Warsztat Szczurka ...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Re: Warsztat Szczurka ...

Post autor: wiadrowod »

mnij gadonia ! wincy zdjincióf !!!!!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@helion

ale słodzisz ... :P i mówi to osoba która widziała większość moich prac na żywo ,a pochwaliła je eeeeee ze 2 razy :D
bardzo fajne, choć jak dla mnie nieco psychodeliczne kolorki.
nie da się ukryć :wink:

ale mnie urzekł kolor nagrobka. Szczerze mówiąc, nie wpadłabym na takie połączenie kolorów, a u Ciebie wydaje się takie oczywiste.
Tu cie zaskoczę :wink: początkowo malowałem go jak normalny nagrobek ale jakoś mi się nie podobał ,potem zacząłem nakładać glazy to rozjaśniać i jakoś tak wyszło .Często gęsto nie wiem jak to będzie na końcu wyglądało ,eksperymentuje już na figurce i raz to wychodzi ,raz jest lipa ;)

Czy tylko mnie brzydzą twoje prace ???
Nie każdemu muszą się podoba ,zależy jeszcze co miałeś na myśli .Ja na przykład lubię realistyczne i "syfne" malowanie :wink:
[tak przy okazji - co to za figurka, bo nie rozpoznaję?]
przerobiony maluch z tego zestawu :http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1750020
Dziwny nagrobek - co jest, czemu taki pusty? Akcja "to pastelowe miejsce czeka na twoją reklamę" :) ?
Na nagrobku przyjdzie krew :D tak samo na mieczyku ,dziobie i szponach ptasiora oraz mackowatej łapce i sporej części podstawki :wink:
Natomiast ptaszydło mi nie leży...wygląda jak element pomnika nagrobnego, czy cuś takiego
Spokojnie ,narazie to jest szara baza i lekkie glazy z ciemnej czerwieni .Będę teraz rozjaśniał białym/kommando khaki i na to przyjdą kolorowe glazy jakieś ... powinno to wyglądać mniej więcej jak futro ,chyba :wink:
liczyłem że wrzucisz ukończony czołg,
Jak dobrze pójdzie będzie go można zobaczyć na słonecznikach :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Dzięki za wyjaśnienie mych wątpliwości 8) Acz mam jeszcze jedną, nie lepiej zamiast malować "jak futro, chyba" na ptaszydle, pójść jednak w stronę prawą i właściwą, tzn. piór :wink: ?

Edytoriał- i dzięki za przypomnienie o tych gretchinach, jakoś zupełnie o tym secie zapomniałem... zostało ci cuś z niego do odstąpienia może? Tak tylko pytam 8) ...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

A ja myślę, że jednak powinieneś malować jak dotychczas, tzn. " jak wychodzi".
Jeśli taaakie są efekty dotychczasowe :wink: :shock: :shock: :shock:
P.S. Więcej zdjęć , plizzzz :wink:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Acz mam jeszcze jedną, nie lepiej zamiast malować "jak futro, chyba" na ptaszydle, pójść jednak w stronę prawą i właściwą, tzn. piór :wink: ?
hehe w sumie to co jest na ptaku nie przypomina piór ,raczej lichej rzeźby futro/kołtun :wink:
Edytoriał- i dzięki za przypomnienie o tych gretchinach, jakoś zupełnie o tym secie zapomniałem... zostało ci cuś z niego do odstąpienia może? Tak tylko pytam 8) ...
Oprócz 2 wykorzystanych pozostałych mam ,planowałem z nich oddział robić + ork albo dwóch ... :wink:

P.S. Więcej zdjęć , plizzzz :wink:
Mówisz masz :wink: Mieczyk i pióra na sępie ...

Obrazek
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Futro/kołtun? Toż to pióra u starych metalowców, takich nad grobem, wiem, bom sam jest jednym z nich :twisted: Pomyśl, czy któryś z pokurczy ci z oddziału nie wypadnie... a może i sam dobry pasterz :wink: ? Pozdrawiam, życząc spokojnego zalewania pracy kamieniarza posoką...
PS- patent z mieczykiem świetny. masz chłopie zdolność do fajnego dopasowywania kolorów z pozoru kontrastujących.... aż mię się już całkiem nie chce samolotów lepić i malować , tylko te dziwactwa 8)
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Post autor: Kniapa »

Na nagrobku przyjdzie krew tak samo na mieczyku ,dziobie i szponach ptasiora oraz mackowatej łapce i sporej części podstawki
Ale rozumiem że będzie na tej podstawce jakiś trupek. Bo zkądś musi być ta posoka.
Ja do kolegi
- No, dziś gramy na proxach
- A jakie staty mają te proxy ???

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kniapa pisze:Ale rozumiem że będzie na tej podstawce jakiś trupek. Bo zkądś musi być ta posoka.
:?: :?: :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Kolega Kniapa zakłada, że jest krew, więc musi być i przyczyna pojawienia się tejże 8) W fantasy/sf związek przyczynowo-skutkowy nie jest, jednakowoż, aż tak oczywisty :twisted: Tu mogą się zdarzyć np. krwiste opady atmosferyczne, albo i spontaniczne krwawienie kamieni :D
[To ostatnie nie tylko w WH- przyp.mój]
- M.Malicki

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jaka k..a krew :?: To rude na nagrobku :?:
Szczurek, odezwij się, to miała być krew :?: Po mojemu to po prostu w świetny sposób pomalowany
nagrobek #-o A już posoki to jakoś nie mogę uświadczyć :wink:

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Uspokój się,, krew ma dopiero być wg zapowiedzi autora :wink:
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Post autor: Kniapa »

Krwawy deszczyk, muhahahaha, zbierałbym chaos khorna gdyby nie kusząca propozycja gobów.
PS: zaczynam przekonywać się do twoich tworków stworków, niecierpliwie czekam na armate ( mam mini armie orków do 40k)
Ja do kolegi
- No, dziś gramy na proxach
- A jakie staty mają te proxy ???

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Zrezygnowałem z krwi (znając mój brak umiaru w tej materii bałem się ,ze wszystko zasmaruje na czerwono :wink: ) . Nic już nie poprawie bo paczka wyleciała kilka dni temu :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Całość jak zwykle świetna. Z czego zrobiłeś skałki - kora sosnowa :?:

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

ładnie, tylko dlaczego pod koniec go popsułeś?
]arrrr

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

Ogólnie bardzo mnie się podoba. Mam jednak uwagę co do ostrości fotek.
Na łączeniu głowy w karkiem zrobiło się nietajne załamanie.
W ogólnym wrażeniu niestety gobos ginie na tej odstawce.
Ps. Szkoda że nie poprawiłeś „kołnierza” sepowi bo teraz na 4 zdjęciu (z profilu) wygląda co najmniej 2-u znacznie
:oops:
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ta pelerynka jest taka... z dupy. Sztywno przyklejona do karku. Tak się w oczy rzuca. Reszta ok.
=D>

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Mi się najbardziej podstawka podoba ;) Wiem że masz taki stajl, ale co za dużo kolorków to nie zdrowo imo, np dziób sępa. Technicznie fanie wyszło, jak już napisałem szczególny szacun za podstawkę i klimat który trzyma, ale kolorki do mnie nie trafiają.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Wiem ,ze pelerynka jest kijowa ale tyl byl mocno skromny ... troc he za bardzo sztywna i dluuuga :wink: Niemniej praca prezentowa to nie zylowalem skilla :wink: malowalo sie go dosc przyjemnie :)
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ