PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Misfire katapulty - jest na turę czy na rundę? (jeżeli wypadnie w fazie magii czy może strzelac w fazie strzelania?)
Jak działa dokładnie Banner of the hidden death? Ma ograniczenie że odział musi być mniejszy niż 100 pts.? Bo coś takiego mam w AB
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Dokładnie tak to działa i zapis ten powoduje, że sztandar traci prawie całkowicie swoją użyteczność.
- Naviedzony
Jedyne co jestem sobie stanie wyobrazić wsadzone w Banner of the Hidden Death to piątka ciężkiej kawy, albo 12 łuczników do ściągania szeregów wielkiemu kolockowi w combacie z czymś twardszym. Tak czy inaczej sztandar zbyt drogi w stosunku do użyteczności. No i wymaga wzięcia burackiego Icon Bearera.
- Naviedzony
Możesz rozwinąć myśl w jaki sposób Icon Bearer ma zarmageddonić wrogą szarżę?
- Naviedzony
Aha. Ale nie zmienia to faktu, że IB jest ruchomym źródłem VP dla wroga. Tak jak i oddział, który miałby wychodzić ze sztandaru. 

- Big Boss M.
- Falubaz
Czy jak dam liczkowi na Kaszkiecie Potion of Toughness to działa ona również na guardów?
To by było zbyt piekne - nie
Mam prosbe moze mi ktos łopatolgicznie wytłumaczyc jak działaja inkantacje w 8 ed. bo mam z tym problem. Sam nie gram i nie gralem TK ale moj kolega sie uczy grac i wybral szkielety wiec nie chce go wprowadzic w blad
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
Generalnie tak jak do tej pory:) liche priest ustala poziom na jakim weszla na 2 kosciach high liche priest na 3 kosciach,nie dodaje sie lvl do rzutu bo inkantacje to nieczary wiec nie zuzywamy na nie kosci powera

- Naviedzony
I warto dodać, że każdy Liche Priest ma magic level 1, a Liche High Priest ma magic level 3. Wartości magic leveli dodaje się do rzutu na dispellowanie zaklęć. NIE dodajemy ich jednak do wartości wyrzuconej na kostkach zużytych na inkantacje. Tych kostek w ogóle nie można ani ukraść, ani nic z nimi zrobić.