CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Wziecie smoka i danie warda na gore za 30pkt skazuje mnie na brak scrolli
na to samo wychodzi..

I nie mowilem ze WE sa przegiete tylko ze CS ich nie rusza a to dwie rozne sprawy.

CS nie powinien robic sajgonu z kompozycji i stylu gry danej armi zeby przy okazji jakas inna armia nie mogla jednej killerskiej kombinacji wystawic.

To samo skargi od graczy ogrow , przez ograniczenia herosow ogry nie moga dojsc do pulapu 9ciu kostek . To tez jest cos czego CS nie powinien robic . Nie powinien ograniczac pomyslu na armie.

Zostanmy przy tych WE kochanych :) Jesli ktos chce zagrac na rozpisce nazwijmy ja 'szybki atak'i chce wystawic np 3xWR 2x orly itp no ale nie moze z racji CS zeby ktos inny nie wystawil 3x Pegazow i 2x czolg to cos jest nie tak.

Trafiajac na WE kazdy bedzie znal 90% skladu wroga ' orzel drzewiec 3xdriady2xluki..' to dopiero nuda.
Mysle ze w wielu innych armiach podobnie jest. Z jednych standardow zrobia sie inne , i sek w tym ze niektore armie maja standardy bardzo zblizone do tych poprzednich (sila) a niektore musze zmieniac cala kompozycje i na tym traca.

jestem zwolenikiem paru zdan do kazdej armi ograniczajace najwieksze debilizmy GW, jednak nigdy nie dojdziemy do wspolnego wniosku co na tej liscie powinno sie znalesc a co nie . Kiedys myslalem ze 4ka elektrykow juz powinna sie tam znalesc wiele lat temu tak jak pegazeria i to i tamto i siamto. Ale na kazda kose znajdzie sie kamien i na kazda armie jakis bat na nia. Stary DL tez byl armia ktora niektorymi armiami moznabylo co najwyzej zremisowac , nikt sie nie oburzal :P. Patrzac na nowe booki to moze poza demonami wszystko idzie ku wspolnemu zrownaniu , stawiajac wszystkie 7ed ksiazki razem widzimy ze kazda ma szanse z kazda to stare booki sa poszkodowane wzgledem nowych i ten CS nie polepsza ich sytlacji .

Dlatego Kolatowy system jest fajniejszy imho

Imp: czolgi2x = be
itd

Tomash: i jeszcze jedna na czolgu :)

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

czy mi się wydaje czy niektóre założenia CS pojawiły się w 8ed?

dublowanie, triplowanie, ograniczenie punktowe bohaterów albo PD w fazie magii :)

pomijając że większość została wywrócona do góry nogami :D

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Em o co kaman? ostatni post sprzed 2 lat....

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

no próbuje powiązać jasnowidztwo Furiona z nową, lepszą 8 edycją :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Obrazek

A może by tak kłódeczka?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Zablokowany