż tak oczywisty Tu mogą się zdarzyć np. krwiste opady atmosferyczne, albo i spontaniczne krwawienie kamieni
[To ostatnie nie tylko w WH- przyp.mój]
[To ostatnie nie tylko w WH- przyp.mój]
- M.Malicki
- M.Malicki
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jaka k..a krew To rude na nagrobku
Szczurek, odezwij się, to miała być krew Po mojemu to po prostu w świetny sposób pomalowany
nagrobek A już posoki to jakoś nie mogę uświadczyć
Szczurek, odezwij się, to miała być krew Po mojemu to po prostu w świetny sposób pomalowany
nagrobek A już posoki to jakoś nie mogę uświadczyć
Krwawy deszczyk, muhahahaha, zbierałbym chaos khorna gdyby nie kusząca propozycja gobów.
PS: zaczynam przekonywać się do twoich tworków stworków, niecierpliwie czekam na armate ( mam mini armie orków do 40k)
PS: zaczynam przekonywać się do twoich tworków stworków, niecierpliwie czekam na armate ( mam mini armie orków do 40k)
Ja do kolegi
Zrezygnowałem z krwi (znając mój brak umiaru w tej materii bałem się ,ze wszystko zasmaruje na czerwono ) . Nic już nie poprawie bo paczka wyleciała kilka dni temu
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Całość jak zwykle świetna. Z czego zrobiłeś skałki - kora sosnowa
Ogólnie bardzo mnie się podoba. Mam jednak uwagę co do ostrości fotek.
Na łączeniu głowy w karkiem zrobiło się nietajne załamanie.
W ogólnym wrażeniu niestety gobos ginie na tej odstawce.
Ps. Szkoda że nie poprawiłeś „kołnierza” sepowi bo teraz na 4 zdjęciu (z profilu) wygląda co najmniej 2-u znacznie
Na łączeniu głowy w karkiem zrobiło się nietajne załamanie.
W ogólnym wrażeniu niestety gobos ginie na tej odstawce.
Ps. Szkoda że nie poprawiłeś „kołnierza” sepowi bo teraz na 4 zdjęciu (z profilu) wygląda co najmniej 2-u znacznie
Fear me mortals, for I am the Anointed...
Mi się najbardziej podstawka podoba Wiem że masz taki stajl, ale co za dużo kolorków to nie zdrowo imo, np dziób sępa. Technicznie fanie wyszło, jak już napisałem szczególny szacun za podstawkę i klimat który trzyma, ale kolorki do mnie nie trafiają.
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
Wiem ,ze pelerynka jest kijowa ale tyl byl mocno skromny ... troc he za bardzo sztywna i dluuuga Niemniej praca prezentowa to nie zylowalem skilla malowalo sie go dosc przyjemnie