Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Może mi ktoś wyjaśnić dosłownie i dokładnie jak działa Book of Hoeth ? bo słyszałem 2 wersje, pierwsza: że mimo iż mam dublet to czar nie wyjdzie do momentu gdy wartość na kościach nie osiągnie wymaganej ilości do rzucania czaru np: rzucam na kościach dublet trójek i np 5 mam teraz 11 w puli - a czar wymaga np 15 do tego by wyszedł. 2: W RB do HE jest napisane po prostu że dublet to automatycznie IF bez MC który będzie tylko przy dublecie 6.
czyli na logikę skoro IF to czar wychodzi nie ważne czy to dublet jedynek czy piątek... dublet to dublet IF to IF
Ja już sam nie wiem
Pozdrawiam
czyli na logikę skoro IF to czar wychodzi nie ważne czy to dublet jedynek czy piątek... dublet to dublet IF to IF
Ja już sam nie wiem
Pozdrawiam
Warhammer Fantasy Battle Blog
-----------------------------------------
http://www.araghasarts.blogspot.com
http://www.araghasarts.blogspot.com
zawsze atakuje jako pierwszy>zawsze uderza jako ostatni czy was tez dotyczy ta zasada ze jak jednoczesnie jednostka ma te 2 zasady to sie redukuje i wali po inicjatywie? czy mimo iz macie np zawsze uderza jako ostatni (bron wielka) to i tak atakujecie z zasady jako pierwsi ?
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Normalnie jesli model ma ASF i ASL te zasady się znoszą i model bije po Inicjatywie natomiast HE mają specjalną zasadę Speed of Asuryan która powoduję ze model ma zasadę ASF bez względu na to jaką bronią walczy.Manco pisze:zawsze atakuje jako pierwszy>zawsze uderza jako ostatni czy was tez dotyczy ta zasada ze jak jednoczesnie jednostka ma te 2 zasady to sie redukuje i wali po inicjatywie? czy mimo iz macie np zawsze uderza jako ostatni (bron wielka) to i tak atakujecie z zasady jako pierwsi ?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Egzekutotrzy, Black Gurad, Chooseni z 2-ręczną bronią i sztandarem ASF uderzają w swojej I, bez przerzutów wynikających z ASF.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Andrzeju co do Egzeków i Chosenów się zgodzę ale co do Black Guardów nie ponieważ noszą oni halabardy które nie są great weaponem. Bedą oni mieli zatem ASF z przerzutami(jesli ich inicjatywa bedzie rowna badz wyzsza niz przeciwnika).Andrzej pisze:Egzekutotrzy, Black Gurad, Chooseni z 2-ręczną bronią i sztandarem ASF uderzają w swojej I, bez przerzutów wynikających z ASF
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Zasugerowałem się resztą wypowiedzi o dwurakach i nie czytając dokładnie o jakie jednostki chodzi, skopiowałem i wkleiłem. Jasne, BG będą mieli ASF i przerzuty na hita w przypadku walki z przeciwnikiem o I równej bądź niższej.
- Master of reality
- Oszukista
będą mieli przerzuty zawsze. ZasadaAndrzej pisze: Jasne, BG będą mieli ASF i przerzuty na hita w przypadku walki z przeciwnikiem o I równej bądź niższej
I sold my soul for rock'n roll
Ale nie z ASF, a o tym był mój post.
Tak w ogóle, to odpowiedź na to pytanie padła w tym temacie już parokrotnie. Tak ciężko przejrzeć parę stron?
Tak w ogóle, to odpowiedź na to pytanie padła w tym temacie już parokrotnie. Tak ciężko przejrzeć parę stron?
- Młody Pajak
- Kradziej
Jak widać nie każdemu się chce tyle stron przeglądać bądź użyć opcji 'szukaj'
Dziękuję za odpowiedź.
Używa ktoś z was Bitewnego Proporca ??? Czy raczej używacie innego sztandaru jako BSB. Niby na euro zasadach nie można mieć BoH i BoWD więc to chyba najlepsza opcja. 25 PG, mag z shadow i bitewny proporzec i niezły combat result może wyjść .
Nie widziałem, żeby ktoś pisał o itemach dla czempionów oddziałów. MOżemy wziąść w WL,PG i SM magiczne itemy do 25 pkt. Myślę, że to się strasznie opłaca. A jak wy myslicie ?? NIe jest to strata pkt, bo może się mylę ?
Co myślicie o noblu albo lordzie z Łukiem Żeglarza w oddziale łuczników ???
Używa ktoś z was Bitewnego Proporca ??? Czy raczej używacie innego sztandaru jako BSB. Niby na euro zasadach nie można mieć BoH i BoWD więc to chyba najlepsza opcja. 25 PG, mag z shadow i bitewny proporzec i niezły combat result może wyjść .
Nie widziałem, żeby ktoś pisał o itemach dla czempionów oddziałów. MOżemy wziąść w WL,PG i SM magiczne itemy do 25 pkt. Myślę, że to się strasznie opłaca. A jak wy myslicie ?? NIe jest to strata pkt, bo może się mylę ?
Co myślicie o noblu albo lordzie z Łukiem Żeglarza w oddziale łuczników ???
- Młody Pajak
- Kradziej
ahahaha... Battle banner oraz Bow of the searfarer.
Lepsza jest vortex+BotWDInradil pisze:Używa ktoś z was Bitewnego Proporca ??? Czy raczej używacie innego sztandaru jako BSB. Niby na euro zasadach nie można mieć BoH i BoWD więc to chyba najlepsza opcja. 25 PG, mag z shadow i bitewny proporzec i niezły combat result może wyjść .
Zawsze bierze się AoL albo GoCInradil pisze:Nie widziałem, żeby ktoś pisał o itemach dla czempionów oddziałów. MOżemy wziąść w WL,PG i SM magiczne itemy do 25 pkt. Myślę, że to się strasznie opłaca. A jak wy myslicie ?? NIe jest to strata pkt, bo może się mylę ?
Strata punktówInradil pisze:Co myślicie o noblu albo lordzie z Łukiem Żeglarza w oddziale łuczników ???
Z łukuMortipher pisze:jak teraz się strzela do bretońskich pegazów z -1?
A na serio, to tak, jest -1
DokładnieMortipher pisze:i jak lanca atakuje domek to bretońskie rycerstwo walczy pieszo.....co za tym idzie spada im as? i lanca/kopia nie działa?